faktycznie coś się bedzie działo bo jak taka jakaś spółeczka ma 2 mijony zysko to jest chyba dobrze .....tylko te akcyjki tak cieniutko stoą....może pociągną jutro na ok. 1 zł
BHP ty to wogole nie jesteś w błędzie , od pół roku twoja śpiewka : ,,już niedługo się zacznie ,może jutro jak nie jutro to pojutrze bo a jak nie pojutrze to w następnym tygodniu"
Pod koniec stycznie pisałem Ci Bhp że nie będzie rosło i nie rosło, a kłóciłeś się ze mną że się mylę :> Ale teraz powiem Ci że opublikowane wyniki są bardzo dobre, powoli rusza coś z iag. Zysk za 2017 rok wynosi 14 gr na akcje, czyli 1/3 aktualnej wyceny. Paliwo jakim jest wynik finansowy powinno pozwolić dalej rosnąć spółce oceniam że do 60 gr może dobić, dużym bonusem może być jak iag zostanie odwieszony i policzycie sb ilość akcji posiadanych przez united razy aktualna cena, może zaskoczyć nie jednego ten wynik który może przewyższać aktualną wycenę united. Dlatego i ja kupiłem parę sztuk liczę że nie stracę :)
W sprawozdaniu finansowym nie ma ani słowa o iAlbatros. Może jest w sprawozdaniu zarządu którego jeszcze nie przeczytałem. Ale przeczytałem jedno zdanie na temat firmy B.A.C.D. SA której papiery wartościowe United odpisało ze względu na trwałą utratę wartości. Cóż to takiego jest? siedziba ul. Bekasów, prezes: Sławomir Karaszewski, członkowie RN: karaszewski jan, izabela karaszewska i cała znana reszta. Brzmi znajomo? Firma ta kilka razy zmieniała nazwę. Wcześniej nazywała się Aurum, jeszcze wcześniej Inventum TFI a jeszcze wcześniej Idea Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych SA. GPW wykluczył tę firmę z obrotu giełdowego. United poniósł ciężkie straty na przewałkach IDM SA. O oszustwach Idei TFI można sobie dużo poczytać. Karaszewski ładuje kasę inwestorów w trupy finansowe których nikt inny by nie kupił. A te wyceny to tylko czary księgowe. Bioerg SA jest przeznaczony do sprzedaży w tym roku. Koszt zakupu bioerg to połowa wartości księgowej United. Nawet biegły rewident nie dowierza za bardzo tej wycenie. Nie zdziwię się jeżeli tajemniczym kupcem firmy Bioerg SA będzie delmont capital czy JK invest, a może Devoran SA bo nikt inny nie kupi tego czegoś. United to jak piramida finansowa. Dopóki United nie wypłaci dywidendy, ta firma nie będzie wiele warta. Dywidenda na poziomie 5gr. to koszt max 520tys. zł przy zysku 1,5mln. A zatem prezes bez problemu jak nie chce skupu akcji to mógłby wypłacić dywidendę. United to bardzo ryzykowne przedsięwzięcie dopóki kierować będzie tym rodzina karaszewskich. Jakieś ochłapy można w to zainwestować. A może uda się wyjść z tego z zyskiem?