• Cały blok sprzedany Autor: ~trit [91.237.139.*]
    wg informacji ze strony rynekpierwotny, w budynku było juz tylko 5 mieszkań do sprzedazy na poczatku marca. Inwestycja się pięknie sprzedała w całości. raport za I kwartal 2018 będzie bardzo udany.
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~rozbawiony [94.254.164.*]
    Świetna wiadomość zaraz 3zl
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~Mario [78.133.253.*]
    Pomarzyć sobie możesz.
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~ojojoj [178.235.176.*]
    coutry tez powoli idzie do przodu
     z pierwszego segmentu została chyba tylko jedna chałupa
    z drugiego cos tez chyba sprzedali lub maja porezerwowane na maj
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~marekee [5.172.234.*]
    sprzedałem akcje, zmęczył mnie ten papier. nic nie rośnie, podaż ogromna, nikt tego gniota nie chce.

zostawiłem sobie symbolicznie 100 szt aby pojawić się nawalnym spółki.

ktoś się wybiera jeszcze?
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: wrak_czlowieka [37.248.157.*]
    Wszystkich męczy niemiłosiernie ta spółka.

Miał być ruch po wynikach za IV kw. i rzeczywiście jest tylko, że nie w tym kierunku w którym wszyscy oczekiwali.

Zaraz się okaże, że będzie można kupić poniżej 3 zł. Jak przyszłego bankruta.
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~baloon [83.3.128.*]
    okazało sie juz ze to balon jest?
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~Molik [94.254.233.*]
    Ewakuacja z gada rozpoczęta, ratuj się kto może. Pieknie nagonili naiwniaków i ubrali w marzenia. Bloki, działki mieszkania buahahahah
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~As [89.68.28.*]
    Buahahahah, ubrali w marzenia? Raczej w twarde dane i wyniki finansowe.

Buahahahah, 20 tysięcy obrotu dzisiaj, straszna ewakuacja!

Buahahahah, ale nudne i wyjątkowo głupie naganiacze na spadki się zjawiły.
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~marekee [37.248.156.*]
    ale sypią akcjami, to jest pokaz siły podaży, jawne zlecenia z prawej. docelowo kurs <3 pln jeszcze w  półroczu 2018.
    To jest naprawdę kiepski trolling. Sprzedał i nagania, bo chce kupić taniej? Naprawdę trzeba nie mieć szacunku do siebie, by dla kilku groszy tak się upadlać na forum. Te kilka tysięcy akcji puszczone w lewo to ma być pokaz siły podaży? Raczej brak popytu jest problemem, a ten jest wywołany niską płynnością, zapomnieniem spółki i polityką informacyjną. Czy ktoś ze sprzedających oddał akcje z powodów fundamentalnych? Raczej nie.
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~marekee [37.248.156.*]
    podaj rzeczową odpowiedź dlaczego takie pakiety leżą na podaży?
    Jakie pakiety? Żeby niby na podaży w niskich cenach leży tyle akcji, że byle leszcz nie jest w stanie tego zgarnąć?

Jedno trochę większe zlecenie na ponad 7k akcji za 3,75, a poza tym same zlecenia sprzedaży poniżej 3k akcji. Łącznie do 4 złotych kilkanaście tysięcy. Gdybym nie ubrał się już w akcje dużo taniej (i gdyby nie brak popytu ze strony innych kupujących), sam zastanowiłbym się na ściągnięciem tych 7k PKC.

Widzę dwa potencjalne powody sprzedaży w takiej cenie: ten bardziej prawdopodobny to niecierpliwość i zapotrzebowanie na gotówkę obecnych posiadaczy akcji, ten mniej prawdopodobny to próba zbicia kursu pod jak najniższą cenę w potencjalnym wezwaniu (które będzie miało małą szansę powodzenia, jeśli cena będzie zaniżona). Doszukujesz się innych trupów w szafie?
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~skubas [212.160.172.*]
    Pełna zgoda.
    Poszukiwanie gotówki może być spowodowane rozliczeniem podatku Belki za ubiegły rok.
    Tak naprawdę, to obecnie na szerokim totalny marazm, m.in. związany z tym faktem.
    Myślę, że od maja powinno coś drgnąć, a najpewniej po kolejnym, dobrym, potwierdzającym wyjście na prostą raporcie.

A co do naganiania, to każdy orze jak może :)))
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~Jx [83.31.136.*]
    Kurs prowadzi jedna cierpliwa ręka. Od bardzo dawna. To, co nam wydaje się obrotem - obrotem nie jest. Póki co, od strony AT zachowanie TRI jest całkowicie typowe z ruchami od bandy do bandy. Papier nie jest w rynku trendującym. O wiele wazniejsza będzie interakcja w przedziale 3,20 - 3,40. I tam oczekuję pojawienia się dużego popytu. To blisko. Zależnie od reakcji papieru w tym przedziale możemy oczekiwać odwrócenia intra range trendu z opcją gry do 4,50 albo jego wybicia a akceptacją ceny poniżej, co będzie oznaczać test 2,50 - 2,70. Nie mają znaczenia zlecenia kupna na poziomie nawet kilkunastu tysięcy. Poziomy będą dogrywane. Jak powiedziałem, to bardzo silna ręka prowadzi papier. /Słabe/ Kupno emocjonalne (my) pokazało swoją słabość , kiedy papier ugrzązł na poziomie 4,0 - 4,50, więc silna ręka robi to, co chce. I nie ma tu znaczenia sentyment na rynku. Aby papier poszedł wyżej silna ręka musi tego chcieć. W tej chwili sednem jest 3,21.
    Kurs perfidnie zbijany, ale to nic - poczekamy :)))
    Ciekawa hipoteza, jednak nie do końca się zgadzam. Że kurs jest prowadzony sztucznie - zgoda. Że 3.20 to istotny poziom - też prawda. Ale z tym, że zlecenia nawet na poziomie kilkunastu tysięcy poza kluczowymi poziomami nie mają znaczenia , nie zgodzę się. "Silna ręka" ostatnio nie została przetestowana takimi zleceniami. Ktokolwiek prowadzi kurs, musi mieć mniej niż 5% akcji, a przy dużym popycie musiałby mocno zredukować pozycję, by kurs dalej zbijać.

Liczę na to, że na silnorękiego zbijacza wkrótce znajdą się grubsze rączki, które dużymi zleceniami kupna utną mu te silne ramiona przy samych łokciach :)
    Sęk w tym, że tego popytu brak, dlatego może zbijać bez ryzyka konieczności skrócenia pozycji.
    Pytanie, po co to robi, w jakim celu i dla kogo???
    Bo hipoteza wezwania do mnie nie trafia, gdyż w obecnej sytuacji nie jest w żaden sposób do skutecznego przeprowadzenia.
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~Jx [83.31.136.*]
    Mario;
    myślę, że silna ręka ma o wiele więcej niż 5 %. Myślę, że może to być 50% ff , być może więcej. Oczywiście silna reka nie gra jednym zawodnikiem, a wieloma. Stąd jeden/pierwszy kupuje, drugi sprzedaje pierwszemu. Mało prawdopodobne, aby był to fundusz. Zlecenia kilkunastotysięczne nie robią w tej sytuacji wiele. Bo co znaczy, że podciągną kurs? Silna reka patrzy całkowicie inna perspektywą. To może być dla nich 20 zł. albo doprowadzenie do wezwania. To są całkowicie inne perspektywy niż nasze. Od strony AT papier nie jest w trendzie. Jest w Range. Stąd jego słabość jest niejako naturalna. Gdybyśmy popatrzyli z najniższego lowest low, to cały ruch poprzez upswingi jest słaby, pomimo, że sytuacja firmy diametralnie się zmieniła. Silne ręcę wiedzą jednak, że fundusze nie będą grały na tym papierze, nawet jeśli pokazałby po 1 kw 18/ - nie wiem ile. Póki co, zauważmy, że na wykresie Miesiąc/ papier nie został zamknięty poniżej 3,30 zł w ciągu ostatnich 14 miesięcy. To ważne info.

• Re: Cały blok sprzedany Autor: ~polcolorit [94.254.242.*]
    A ja zwiększyłem pozycje. Ostatni raz kupowałem na tych poziomach jak poszła informacja o problemach z wodą i opóźnieniach. Sprzedają pewnie osoby które liczyły na jakiś spektakularny wystrzał po raporcie. Ładnie to ktoś rozegrał że mocno im obrzydził walor :-) :-) :-)
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~Mario [83.23.247.*]
    Rzeczywiście może tak być, że kilka różnych podmiotów "w zmowie" (albo jeden podmiot + słupy) ma łącznie więcej niż 5%, ale oddzielnie każdy mniej niż 5%, dzięki czemu unikają obowiązku raportowania zmian w akcjonariacie. Jednak sprzedawać nie mogą wyłącznie sobie, nie tylko oni ustawiają się po lewej arkuszu (sam kupiłem w ten sposób niedawno trochę akcji w okolicach 3.50), stąd takie manewry muszą wiązać się z redukowaniem pozycji (rzeczywiście nieznacznym przy obecnym mizernym popycie).
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~DMxxx [178.235.176.*]
    Przez tyle lat jako asmotors 7bulls nauczyli się to robic
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~marekee [37.248.154.*]
    pozostaje się przyglądać i nie wychylać z kapitałem. mogą spokojnie zejść poniżej 3 PLN. a jak zawrócą to dopiero wejść, lepiej kupić drożej na rosnącym papierze niż taniej na spadającym. a na razie spada
  • Re: Cały blok sprzedany Autor: ~rozbawiony [94.254.144.*]
    Już lepiej jak jechali na stracie przynajmniej rosło :D
[x]
TRITON -9,63% 3,38 2026-03-31 15:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.