Po prostu pewnie wierzytelności wpłyneły w części lub całości. Klient zalegający z płatnościami w końcu zapłacił zgodnie z porozumieniem. A rynek praktycznie zdyskontował że będzie odpis na 7 milionów euro. A jak wpłyneło to w całości lub części to będzie rajd w górę.
Panda ty przy 100zł wieszczyłeś 200zł, a zanurkowało do 28zł. A teraz delikatna podbitka a Ty się podniecasz jakbyś w totolotka wygrał. Ten papier jest mega niepewny mając papieru raptem za 50tys mogłbyś kurs zjechać na 30zł. Taka prawda. A mogłeś sprzedać po 80zł jak wszyscy wiedzieli ,że źle się działo ,ale każdy sobie wmawiał ,że jest dobrze. Zrerzećsztą jak ty masz za 1000zł papieru to możesz sobie popateć co się dzieje, nic nie stracisz i nic nie zarobisz, bo to śmieszny pieniądz.
Gdyby tak było to by oznaczało, że: - dziś lub jutro powinno pokazać się info na ten temat, - "gra" na giełdzie osoba, która ma dostęp do poufnych informacji i wykorzystuje to, a to już jest conajmniej uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa, które ścigane jest z urzędu.
Nie wiem co, ale coś na rzeczy musi być skoro cała Giełda leci na pysk a CLOUD rośnie kilkanaście procent
Nie jestem specem prawnym ale w polsce wykorzystywanie informacji poufnych nie jest przestepstwem w przeciwienstwie do stanow. Tam owszem. W polsce z tego co sie orietuje to chyba nie. Ale nie jestem ekspertem z prawa wiec nie wiem.
Pozatym w cale nie jest powiedziane że musi być komunikat w tej sprawie. Firma napisała że nie widzi podstaw do utworzenia rezerwy na należności zaległe. Więc równie dobrze może po prostu w zeznaniu rocznym dopiero napisać że nie ma należności przeterminowanych. To czy wyda jakiś komunikat to może wydać ale nie musi. Decyzja zarządu/firmy czy poda to do publicznej wiadomości wcześniej czy dopiero w zeznaniu rocznym.
A to widzieliscie? https://www.linkedin.com/posts/cloud-technologies-s-a-_gielda-inwestowanie-thebestannualreport2020-activity-6854729775810953216-6Cco
i co mowilem ze slabo... 34% to juz mozna znac prawie ze liczby :D czyli w zeszlym roki mieli 1mln w lipcu 1.5mln w sierpniu i 1.5mln we wrzesniu teraz beda mieli po 2mln w kazdym miesiacu co da wzrost o 2mln czyli ebbida wzrosnie o 2mln do tego dojdzie jeszcze dodatnie roznice kursowe i umozone dodatacje to netto 5mln i 5mln na ebbida ale ogolnie slabo jak biznes im rosnie tylko o 35%....
i tak i nie bo 34% gdzie zysk netto wzrosnie przez to 100% to nie jest taki zły wynik ale dynamika cos im bardzo siadla... ale wyjscie z tej spolki to jest wyzwanie...
hehe chyba sam wywolalem panike sprzedajac w sumie 3.5k akcji niedlugo chyba odkupie bo wieszanie psów na tej spolce to troche przesad. licze na 4-5mln zysku w tym kwartale. jedyne co mnie martwi to to ze troche im zatrudnienie spadlo patrzac na linkedin
Dynamika 30% nie jest zła, życzyłbym sobie takiej przez następne 10 lat... W początkowej fazie Covid i przed, jak rozkręcali platformę, mieliśmy bardzo niską bazę - stąd się brały cyfry typu 300% wzrost. W 3Q 2020 jak sami pisali w raporcie, biznes im się już ładnie zaczął rozkręcać i zaczęli iść ostro w górę. Utrzymanie dynamiki wzrostu o 20-30% rocznie będzie super informacją.
Biznes fajny perspektywiczny, pomysł na rozwój mają, zadłużenie zerowe, gotówka w kasie jest, wycena śmieszna jak na spólkę IT/internetową. Co wam jeszcze nie pasuje w tej firmie?
ja nie wieszam psów na tej społce bo powinna byc o wiele wiecej warta. jak policzemy zyski z ostatnich 3 kw. to mam 1,4 0,9 i 2.2 co daje 4,5 ja licze ze ten kwartal bedzie mial mega wynik netto bo roznice kursowe licze +1mln 2mln umorzenia sybwencji i operacyjnie wychodzi mi ze powinni miec 2mln wiecej co daje prawie 6mln netto ok zrobmy z tego 4mln to mam 8.5mln netto w ostatnich 4 kwartalach co przy obecnej kapitalizacji daje C/Z 13 a ebbida jest o wiele wyzsza tylko ta dynamika przychodow 30% no to umowmy sie szału nie ma... bo sam rynek rosnie pewnie z 20% jak nie wiecej. a z kazdym kolejnym kwartałem bedzie tylko gorzej.... i z kazda regulacja zmiana moze im byc cieżej... to takie moje przemyslenia licze na wycene 60zł bo dla mnie taka obecnie jest godziwa