Przecież oni nawet nie są w stanie wyciągnąć kasy od akcjonariuszy bo nie mogą nic uchwalić. Brak płynności. Brak możliwości podejmowania uchwał. Ktoś się tutaj jeszcze łudzi? Jedyne co tu może się stać to podbitka, żeby kogoś ubrać w ten papier. Tylko współczuję tym co się na to złapią. Sam czekałem na tą podbitkę, żeby parę groszy wpadło. Miałem po 20 skromny pakiet. Wyszedłem po 16. Może i zrobią kosmos, może nie. Ale za duże ryzyko bankructwa.
a dlaczego ktos skupuje akcje bankruta? a dlaczego poustawiane blokady na 0.17 0.18 i 0.19? a dlaczego ktos kto wystawil kupno po 0.15 zlecenie dal wazne kilka dni lub tyg? a dlaczego w zeszlym tyg wszystko znikalo po 0.15? a dlaczego spolka jeszcze nie zlozyla wniosku o upadlosc tak jak np Indata? a dlaczego indata bankrut jest wyceniana 5 razy wyzej niz nasz Minox ktory defacto dziala ?
A widziałeś te blokady i popyt? Nie zastanawia Cię podobna ilość złożonych zleceń i akcji? ok 10-13 zleceń i podobna ilość akcji. Nie widziałeś ile sie tego przewaliło ostatnio? Miliony akcji. I co? I cos się zmieniło? Ktoś jakby to kupował to przy tych ilościach by próg przekroczył. Tutaj będzie p&d tylko to już będzie ostatnie tchnienie. Kto zdąży wyskoczyć temu się uda.
a dlaczego ktos skupuje akcje bankruta? - a kto skupuje ? przerzutki z wora do wora by ubrać leszczy a dlaczego poustawiane blokady na 0.17 0.18 i 0.19? - patrz wyżej to sztuczne popychacze jakiś wiele było przy zjeździe z 1,95 na 15 groszy ! czyli MINUS 95% a dlaczego ktos kto wystawil kupno po 0.15 zlecenie dal wazne kilka dni lub tyg? - jak wyżej popychacz a dlaczego w zeszlym tyg wszystko znikalo po 0.15? - co ci znikało ? popychacze by zarzucić tych którzy nie zdążyli cofnąć zleceń ? a dlaczego spolka jeszcze nie zlozyla wniosku o upadlosc tak jak np Indata? - poczekaj jeszcze trochę a dlaczego indata bankrut jest wyceniana 5 razy wyzej niz nasz Minox ktory defacto dziala ? - bo INDATA ma majątej REALNY a nie wirtualny jak MINOX, INDATA majątek to tez ludzie i ich wiedza a co ma MINOX ? NIC, nawet logo MINOX czyli to co najważniejsze nie jest własnością MINOX czyli WAS hahaha mogą sobie akcje MINOX SA uwalić, zbankrutować a towar sprzedawać na nowo założoną firmę z logo...MINOX hahahaha
Minox wytłumacz może skoro to jest zrzut to czemu postawili blokady na 17, 18, 19 gr? Gdybyś Ty wychodził z akcji to wolałbyś to zrobić za 15gr (jak twierdzisz że teraz to się dzieje) czy może pozbył byś się balastu np po 80 gr albo wyżej? Ja jednak uważam że tu ktoś robi akumulacje, powoli ale robi. A to że dzięki temu zwalą kurs na wystraszenie leszczy i z kilkuset tyś akcji jakaś część wpadnie ulicy to zawsze tak się dzieje przy takich manewrach. Ja jednak nie będę się sugerował tym co wypisujesz,to jest giełda i tu się ryzykuje. Ja przez takich kaznodzieii jak Ty już wiele razy sobie w brodę plułem że ich posłuchałem. Pisali że trup, bankrut, wydmuszka itp, a potem leciało z 4 gr na 48gr. Pomalutku dokupuję i będę w miarę możliwości dobierał dalej.
widzę, że masz 6 łapek zielonych od tych od których to kupujesz pewnie haha a na poważnie po co ktoś to skupuje ? lubi mieć akcje bankruta czy prawie bankruta z długami przewyższającymi realny majątek, bez żadnej produkcji, ZWYKŁY HANDEL kupić cegłę za 2 zł sprzedać ja po 2,1 zł i tak kombinować by po odliczeniu kosztów transportu, wynagrodzenia, kosztów kredytowych czekania na pieniądze 3,9 czy 12 miesięcy z tych 10 groszy na cegle opłacić swoje prezesowskie pensje i było jeszcze na te 50 000 za używanie znaku towarowego MINOX płacone co miesiąc spółce w tym celu założonej przez "właścicieli" hahaha
i jeszcze w sytuacji gdy obecnie w przypadku odwróconego VATu większość dużych zakupów robią Generalni wykonawcy bezpośrednio u producentów z pominięciem dystrybutorów hehe czym MINOX wyróżnia się od dziesiątków hurtowni w rejonie Warszawy ? haha NICZYM !
Widze ze zostales skrzywdzony lub wydymany bo pewnie sprzedales ze straszna strata i teraz wszystkim obwieszczasz ze to trup czy bankrut.Z tego co wiem spolka musi zlozyc wniosek do sadu o ogloszenie bankructwa a Minox jeszcze tego nie zrobil wiec nie wprowadzaj ludzi w blad.Nawet gdy spolka zlozy wniosek do sadu to jeszcze sad musi wrazic zgode takze jeszcze nie jest powiedziane ze w zwiazku ze zlozeniem wniosku natychmiast staje sie bankrutem. Co do akcji to sie okaze wkrotce. Jesli ktos sobie grzecznie skupuje akcje i obejmie akcje nowej emisji np po 1,2pln to po ile mu srednia wyjdzie? Np 3ml po 0,18 i np 1m po 1,2pln = 4m ze srednia 0,43. Za dlugo siedze na gieldzie i nie takie rzeczy widzialem np Universal bankrut a do 34.5pln doszedl z 1pln Takze Panie MNX daruj sobie te madrosci bo kto choc troszke pomysli to nie bedzie sprzedawal ze strata bo MNX tak pisze codziennie naforum o apokalipsie.
Sprzedasz po 10 groszy i przeprosić za to co piszesz tak jak Ci co już to robili od 1,95 zł!. Emisja po 1,2 ? haha już jedno WZA miało być a było...okazja do wyzwalania od 25 do 15 !!!!
Już nie te czasy, by przeprowadzić emisja trzeba napisać prospekt inaczej te akcje to makulatura a GPW już to sprawdzi dokładnie. Nie chcą kupować po 16 gr a kupią po 1,2 haha