Nie oszukujmy się, firma powoli traci płynność. Nie ma żadnej informacji odnośnie spłaty zaległego podatku VAT 350 tys. + odsetki https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kolejna-gieldowa-spolka-z-zaleglym-VAT-em-7563990.html , teraz nie ma kasy na obligacje 680 tys. Zaległości na teraz to ponad 1 milion. Firma nie może nawet przygotować się do emisji nowych akcji, ponieważ nie może zebrać akcjonariuszy reprezentujących 25% kapitału zakładowego spółki i odwołuje NWZ nie podając nowego terminu. Jeżeli takie informacje nie są dla was niepokojące, to mogę jedynie życzyć powodzenia.
Zastanawia mnie jedno, skoro spółka ma tyle kapitału zapasowego, dlaczego nie zapłaci zaległego vatu i nie wykupi obligacji. Przecież to tylko 1 milion. Akcje minoxa były by wówczas nie po 0,15 tylko po 1,5.
Najlepiej to spółka niech nie podaje żadnych wiadomości. Bo po co. Akcjonariusze niech sami się domyślają co się dzieje w firmie. Jeżeli spłata 350 tys. przy kapitale zapasowym w wysokości 27 mln. powoduje jak to ujął w raporcie prezes zarządu Pan Artur Maliszewski " ...problemy płynnościowe Emitenta związane ze skutkami decyzji Dyrektora Izby Administracji Skarbowej w Warszawie, o której mowa w raporcie bieżącym ESPI nr 35/2017 z dnia 27 grudnia 2018 roku. Konieczność zapłacenia tego zobowiązania podatkowego wpłynęła negatywnie na sytuację finansową, a w szczególności na płynność finansową Emitenta." to u mnie zapala się czerwone światło, że w spółce nie jest tak jak być powinno. Być może jeszcze tu zawitam, ale tylko wówczas gdy sytuacja finasowa spółki wyrażnie się poprawi. Na razie nie widzę sensu w inwestowanie w taką spółkę. Na parkiecie jest wiele spółek, które są w lepszej kondycji finasowej. Pozdrawiam akcjonariuszy.
Koniecznosc zaplacenia 350 plus odestki czyli pewnie pod 500 tys. Nie oznacza ze to zaplacili. Znajac ich polityke informacyjna i manipulacje komunikatami mam co do tego duza watpliwosc !
Odwołała bo nie maja nawet na oplaty notarialne tego BEZSENSOWNE NSOWNEGO i lipnego z gory zalozego planu WZA tylko pod to by wywalac akcje od 25 groszy bo po tyle w tych dnisvh byl kurs.