• Dobra mina do zlej gry Autor: ~Jerzy [46.134.93.*]
    Kto wam tego trupa kupi? Tyle razy podbijali ten kurs a to z dnia na dzien spada. Juz nawet nie ma chetnych do robienia podbitek. Jak spadnie na 0,9 to poleci jak strzala na poludnie
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: dracos [83.27.204.*]
    no i co cie martwi? wychodzi akcjonariusz wchodzi akcjonariusz a jak ma wiecej papiera to podbija, normalka. nie kazdy ma dosc cierpliwosci. a jak poleci na poludnie to odbierzemy po taniosci i znowu polnoc. dla mnie spoko scenariusz :)
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~joe_black [195.177.87.*]
    Niestety dużo osób co tu pisało już sprzedało po cichu, albo dalej sprzedaje...Najbardziej zawiodła mnie tu niestety jedna osoba, która kiedyś pisała dzień po dniu o wspaniałości firmy.. a na innym wątku się zdradziła że zarobiła tu wartość nieruchomości..proste, dopóki się nie sprzeda to się nie zarobi..więc jeden z naszych kolegów nas uwalił..ale takie życie, każdy inwestuje jak chce i sprzedaje kiedy chce..Dlatego nigdy się nie wymieniam mailami, ani nie wchodzę z koalicję z osobami z forum. Z prostej przyczyny tam gdzie są pieniądze można ufać tylko sobie..
    Trupa tu żadnego nie ma, spółka jest OK. ale ktoś postanowił sprzedać kilkaset tys akcji to kurs poleciał
    Pozdrawiam tych co tu jeszcze zostali z akcjami a nie tylko piszą że mają :)

• Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~Kici [188.146.225.*]
    Bo to mięczaki. Pamiętacie jak Wam jakiś czas temu reklamowałem Farm51? Właśnie sprzedałem ze 120% zysku, jak wspominałem o tym było po 6,xx, dzisiaj ponad 14. Z Aleją też będzie tak samo. Nie sprzedaję i poniżej 11,12 dobieram, zdania nie zmienię tu będzie 2,60 co najmiej. Tradycyjne pozdro dla cierpliwych, nie pękać.
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~BOB [89.71.1.*]
    Spółka da jeszcze sporo zarobić. W samej kasie będą mieli zaraz tyle co ich giełdowa wartość. Teraz w marcu będą kolejne umowy, a wystrzał widzę w okresie kwiecień-maj i wówczas ubijemy dno na dużo wyższych poziomach. Pomyślcie skoro 500 tys akcji kupili po 1,50 zł, to jakiej kwoty możemy się spodziewać niebawem. Cena porównawcza dla Aleji to min 5 zł. Spółka robi super robotę i wspaniale zarabia. Trzymać i dokupowywać przy tak niskich poziomach, a inwestycja pozwoli wszystkim na porządne zyski.
    Pozdrawiam
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~kolega [109.207.108.*]
    Dnia 2018-03-09 o godz. 16:34 ~joe_black napisał(a):
    > Niestety dużo osób co tu pisało już sprzedało po cichu, albo dalej sprzedaje...Najbardziej zawiodła mnie tu niestety jedna osoba, która kiedyś pisała dzień po dniu o wspaniałości firmy.. a na innym wątku się zdradziła że zarobiła tu wartość nieruchomości..proste, dopóki się nie sprzeda to się nie zarobi..więc jeden z naszych kolegów nas uwalił..ale takie życie, każdy inwestuje jak chce i sprzedaje kiedy chce..Dlatego nigdy się nie wymieniam mailami, ani nie wchodzę z koalicję z osobami z forum. Z prostej przyczyny tam gdzie są pieniądze można ufać tylko sobie..
    > Trupa tu żadnego nie ma, spółka jest OK. ale ktoś postanowił sprzedać kilkaset tys akcji to kurs poleciał
    > Pozdrawiam tych co tu jeszcze zostali z akcjami a nie tylko piszą że mają :)
    >

Zgadzam się w 100%
    Gordon i Dani nadal mają tą spółkę, też podobno lubią się wymieniać mailami i zakładać tajne fora. Zobaczymy kiedy oni zaczną sprzedawać, czy przy 70 gr czy może stalowe nerwy i dokup w dołku na 50 gr po czym zaczną się lepsze dni. Stalowe jaja nawet tutaj nie pomogą bo to może potrwać nawet 3 lata a kapitał zamrożony.
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~daro822 [94.254.177.*]
    Jego akcje jego kasa. To chyba nie tajemnica kto sie pozbyl?
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~joe_black [195.177.87.*]
    i znowu ktoś się zabawił 20pkc.. dziękujemy ci kolego.
    spuść jeszcze niżej...to ci zacznę odbierać zabawki
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: dracos [83.27.204.*]
    mozna sie bylo tego spodziewac jak po kolejnym raporcie tylko chwilowo podbili i niektorzy mieli dosc, mam sporo tego papieru (oczywiscie subiektywnie) i czekam z workiem nizej niczym sie nie martwiac, nawet dobrze ze takie ruchy sa bo cos sie dzieje a chyba najgorszy jest marazm. pzdr cierpliwych

ps. myslicie ze mocu sie juz wysypal? :)
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~daro822 [185.46.169.*]
    Myśle że tak bo już nie szaleje tutaj.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.43.202.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: nikus "ekspercie".. Autor: ~kolega [109.207.108.*]
    Łukasz nie przypisuj mi swoich słabości. Mnie takie byle drobnostki nie złamią i dobrze o tym wiesz.
  • Re: nikus "ekspercie".. Autor: ~Gordon [46.134.92.*]
    Oj Marcin, właśnie już pokazałeś jak się łamiesz pisząc jak to dani psuje Ci autorytet hahaha u kolegów z pracy? Guru giełdy zarządy się boją, stoppoint jeszcze się nie boi, bo też mogą zawiesic notowania że strachu przed tym, że ktoś będzie chciał kupić parę akcji, a sorry nikt tego nie chce :) to sie nazywa mitomania, ale u was to normlane, zajmij się lepiej rodzina...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.207.108.*]
  • Re: nikus "ekspercie".. Autor: ~Gordon [178.43.202.*]
    Po pierwsze szczekac to możesz do kolegów że stopa, po drugie bełkot to widziałem z twoim wykonaniu na pary spółkach na banku, a po trzecie właśnie to zrobiłeś myśląc, że będziesz cwany. Pisałem Ci wielokrotnie żebyś skończył, to cały czas uparcie wyzywales innych, pozwalales sobie na wywody ja tematy, których się nie porusza, tak więc zastanów się co robisz, a później płacz...
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~Gordon [178.43.202.*]
    Może być jeszcze gorzej wielonikowcu o wiele gorzej uwierz, spytaj swoich kolegow Bolka i kruchego też wiekonikowca powinni Ci pomóc w paru kwestiach, tak więc skończ szczekac, za mało wiesz i za malo umiesz, a cwaniakow już było trochę tak jak kruchy że swoimi wpisami i jakoś dziwnie musiał zniknąć :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.207.108.*]
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~nil [178.43.254.*]
    Wydaje mi się, że jeżeli ktoś nie musi sprzedawać akcji, to nie powinien. Myśl, że niżej odkupi się ich więcej jest mało realna, bo niżej wzrośnie popyt i spowoduje szybki wzrost - powrót kursu na 1,20 na niewielkich obrotach. Ten, kto tym kręci kupi niżej może jakieś 10 - 20 tys. szt. a reszta, która teraz z tą myślą sprzedaje zostanie bez akcji.
    Podobne sytuacje już przerabiałem i trzymam. Kupowałem w dołkach w ostatnich miesiącach w okolicach 1,20 i mam tyle ile założyłem. Nie angażuję się w te wzrosty i spadki - nie kupuję i nie sprzedaję, wg mnie ta inwestycja po dobrych raportach sama się zwielokrotni, nawet przy założeniu utrzymania obrotów w Spółce na tym poziomie jaki osiągnęła. Jeżeli kurs jeszcze spadnie, to może zwiększę zaangażowanie do kwoty, którą zaplanowałem.
    Z drugiej strony myślę, że nie warto ratować kursu i kupować więcej niż się chce mieć tych akcji. Kurs spadnie i wtedy się sam obroni - bo kupimy niżej, a spekulanci sprzedając nam niżej nie zarobią.

• Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~dani [91.216.213.*]
    @joe black

Jesteś od dawna, więc odpiszę Ci szczerze... nie sprzedałem, żadnej akcji :)) No może w listopadzie, grudniu.. takie tam podatki i inne...ale generalnie odkąd tu jestem mój udział sukcesywnie się zwiększał. Na tyle spodobała mi się ta inwestycja, że jestem tu najdłużej ze wszystkich walorów jakie posiadam i jako jedynej poświęcałem czas na forum. Co więcej dopóki nie będzie negatywnego sygnału od spółki nie zamierzam sprzedać ani 1 papierka :))
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~Qlimax177 [84.10.173.*]
    Madrze piszesz tez nie mysle oddawac kiedy wszystko wskazuje ze firma sie rozwija i nabiera wiatru w skrzydla.A co z kursem jakos ,mnie nie interesuje w tym momencie bo sprzedam i tak za rok jak nie dwa.Jest tanio wiec dobralem spadnie jeszcze to znowu cos dobiore.Zaloze sie ze nie tylko ja tak robie mimo duzego % na plusie na tym walorze.
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: daro822 [185.46.169.*]
    Ja też od grudnia po wo co wyjściu z bardzo nie trafionej inwestycji nie powiem gdzie, podwoiłem to co miałem rok temu na Alei i co mam troche środków po trochu dokupuje.

Pieniedzy nie musze w tej chwili na nic wydać wiec trzymam aż swoje zarobie.
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: ~Qlimax177 [84.10.173.*]
    I o to chodzi o świadome inwestowanie a nie naganianie na forum i kupowanie sprzedawanie pod wplywem tego co inni pisza .Kto ma racje , kto zarobi a kto straci czas pokaże .Wazne zeby byc samemu przekonanym do inwestycji wtedy ruchy na walorze nie dzialaja tak na emocje. Nie oddajemy , kupujemy pod wplywem chwili i opinni znawcow na forum. . Przemyslanych i swiadomych inwestycji wszystkim zycze
  • Re: Dobra mina do zlej gry Autor: og_lny [94.254.183.*]
    Panowie nie poddawać się. Dziś nie ma zainteresowania spółką, kurs spada na 50 gr ale głowy do góry. Za 10 lat może zarobicie parę procent na tej spółce. Spółka dla mało ambitnych ale nie jest wcale trupem. Może dojdzie za paręnaście lat do fuzji, zmienią branżę, akcjonariat i w końcu zaczną coś prezentować. Nie wolno od razu skreślać i poniżać, szansę trzeba dać każdej spółce.
[x]
ALEJA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.