Emitent uznał, że nabyte w wyniku Transakcji udziały Spółki nie wpływają na zwiększenie aktywów Emitenta z uwagi na sprawowanie przez Emitenta kontroli nad Spółką przed dokonaniem Transakcji. Jednocześnie w związku z dokonaniem ww. zapłaty przez Emitenta za nabycie udziałów Spółki należnościami Emitenta w stosunku do podmiotu spoza grupy kapitałowej Emitenta zmniejszeniu uległy aktywa finansowe Emitenta o wysokość ceny nabytych udziałów Spółki, czyli o kwotę ok. 11.900 tys. zł. Pomniejszenie aktywów wpłynie na pomniejszenie skonsolidowanego wyniku finansowego o kwotę ok. 11.900 tys. zł.
Czyli idąc tokiem rozumowania prezia za aktywa wyceniane na ZERO wydał 11 ,9 mln i stąd strata na aktywach finansowych ............................. a mnie uczyli że jak coś nabywam za 11,9 mln to jest to wartość inwestycyjna i zapisuje się strona lewa równa się strona prawa i dopiero pojawia się w następnych raportach odpis amortyzacyjny
nigdy nie naganiałem , najwyżej dałem zwieść swoją czujność ..................... ale jeżeli z mojej strony Poczułeś się urażony , SZCZERZE PRZEPRASZAM
kiedyś czytałem Seniora i on o nim pisał że to szwindel wysokich lotów
jednak w poniedziałek nie nabędę akcji jak planowałem a tu opuszczam towarzystwo i pozdrawiam zwolenników i przeciwników sądzę, że tym razem Prezesik nabawi się sporych kłopotów czekam na finał tej sprawy
Tak jak pisałem wcześniej, Prezes sam od siebie kupił spółkę swoją spółkę prywatną za pieniądze spółki publicznej. W tej transakcji w ramach przejrzystości transakcji sam wyraził zgodę spółce publicznej by zakupił po wycenionej przez siebie cenie swoją spółkę prywatną - śmierdzi na odległość i aż dziw bierze, ze żadne organy się tym jeszcze nie zainteresowały.
Chyba KNF nie zgodził się na zaproponowaną cenę jaką chciał zapewne prezes zapłacić za akcje a nie chce ich po 10 zł. Woli jednak gotówkę od tych akcji. Zjeżdżać maksymalnie z tym kursem i może uda się po taniości dobrać tak jak kilkukrotnie schodziło do zeta. Może i tym razem też tak się stanie. A wówczas brać i nie patrzeć na komunikaty
A szczegóły transakcji to była jakaś tajemnica? Przecież od grudnia było wiadomo jak jest wycenione Orle Pióro. Po co to zamieszanie teraz? Już wiemy co sądzi Grzesiek. A dlaczego nie spada?
dedalus a Ty jesteś adwokatem prezia ? nie pisz bzdet jeszcze raz komunikat grudniowy : BRZMI:
Emitent w drodze potrącenia wzajemnych wierzytelności dokonał zapłaty kwoty w wysokości 9.828.218,59 zł (dziewięć milionów osiemset dwadzieścia osiem tysięcy dwieście osiemnaście złotych pięćdziesiąt dziewięć groszy) z tytułu nabycia udziałów Spółki. W wyniku zawarcia wspomnianej umowy potrącenia umorzeniu uległa wierzytelność Emitenta wobec spółki Capital Point Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie w kwocie 9.828.218,59 zł (dziewięć milionów osiemset dwadzieścia osiem tysięcy dwieście osiemnaście złotych pięćdziesiąt dziewięć groszy) z tytułu obligacji wyemitowanych przez Capital Point Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, a posiadanych przez Emitenta, których wykup przypada na lata 2019 i 2020. W wyniku przedmiotowego potrącenia Emitent spełnił zobowiązanie do zapłaty kwoty 9.828.218,59 zł (dziewięć milionów osiemset dwadzieścia osiem tysięcy dwieście osiemnaście złotych pięćdziesiąt dziewięć groszy) z tytułu nabycia 501 (pięćset jeden) udziałów Spółki, czego zobowiązał się dokonać do dnia 21 stycznia 2018 roku na mocy umowy nabycia udziałów Spółki z dnia 22 grudnia 2017 roku. Pozostała część ceny, w kwocie 2.093.031,41 zł (dwa miliony dziewięćdziesiąt trzy tysiące trzydzieści jeden złotych czterdzieści jeden gorszy) zapłacona zostanie przez Emitenta w sposób opisany w raporcie bieżącym nr 31/2017 z dnia 22 grudnia 2017 roku, tj. w wyniku skierowania do zbywającego udziały Spółki oferty objęcia akcji Emitenta z nowej emisji akcji, która zgodnie z umową sprzedaży udziałów z dnia 22 grudnia 2017 roku ma zostać dokonana do dnia 15 grudnia 2018 roku.
Czy tutaj masz informacje jak to rozliczy i że będzie strata na aktywach finansowych i zapłaci to razem wszystko
prezio kombinował że jak krzyknie akcje po 10 zeta to lud porwie kurs a on się nachapie , nie wyszło przekombinował inaczej i tak wyszedł na czysto prawie 12 baniek = jako Lisiecki Paweł i teraz ma 60% akcji jako Prezes PMPG = ten to ma głowę do interesów
a tak nawiasem zastanawiam się do jakiego stopnia można robić ludzi w wała