Kupowaliście coś w tym sklepie? To jakiś farmazon - po kilku godzinach od złożenia zamówienia mam dane opiekuna, który "opiekuje" się zamówieniem, ale nie wiem kiedy je dostanę, a w ramach promocji dostaję "darmową dostawę bez wniesienia". Regulamin milczy jak daleko ode mnie podjadą panowie z dostawą "bez wniesienia". Kuriozum.
Niech Zarząd kupi sobie coś w morele.net, x-kom.pl albo agito.pl ( teraz emag.pl) i porówna komfort zakupu.
no ale może opiekun robi po dostawie masaż albo opowiada kawały czy też bajkę. A propos tego - bez wniesienia - to jest to jedna z podstawowych informacji przy zakupach internetowych na zachodzie. Tam jest to normą!!!
To bardziej nie ich sprawa tylko kuriera z którego korzystają. Większość kurierów dzwoni do klienta by zejść po przesyłkę jeśli ktoś mieszka w bloku z domofonem. Wyobrażasz sobie by taki kurier szukał cię np. w wielkim biurowcu :) ?
Metoda tłumaczenia "na zachodzie tak jest" nie przemawia do mnie. W latach 60-tych światowy rynek płyt muzycznych dzielił się po 40% pomiędzy Europę i USA. 20% wydawała reszta świata. Był to wskaźnik pokazujący równowagę w poziomie dobrobytu pomiedzy USA i Europą. Z lekkim wskazaniem na USA z racji mniejszej populacji. Dzisiaj tę samą rolę odgrywają gry komputerowe - 40% światowego rynku generują Stany, 30% Azja, 10% Europa. To efekt "zachodnich norm". Wracając do głównego wątku - portal zakupowy Kompa jest przeze mnie oceniany źle na tle konkurencji.