Bardzo mi jest przykro z tragedii ubranych akcjonariuszy, mam nadzieję że dosięgnie 'ich"(celowo mała litera) kara, to są tylko pieniądze odrobicie je, są ważniejsze rzeczy w życiu codziennym, przełknąć gorycz porazki i do przodu. 3mam za Was kciuki (udało mi się wczoraj wyjść w calości dziwny instynkt mnie pokierował, ale dzisiejszej nocy bym nie przespał....) pozdrawiam
ja również wczoraj wszystko sprzedałem ,bo skalkulowałem ,ze to ostatnia szansa ,żeby sprzedać i odrobić gdzieś indziej , I ta perfidia jak na tygodniowym zrobili idealne kupno przy 2,30 EMA 5 przecinała od dołu w ciągiu dnia SMA15 ,a potem na koniec dnia zacząła sie katastrofa ,wyjątkowo przebiegli .
Wstępna selekcja (szukanie tanich okazyjnych spółek) sprawiła że Indata znalazła się na mojej liście obserwacyjnej ...Gdyby nie było komunikatów o sprzedaży akcji przez członków RN ... to bym te akcje kupił ok 2 zł ... potem jak poszło info o sprzedaży akcji przez Prezesa .... wiedziałem, że coś jest nie tak z tą spółką ... potem rezygnacja całej RN i info z banku to potwierdziły.
kolejną zasadę którą uważam za bardzo słuszną .... nie kupuje żadnych akcji, z ceną poniżej 1 zł ... Gdyby nie to kupiłbym PBG po 20-25 gr ... dziś 13 gr
.......tu jest wszystko jasne DŁUG wziął się stąd że miasto Katowice nie zapłąciło w 100% za usługę, tj ma do zapłącenia jest 4,4 mln jeszcze dla IDT !!!
1. https://www.bankier.pl/wiadomosc/INDATA-S-A-Zlozenie-pozwu-i-wszczecie-postepowania-przeciwko-Miastu-Katowice-7562003.html --> tu jest dokładnie napisane że miasto KATOWICE ma do oddania dla IDT jeszcze 4,4 mln !! Dlatego IDT musiało brać z banku pożyczkę.
2. https://www.bankier.pl/wiadomosc/BGZ-BNP-Paribas-zada-od-Indaty-zaplaty-wierzytelnosci-w-kwocie-4-75-mln-zl-7576115.html --> tak zgadza się! IDT wzielo z banku 4,4mln, do oddania z odsetkami jest 4,75mln,
Dnia 2018-03-07 o godz. 10:14 rozeznany_bardzo napisał(a): > Bardzo mi jest przykro z tragedii ubranych akcjonariuszy, mam nadzieję że dosięgnie 'ich"(celowo mała litera) kara, to są tylko pieniądze odrobicie je, są ważniejsze rzeczy w życiu codziennym, przełknąć gorycz porazki i do przodu. 3mam za Was kciuki (udało mi się wczoraj wyjść w calości dziwny instynkt mnie pokierował, ale dzisiejszej nocy bym nie przespał....) pozdrawiam
hehe usmialem sie z tego postu instynkt na szulerni hehe ja myślałem cale życie ze do gry na giełdzie używa sie rozumu hehe ale czasami sprytu gieldowego jak kto woli ale instynkt moze lepiej wróżbita Maciej byłby lepszy