niestety bedziemy im musieli oddac akcje za pare groszy, ich biegły niebawem pewnie wyceni te akcje na 5 lub 6 zł a spółka super sie rozwija, trzeba by było rozmawiać z dobrymi prawnikami co dalej robić, dlaczego przez tyle lat nie wyplacono żadnej dywidendy i gnojono drobnych akcjonariuszy
a co tam milion złotych kary na takiego bogacza, to dla niego pryszcz, ja napiszę do Prokuratora Generalnego pana ministra Ziobry o sprawdzenie przez CBA i Prokurature o sprawdzenie czy KNF nie popełnił przestępstwa wyrazając zgodę na wycofanie spółki z giełdy., poprzyjcie mnie swoimi pismami w tej sprawie/
usunęli mój wpis bo napisałem że szkoda powinna być naprawiona a nie milion do skarbu państwa! Gość może okradać innych a nie można nic złego na niego powiedzieć.
Bardzo się mylisz. Jesli cena będzie niska ty jako akcjomariusz zaplacisz mniejszy podatek gieldowy. Podatek ucieknie na Cypr a więc nikt go nie zapłaci. Przy wyciskaniu po 6 zł Skarb Państwa nie zarobi ponad 2 baniek przy założeniu że drobni nie dostaną wartości godziwej.
Teraz biegły sporządzi wycenę i cena nie może odbiegać od wartości księgowej za bardzo, chyba że biegłego z Cypru co się Pana Ministra Ziobry bać nie musi.
Akcje teraz na Maltę pojadą: MSiG 59/2018 z 23.03.2018 (pewnie razem z dywidendą) - łącznie 310 tys.szt.(w ww. monitorze również szczegółowe zestawienie akcji podlegających wykupowi).