• nowe sklepy jubilerskie Autor: ~długi [176.221.122.*]
    Spółka się rozwija w galerii otworzyli nowe stoisko jubilerskie.
  • Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: ~Tm [31.0.64.*]
    Jak Im tyle z Vatu zostało to w coś muszą zainwestować ,hahaha
  • nowe sklepy jubilerskie Autor: ~krypto [37.7.172.*]
    Podstawą jest żeby chociaż wiedzieć o czym się pisze! US oskarża firmę, że nie sprawdziła swojego dostawcy, który podobno miał nieprawidłowości związane z VAT'em? Nie ma wątpliwości, że Firma swój VAT prowadziła prawidłowo! Dla mnie pytaniem jest czy interpretacja US zapisu prawnego jest prawidłowa?! Ta sprawa może sie ciągnąć latami aż ktoś rozsądny rozpatrzy tą sprawę! Odsetki do zwrotu dla firmy mogą być bardzo wysokie!
  • Re:Piękny Jubileusz!!! Autor: ~jan [188.146.233.*]
    To już minął rok jak właściciele firmy kręcą i zwodzą akcjonariuszy , że już za chwile podpiszą umowę......
    Nawet nazwę zmienili .....
    Czy jeszcze ktoś ma jakieś wątpliwości
  • Re:Piękny Jubileusz!!! Autor: ~marek [188.146.230.*]
    Szkoda że inni tego nie widzą.
    A może aż tylu na tym forum naganiaczy?
  • Re:Piękny Jubileusz!!! Autor: ~jaśko [188.146.104.*]
    To prawda, totalne olewanie ulicy.
  • Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: ~Marek [31.0.39.*]
    Tu nie chodzi o US ,tylko czy faktycznie był handel metalami szlachetnymi ,w 2016 ponad 600 mln przychodu a w 2017 -0 ,mówi Ci to coś ,i nie pisz ,że przepisy się zmieniły
  • Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: ~Odp [94.254.148.*]
    Łatwo policzyć 600 mln podzielić na 1,5 za gram surowca srebra to jest 400 ton sprzedanego srebra w jeden rok. Złotem wtedy nie handlowali. Średnio Złotnik czy lombard skupuje rocznie ok 6 kg srebra. Więc briju skupilo by srebro z 66 milionów punktów skupu by matematycznie wyjść na owe 600 mln.
  • Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: ~Marek [31.0.36.*]
    Lepiej bym nie napisał ,hahaha
    Briju to wogole ma nieziemska wyobraźnię. Rok 1920 to rok powstania firmy. A każdy wie że to rok wojny z bolszewikami i każdy rosły chłop idzie na wojnę. Film jest o tym. W z Gnieźnie zbierany jest 3 półk ułanów Wielkopolskich, i w 1920 r w maju pułk idzie na Wilno. W Gnieznie zostają same baby. Jest euforia patriotyzmu. Polacy oddają obrączki na zakup broni. I właśnie w takim czasie przodek rodu Piotrowskich zamiast na wojnę to otworzył zakład Złotniczy!, to jest lepsze niż kabaret....
  • Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: ~Marek [31.0.38.*]
    Dobra ,z tego co WIEDZĄ ,GNIEŹNIANIE , co IM pozostało
  • Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: ~z36zł39grna2zł55gr [188.146.197.*]
    ...owszem są... i kto wie (?) czy nie są z wyłudzonego VATu lub kasy NN (?)
    Nic nie jest pewne, zaś w tym procederze BRIJU nie miało żadnej konkurencji.
    Na dzisiaj sprawy w zasadzie nie ma , podobnie jak nie ma majątków byłych prominentów KNF, straży przybocznej, o trwogo! i ich zwierzchników...
    W kraju nic się nie zmienia.
    Morawiecki odchudza ministerstwa, a prominentom Szydło wypłaca premie jak było, jest i będzie p...o nieskończony horyzont...
    W jakie szambo strąciła ludzi prezydent W-wy,zagwozdka poliszynela co, dalej władzę sprawuję w stolicy...
    Za tym nie stoi jednostka, a zorganizowany aparat apolitycznie zasymilowany i niezależny od opcji...
    Miało konkurencję, większość ich już siedzi, spektakularne zatrzymania w Bydgoszczy, film na YouTube, zatrzymania Złotnik ów, następni rok zdaje się 2014 Wrocław ok 100 kg złota itd, następni Poznań niejaki Opal, następni Mennica Polska 200 mln, następnie Klondike brata Piotrowskich, następnie Jurczak, itd itd, to Ci co siedzą w pudle, no za wyjątkiem mennicy bo kto by produkował złotówki? A na poważnie to nie można zamknąć wszystkich o jednym czasie bo sukcesy muszą trwać i trwać, co miesiąc nowy sukces CBŚ. Najpierw zamyka się tych co mogą uciec z kasą. Jakbyś Marek zamknął wszystkich od razu to premie wziąłbys raz, a tak to co miesiąc masz premie, kumasz?
  • Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: ~Misiek [93.95.90.*]
    Czy ja wiem czy te 400 ton to dużo? Skąd wiecie, że to był tylko obrót z jubilerami, skupami, lombardami itp? Jest gdzieś taka informacja? Może mieli dużo większych partnerów i pośredniczyli w handlu jak to robią hurtownie? Sam KGHM wyprodukował w zeszłym roku ponad 1200 ton srebra, a to jest tylko efekt uboczny tego czym się zajmują. Niech mnie ktoś sprostuje i napisze gdzie takie informacje znaleźć.
  • Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: ~z36zł39grna2zł55gr [188.146.103.*]
    Dnia 2018-03-04 o godz. 20:10 ~Misiek napisał(a):
    > Czy ja wiem czy te 400 ton to dużo? Skąd wiecie, że to był tylko obrót z jubilerami, skupami, lombardami itp? Jest gdzieś taka informacja? Może mieli dużo większych partnerów i pośredniczyli w handlu jak to robią hurtownie? Sam KGHM wyprodukował w zeszłym roku ponad 1200 ton srebra, a to jest tylko efekt uboczny tego czym się zajmują. Niech mnie ktoś sprostuje i napisze gdzie takie informacje znaleźć.

Dnia 2018-03-04 o godz. 20:10 ~Misiek napisał(a):
    > Czy ja wiem czy te 400 ton to dużo? Skąd wiecie, że to był tylko obrót z jubilerami, skupami, lombardami itp? Jest gdzieś taka informacja? Może mieli dużo większych partnerów i pośredniczyli w handlu jak to robią hurtownie? Sam KGHM wyprodukował w zeszłym roku ponad 1200 ton srebra, a to jest tylko efekt uboczny tego czym się zajmują. Niech mnie ktoś sprostuje i napisze gdzie takie informacje znaleźć.

A gdzie są dzisiaj ci dużo więksi "partnerzy"?
    - chyba nie czekają na ostatni lot Jery'ego (-?), bo strona dobrej zmiany już się układa i doi.
    Z tak intratnego biznesu nie rezygnuje się ot tak po prostu!

• Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: ~Zbyszek [89.64.35.*]
    Szkoda gadać. Rok temu odnośnie wyników za styczeń mówili, że to "zdarzenie jednorazowe" co było zwyczajnym kłamstwem.
  • Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: ~Jan [188.123.204.*]
    Kapitalizacja gieldowa spółki stanowi dokonana przez rynek kapitałowy wycena jej aktywów netto czyli kapitału, który wynosi 18 milionów na dziś i spada ok 10% na m/c. Dług długoterminowy to 15 mln, krótkoterminowy nie znany. W roku 2016 obrót 600 mln, dzisiaj wycena Briju to 18 mln i pewnie długi razem więcej niż wartość kapitału. Prezes robi darowiznę swoich akcji i nie ma już nic. W sklepach wyprzedaże złota do - 70%. Żaden bank nie chce dać kredytu. Pracownicy się zwalniać muszą skoro tyle ogłoszeń o zatrudnianiu nowych. Miałbym kupić akcje takiego orla businessu z Gniezna? No chyba, że będzie komunikat... Spółka wciąż rozmawia z nowym dostawca, przewiduje zakończenie rozmów na rok 2500, większość umowy jest już uzgodniona min że dostawca będzie dostarczał surowiec do spółki w godz. 5-6 w każdy wtorek statkiem kosmicznym.
  • Re: nowe sklepy jubilerskie Autor: asa112 [84.234.7.*]
    brawo Jan - na 3 miesięcznym ... trend spadkowy . nic już nie uratuje tej spółki ... jedynie wznowienie handlu , sklepy zysk jak w warzywniaku
    Słuchajcie : przecież handel hurtowy surowcami typu srebro i złoto wciąż w kraju trwa, skupuja przecież producenci ok 2 tys podmiotów, internetowo każda ilość skupuje Mennica, skupuja Złotnicy, producenci obrączek itd. Od kogo?
    od ludności. Nic absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie by spółka briju zaoferowała wyższe ceny i skupi setki kilogramów np. srebra. Może bez najmniejszych przeszkód wywozic do Niemiec, Francji, gdzie kolwiek. Apart, Yes i inni tego nie robią bo cena surowca srebra i złota jest taka sama za uncję w Polsce jak i w Niemczech. Nie trzeba być Briju, każdy też mając np. 50 kg srebra wysłać je DHL em do Agosi. Wszystko jest kwestia ceny, która jest jak wspomniałem wszędzie taka sama co powoduje że taki eksport nie ma żadnej opłacalności. . Ciekawostka : by wykopać 31 gram srebra czyli jedna uncję to trzeba przerzucić ok 6 ton piachu..rzecz jasna tam gdzie są kopalnie
[x]
ITMTRADE 7,67% 0,15 2022-10-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.