Jak to zazwyczaj bywa z urzędami swojej opinii UOKIK chyba nie wyśle wcześniej niż planował czyli 13 listopad 2017 + 4 miesiące wypada 13 marca 2018. A z drugiej strony mam nadzieję że nie później. No chyba, że 4 miesiące i 29 dni to dla urzędnika też 4 miesiące.
Już w innym wątku podawałem: 14.11 urząd przedłużył postępowanie o 4 miesiące, więc najpóźniej około połowy marca (14.11 +120 dni to daje 14.03) Przynajmniej według mnie tak powinno to wyglądać, nie ma pojęcia jak uważają urzędnicy. Bo mogą też traktować, że wspomniane 4 miesiące, znaczy pełne 4 miesiące, a wtedy decyzja na początku kwietnia.
Skoro pojawiają się informacje, że LOTOS chce się łączyć z ORLENem (a UOKiK na 95% to klepnie - w końcu pewnie tam koledzy po partii siedzą), to co to za wymysł żeby się tyle rozwodzić nad połączeniem BYTOMia i VISTULi? A jeśli odmówią, to będą to jakieś podwójne standardy.
List intencyjny klepnięty. Więc chyba wszystko w rękach UOKiK i ewentualnie akcjonariatu ORLENU, bo tam skarb ma 27,5%, ale chyba też ma decydujący głos na walnym.