Powodem zmian terminów, jest brak dyspozycyjności w tym czasie kadry zarządzającej i pracowników Partnera Spółki, a zarazem właściciela jednego z niezbędnych elementów instalacji demonstracyjnej - mikrokomory spalania ("Micro Combustor")
Wiecie co znaczy brak dyspozycyjności w żargonie biznesowym ?
Dają jasne komunikaty ale można je różnie interpretować? Być może nie jest zainteresowany .? Tylko dlaczego teraz piszą o niezbędnym elemencie którego nie.maja i mogą nie mieć ? Co za ............
To znaczy Microfuel ma inne plany a termo2 nie jest ich częścią . Dalej : Pokazy odbędą się w marcu 2018 r., a ich dokładne daty są ustalane. Nie ma daty następnego pokazu .
Dalej - jest jasno napisane że szefowie Microfuel nakazali pracownikom by nie angażowali się w Termo2 . Termo2 swoim " wynalazkiem " chce się doczepić do patentu Microfuel . Microfuel doszedł do wniosku że będzie lepiej dla Microfuel jak odczepi od siebie Termo2 .
Dnia 2018-03-01 o godz. 06:47 ~mieszkolodz napisał(a): > To znaczy Microfuel ma inne plany a termo2 nie jest ich częścią . > Dalej : Pokazy odbędą się w marcu 2018 r., a ich dokładne daty są ustalane. > Nie ma daty następnego pokazu .
tez chce kupic tanio ale nie pruje gaci o czwartej nad ranem:)
szkoda tylko, że w teorii twojej nie pasuje jeden element - komora spalania i ekspander to dwa całkowicie różne elementy przeznaczone do całkowicie różnych rzeczy i żeby osiągnąć pełnie rozwiązania współpracują ze sobą. Dla takich laików jak ty wyjaśniam - komora spalania wytwarza energię cieplną z paliwa, ekspander przetwarza energię cieplną wytworzoną w komorze w energię elektryczną. Dokształć się trochę i wtedy wróć... albo lepiej nie wracaj bo głupoty tylko piszesz by panikę siać
Grają na zwłokę tymi infami. Wywalajaa akcje . Podają komunikaty w ostatniej minucie (stare) zawiesza ich za błędy ,ścieme to mało? A ta wymiana na akcje innej spółki której jeszcze nie ma ? Tez jej nie było bo główny akcjonariusz sypie w rynek. Teraz nie mają elementu głównego i jak tu powiedzieć ze jest dobrze? Cały czas gra na zwłokę i przy niby pozytywnych infach sypanie akcjami w rynek. To już nie jest bajka. To dramat.
jr - Dziękuję za Twoje cenne uwagi , na pewno jesteś wykształconym człowiekiem . Cały czas piszę że są dwie różne firmy ; Microfuel i Termo2 . Nie mam zamiaru się za każdym razem rozdrabniać co która robi . Rzecz w tym , jak jeszcze nie chwytasz , że paliwo z biomasy co robi Microfuel może być wykorzystane gdziekolwiek i wcale nie musi do tego być wykorzystany expander od Termo2 .
Kolego twoje interpretacje sa bardzo wybiórcze. Poczytaj dobrze komunikaty spółki z ok ostatniego pół roku, odwiedź stronę t2p a na pewno uda ci się znaleźć wyjasnienie dlaczego akurat T2P jest najlepszą opcją dla włoskiej spółki. Wierzę w ciebie.
Kolego ręce_opadają ja jestem po biznesowaniu w Ameryce przywykły do innego biznesowania niż Polacy w Polsce . Ja widzę błachostki które mają duże znaczenie i rzeczy otrąbione które nie mają znaczenia . Mówisz że jestem wybiórczy , jestem , bo dostrzegam rzeczy które sterczą jak kołek w polu . Dostrzegłem jeszcze inną rzecz tutaj : Komunikacja jest zawsze w jedną stronę - od Termo2 do akcjonariuszy i o Microfuel . Czy Microfuel wydał kiedyś oficjalne info co do Termo2 ? Nie znam takiego .
Też to zauważyłem i uważam za irytujące, już od kilku komunikatów t2p w ich treści jest więcej o microsystemfuel niż o t2p. Jestem świadom wielu potknięć i ułomności w komunikatach, jednak jeśli to urządzenie to nie ściema to i tak będzie z tego dobry biznes. Ale czy to ściema czy nie ściema dowiemy się ostatni, tu najbardziej martwi mnie Kosa, który teoretycznie powinien wiedzieć najwięcej ze wszystkich.
Dnia 2018-03-01 o godz. 08:38 ~Ręce_opadają napisał(a): > Też to zauważyłem i uważam za irytujące, już od kilku komunikatów t2p w ich treści jest więcej o microsystemfuel niż o t2p. > Jestem świadom wielu potknięć i ułomności w komunikatach, jednak jeśli to urządzenie to nie ściema to i tak będzie z tego dobry biznes. Ale czy to ściema czy nie ściema dowiemy się ostatni, tu najbardziej martwi mnie Kosa, który teoretycznie powinien wiedzieć najwięcej ze wszystkich. > > Pozdrawiam
A mnie martwi, że nasze innowacje zawsze są sprzedane innym. Oby tak nie było tym razem, jak to było z grafenem . Takie urządzenia są potrzebne globalnie. Oby nasi mieli jaja i nie dali się okpić.
Dnia 2018-03-01 o godz. 08:08 ~mieszkolodz napisał(a): > Kolego ręce_opadają ja jestem po biznesowaniu w Ameryce przywykły > do innego biznesowania niż Polacy w Polsce . > Ja widzę błachostki które mają duże znaczenie i rzeczy otrąbione które nie mają znaczenia . > Mówisz że jestem wybiórczy , jestem , bo dostrzegam rzeczy które sterczą jak kołek w polu . > Dostrzegłem jeszcze inną rzecz tutaj : Komunikacja jest zawsze w jedną stronę - od Termo2 > do akcjonariuszy i o Microfuel . Czy Microfuel wydał kiedyś oficjalne info co do Termo2 ? Nie znam takiego . >
tak tak , ten model biznesowy z Ameryki, ale której? Południowej? Bo ze Stanów mamy niechlubny wzór kopiowania spółek fikcyjnych, słupów, balonów itp Brakuje nam kontroli finansowej. Gdzie ty byłeś w Wenezueli ?
Dnia 2018-03-01 o godz. 09:12 ~mcsielu napisał(a): > H + O2 = H2O. H2O rzeczywiście jest przerażąjąca !!!!
Chłopie aleś teraz zabłysnął, wróć się do szkoły na fizykę. Albo chociaż poczytaj o hutach, to często spotykany problem szczególnie przy przetapianiu stali zimą, gdzie w złomie może zalegać lód. Cały proces jest pod stałą obserwacją i kontrolą poziomu H, nawet przy niskich poziomach dochodzi czasem do mikro wybuchów, ale na to instalacje są już przygotowane.
Załóżmy że expander od Termo2 to nie ściema , czy pójdzie razem z Microfuel , czy te dwa systemy rozejdą się ? Z tego co widzę Microfuel nie po drodze z Termo2 .
Dnia 2018-03-01 o godz. 09:22 ~Kazik napisał(a): > Jak się dogadają to Wam portki pospadają, haha/ ale rymuje, hoho/.
Trzeba naszym dodać otuchy ,muszą wiedzieć, że w nich wierzymy . Niech walczą. Niech się nie zniechęcają ,że ktoś się nie pojawił. Może to ,,biznesowa " zagrywka. jakich w świecie na pęczki Bracia rodacy, nie wymiękajcie!