• Poranna kawa . Autor: ~mieszkolodz [5.60.5.*]
    Cytat .

Powodem zmian terminów, jest brak dyspozycyjności w tym czasie kadry zarządzającej i pracowników Partnera Spółki, a zarazem właściciela jednego z niezbędnych elementów instalacji demonstracyjnej - mikrokomory spalania ("Micro Combustor")

Wiecie co znaczy brak dyspozycyjności w żargonie biznesowym ?
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~Ręce_opadają [89.73.161.*]
    Że popili za mocno?
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~walus [80.74.227.*]
    Dają jasne komunikaty ale można je różnie interpretować? Być może nie jest zainteresowany .? Tylko dlaczego teraz piszą o niezbędnym elemencie którego nie.maja i mogą nie mieć ? Co za ............
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~mieszkolodz [46.76.49.*]
    To znaczy Microfuel ma inne plany a termo2 nie jest ich częścią .
    Dalej : Pokazy odbędą się w marcu 2018 r., a ich dokładne daty są ustalane.
    Nie ma daty następnego pokazu .
    Dalej - jest jasno napisane że szefowie Microfuel nakazali pracownikom
    by nie angażowali się w Termo2 .
    Termo2 swoim " wynalazkiem " chce się doczepić do patentu Microfuel .
    Microfuel doszedł do wniosku że będzie lepiej dla Microfuel jak odczepi od siebie Termo2 .
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~mause [193.200.47.*]
    Dnia 2018-03-01 o godz. 06:47 ~mieszkolodz napisał(a):
    > To znaczy Microfuel ma inne plany a termo2 nie jest ich częścią .
    > Dalej : Pokazy odbędą się w marcu 2018 r., a ich dokładne daty są ustalane.
    > Nie ma daty następnego pokazu .

tez chce kupic tanio ale nie pruje gaci o czwartej nad ranem:)
    O 4 nad ranem postawiłem kontrolnego a potem na kawkę ;)
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~jr [212.47.192.*]
    szkoda tylko, że w teorii twojej nie pasuje jeden element - komora spalania i ekspander to dwa całkowicie różne elementy przeznaczone do całkowicie różnych rzeczy i żeby osiągnąć pełnie rozwiązania współpracują ze sobą. Dla takich laików jak ty wyjaśniam - komora spalania wytwarza energię cieplną z paliwa, ekspander przetwarza energię cieplną wytworzoną w komorze w energię elektryczną. Dokształć się trochę i wtedy wróć... albo lepiej nie wracaj bo głupoty tylko piszesz by panikę siać
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~rychu [94.254.224.*]
    Co bedziesz matolom tlumaczyl
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~walus [46.43.185.*]
    Grają na zwłokę tymi infami. Wywalajaa akcje . Podają komunikaty w ostatniej minucie (stare) zawiesza ich za błędy ,ścieme to mało? A ta wymiana na akcje innej spółki której jeszcze nie ma ? Tez jej nie było bo główny akcjonariusz sypie w rynek. Teraz nie mają elementu głównego i jak tu powiedzieć ze jest dobrze? Cały czas gra na zwłokę i przy niby pozytywnych infach sypanie akcjami w rynek. To już nie jest bajka. To dramat.
    jr - Dziękuję za Twoje cenne uwagi , na pewno jesteś wykształconym człowiekiem .
    Cały czas piszę że są dwie różne firmy ; Microfuel i Termo2 .
    Nie mam zamiaru się za każdym razem rozdrabniać co która robi .
    Rzecz w tym , jak jeszcze nie chwytasz , że paliwo z biomasy co robi Microfuel
    może być wykorzystane gdziekolwiek i wcale nie musi do tego być wykorzystany expander od Termo2 .

• Re: Poranna kawa . Autor: ~Ręce_opadają [91.207.200.*]
    Kolego twoje interpretacje sa bardzo wybiórcze. Poczytaj dobrze komunikaty spółki z ok ostatniego pół roku, odwiedź stronę t2p a na pewno uda ci się znaleźć wyjasnienie dlaczego akurat T2P jest najlepszą opcją dla włoskiej spółki. Wierzę w ciebie.

Pozdrawiam
    Kolego ręce_opadają ja jestem po biznesowaniu w Ameryce przywykły
    do innego biznesowania niż Polacy w Polsce .
    Ja widzę błachostki które mają duże znaczenie i rzeczy otrąbione które nie mają znaczenia .
    Mówisz że jestem wybiórczy , jestem , bo dostrzegam rzeczy które sterczą jak kołek w polu .
    Dostrzegłem jeszcze inną rzecz tutaj : Komunikacja jest zawsze w jedną stronę - od Termo2
    do akcjonariuszy i o Microfuel . Czy Microfuel wydał kiedyś oficjalne info co do Termo2 ? Nie znam takiego .

Też to zauważyłem i uważam za irytujące, już od kilku komunikatów t2p w ich treści jest więcej o microsystemfuel niż o t2p.
    Jestem świadom wielu potknięć i ułomności w komunikatach, jednak jeśli to urządzenie to nie ściema to i tak będzie z tego dobry biznes. Ale czy to ściema czy nie ściema dowiemy się ostatni, tu najbardziej martwi mnie Kosa, który teoretycznie powinien wiedzieć najwięcej ze wszystkich.

Pozdrawiam
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~znam [31.11.128.*]
    Dnia 2018-03-01 o godz. 08:38 ~Ręce_opadają napisał(a):
    > Też to zauważyłem i uważam za irytujące, już od kilku komunikatów t2p w ich treści jest więcej o microsystemfuel niż o t2p.
    > Jestem świadom wielu potknięć i ułomności w komunikatach, jednak jeśli to urządzenie to nie ściema to i tak będzie z tego dobry biznes. Ale czy to ściema czy nie ściema dowiemy się ostatni, tu najbardziej martwi mnie Kosa, który teoretycznie powinien wiedzieć najwięcej ze wszystkich.
    >
    > Pozdrawiam

A mnie martwi, że nasze innowacje zawsze są sprzedane innym. Oby tak nie było tym razem, jak to było z grafenem .
    Takie urządzenia są potrzebne globalnie. Oby nasi mieli jaja i nie dali się okpić.
    Dnia 2018-03-01 o godz. 08:08 ~mieszkolodz napisał(a):
    > Kolego ręce_opadają ja jestem po biznesowaniu w Ameryce przywykły
    > do innego biznesowania niż Polacy w Polsce .
    > Ja widzę błachostki które mają duże znaczenie i rzeczy otrąbione które nie mają znaczenia .
    > Mówisz że jestem wybiórczy , jestem , bo dostrzegam rzeczy które sterczą jak kołek w polu .
    > Dostrzegłem jeszcze inną rzecz tutaj : Komunikacja jest zawsze w jedną stronę - od Termo2
    > do akcjonariuszy i o Microfuel . Czy Microfuel wydał kiedyś oficjalne info co do Termo2 ? Nie znam takiego .
    >

tak tak , ten model biznesowy z Ameryki, ale której?
    Południowej?
    Bo ze Stanów mamy niechlubny wzór kopiowania spółek fikcyjnych, słupów, balonów itp
    Brakuje nam kontroli finansowej.
    Gdzie ty byłeś w Wenezueli ?

• Re: Poranna kawa . Autor: ~ryzykfizyk [37.47.188.*]
    a nie przeraża was obecność w procesie tlenu i wodoru i możliwości niekontrolowanych reakcji spalania wybuchowego?
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~mcsielu [83.5.27.*]
    H + O2 = H2O. H2O rzeczywiście jest przerażąjąca !!!!
    Dnia 2018-03-01 o godz. 09:12 ~mcsielu napisał(a):
    > H + O2 = H2O. H2O rzeczywiście jest przerażąjąca !!!!

Chłopie aleś teraz zabłysnął, wróć się do szkoły na fizykę. Albo chociaż poczytaj o hutach, to często spotykany problem szczególnie przy przetapianiu stali zimą, gdzie w złomie może zalegać lód. Cały proces jest pod stałą obserwacją i kontrolą poziomu H, nawet przy niskich poziomach dochodzi czasem do mikro wybuchów, ale na to instalacje są już przygotowane.

Pozdrawiam
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~mcsielu [83.5.27.*]
    Ok. Już "się wracam do szkoły na fizykę". Tobie proponuję powrót "na polski".
    To chodźmy, nie można być dobrym we wszystkim :P
    Załóżmy że expander od Termo2 to nie ściema , czy pójdzie razem z Microfuel ,
    czy te dwa systemy rozejdą się ? Z tego co widzę Microfuel nie po drodze z Termo2 .
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~Kazik [178.37.141.*]
    Ludzie! co wy za pierdoły wypowiadacie. Tutaj chodzi o wielka kasę!!! i stąd" dogadywanie się" nie mówiąc o wymianie akcji!!!
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~Kazik [178.37.141.*]
    Jak się dogadają to Wam portki pospadają, haha/ ale rymuje, hoho/.
  • Re: Poranna kawa . Autor: ~th [79.66.191.*]
    Moze tak moze nie - glowny sypie.

To nie do rymu?

Dnia 2018-03-01 o godz. 09:22 ~Kazik napisał(a):
    > Jak się dogadają to Wam portki pospadają, haha/ ale rymuje, hoho/.

Trzeba naszym dodać otuchy ,muszą wiedzieć, że w nich wierzymy .
    Niech walczą. Niech się nie zniechęcają ,że ktoś się nie pojawił. Może to ,,biznesowa " zagrywka. jakich w świecie na pęczki
    Bracia rodacy, nie wymiękajcie!

[x]
COREY 75,47% 0,37 2026-05-07 12:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.