• Wycofanie z giełdy Autor: ~JayD [37.47.168.*]
    Jeśli w przyszłości będą chcieli wycofać COL z giełdy to nie jest takie pewne że fundy puszczą tak łatwo akcje.
    Dobry przykład dali na Tarczyńskim :D
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/OFE-znow-sie-postawily-Nie-chca-puscic-Tarczynskiego-7574437.html
    hahaha....
  • Re: Wycofanie z giełdy Autor: bodzidzia [94.229.214.*]
    A gdzie Ty widzisz OFE w Colianie,że porównujesz do Tarczyńskiego

• Re: Wycofanie z giełdy Autor: ~JayD [37.47.165.*]
    Powiedzmy że tu:
    https://stooq.pl/q/h/?s=col
    Ale nie chodziło mi tylko o OFE ale i TFI...
  • Re: Wycofanie z giełdy Autor: bodzidzia [94.229.214.*]
    OFE ma w Colianie 7,57% w Tarczyńskim przeszło18%.Można już powiedzieć ,że OFE to Skarb Państwa i dlatego Tarczyńskiego nie chcą sprzedać.Tylko naiwny może sądzić,że chodzi o kasę.To już polityka i polonizacja a nie biznes, dlatego ucieczka z giełdy f-m prywatnych.Colian również idzie w tym kierunku a kartą przetargową w tej rozgrywce z TFI będą akcje Vistuli.Zerknij na TFI Coliana i Vistuli.Pozdrawiam

• Re: Wycofanie z giełdy Autor: ~JayD [37.47.132.*]
    Nie wiem jak Ty liczysz, ale mnie OFE wyszło ponad 11%, a z TFI to ponad 16 %. Poza tym może i nie chodzi im o kasę tego nie wiemy, ale efekt w postaci podwyższenia ceny wezwania został osiągnięty, czyż nie? A to mnie akurat najbardziej interesuje.
    A czy z COL nie będzie podobnie to tego nie wiesz...
    Ja tam akcje trzymam i nie puszczę za drobne, na pewno straszonka że będzie wezwanie po 3,30 mnie śmieszą :D
  • Re: Wycofanie z giełdy Autor: ~spoko [83.31.226.*]
    wezwania nie będzie bo w colianie nie ma juz kasy na wydawanie - oni juz nawet nie sa w stanie kupic swoich akcji po 3,20zł bo nie ma za co
  • Re: Wycofanie z giełdy Autor: ~JayD [37.47.132.*]
    no w sumie to już pewnie bankrut,co? ;)
  • Re: Wycofanie z giełdy Autor: ~Antek [94.254.130.*]
    Bankrut pewnie nie, ale po co komu akcje? Ani dywidendy, ani obrotów.
[x]
COLIAN 0,00% 4,08 2018-07-19 12:56:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.