• Athos już za 80 gr Autor: ~Monster [94.40.117.*]
    A pół roku temu był za kilkanaście groszy - Pawlikowski jak chce to potrafi :)
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~src [46.134.33.*]
    Tu myślę kiedyś zrobią podobnie. Popatrzcie na kapitalizacje athos i softblue. To jakaś pomyłka
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~Mechsio [87.205.128.*]
    Dokladnie. Czy athos ma jakis majatek? Ponad 80mln kapitalizacji za nie wiadomo co z cyprusami na pokladzie. Kto to kupuje?
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~src [188.146.14.*]
    Nie twierdzę że softblue ma być wyceniany na 80 mln ale między 20-30 to dosyć realna wycena. A tu na ten moment kolo 12 mln.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.28.165.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~marek [93.159.159.*]
    Ciekawe czy Softblue cos skorzysta na tym? Jakies zlecenia? Wsółpraca?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~src [188.146.14.*]
    No współpraca juz jest w postaci Milisystem . A zlecenie tez pewnie się jakieś zjawia. Może jakaś linia produkcyjna jaka na Borucie :)
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~hubal [87.199.85.*]
    Obecna kapitalizacja spółki Athos to 115 mln zł. Spółka na chwilę obecną jest wyceniana jakby była już w fazie komercjalizacji zamierzonego produktu i zysku rocznego na poziomie 5-10 mln. Także nieunikniony jest powrót tej spółki na dużo niższe poziomy, nawet 10 gr i niżej. Teraz będzie parę lat bez zysku i przychodów, z perspektywą kilkuletnią do ewentualnych profitów z komercjalizacji VAR. Myślę, że w perspektywie roku, dwóch będzie też emisja z prawem poboru na tym walorze. Współczuje tym, którzy na fali entuzjazmu nad innowacyjnym profilem działalności spółki niebawem zawisną na przysłowiowym haku przynajmniej na kilka lat.
    Gdyby Softblue osiągnął obecną kapitalizację spółki Athos to kurs osiągnąłby poziomy powyżej 4 zł, co również byłoby mocnym przeszacowaniem wartości spółki. Tylko, że tutaj takie spekulacyjne wrzutki są już raczej niemożliwe. Zbyt wielu wisi na dużo wyższych poziomach.
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~tom [188.28.165.*]
    Dla czego skasowali mój wpis gdzie napisałem, że atchos to byłe CDE które zajmowało sie drenowaniem portfeli od drobnych inwestorów i jej majątek to 2 taborety, 2 biurka i 2 kompy do prania kasy :)
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~src [46.134.183.*]
    A ktoś tu pisał o 4 zł? Spółka ma 10 mln na koncie i nie trzeba spekulacji by kapitalizacja wyniosła między 20 a 30 mln. Przychody w 1 kw 2018 mogą przekroczyć obecną wycenę wiec o czym my tu mówimy. Do tego realizacja pewnych projektów trwa (tydzień temu nawet szukali pracownika) a kto wie ile złapią nowych w 2018. Z boruty biochemia i milisystem też coś może się wykluć.
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~hubal [94.254.143.*]
    Miałem na myśli kapitalizację na poziomie 115 mln. Poza tym zgadzam się z Tobą.
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~marek [93.159.159.*]
    Myślę, że po athosie przyjdzie czas na softblue.
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~Monster [94.40.117.*]
    Athos już za 85 groszy, kapitalizacja prawie 120 mln - Pawlikowski trochę się zapędził, ale kto bogatemu zabroni :)
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~marek [165.225.84.*]
    Jak rośnie to nikt na takie rzeczy nie zwraca uwagi.
  • Re: Athos już za 80 gr Autor: ~Monster [94.40.117.*]
    Athos jest wart teraz 10x tyle co Softblue aż strach pomyśleć do ilu Pawlikowski napompuje Softblue z 10 mln kasy i prognozami na 10 mln przychodów w kwartale.
[x]
SOFTBLUE 3,30% 0,31 2026-05-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.