• plusy i minusy Autor: ~zk [83.29.78.*]
    zastanawiam się nad zaangażowaniem w spółkę na dłuższy termin
    szukam ewentualnych zagrożeń ale i pozytywów by się do kupna przekonać
    z góry dzięki za w miare merytoryczne wpisy

• Re: plusy i minusy Autor: ~edt [5.172.238.*]
    od kwietnia 2017 leci w dół, mam nadzieję, że pomogłem.
  • Re: plusy i minusy Autor: ~zk [83.29.78.*]
    kwiecień niedługo a według przysłowia coś przeplata
    czy tych spadków wystarczy czy to tylko przystanek w dalszej deprecjacji kursu
    kurs nie zawsze albo nie od razu obrazuje sytuację spółki
    widziałem że na koniec roku dwa z wielu funduszy obecnych obniżyły zaangażowanie ale w sumie o 150 tys sztuk
    pytanie czy są bo widzą przyszłość abbo są bo nie mają możliwości wyjścia bez dalszej drastycznej obniżki kursu
    nie za bardzo rozumiem że od kwietnia spada to ma dalej spadać czy mozliwa stabilizacja i ewentualna zmiana kierunku

• Re: plusy i minusy Autor: ~darad [83.20.187.*]
    w grudniu 2015 dokupiłem jeszcze przed ostatnią emisją po 4,60 - więcej było takich co uwieżżżyli w rekomendacje TRYGONA przed ostatnim dodrukiem. Od tamtej pory zakupy, przejęcie za przejęciem, drukowanie obligacji, nawet prawie-spółka z Japońcami a kurs z przerwami tylko jeden kierunek, wyższe przychody a mniejszy o pół ostatni zysk kwartalny..... wywaliłem na ostatniej "górce" po 2,30. Perspektywiczna branża - szukaj innych zalet, dobrych stron. Ja nie wiem czemu ale też tu zaglądam. powodzenia
  • 1,90 pln Autor: ~zorro2 [94.254.161.*]
    Witam mam po 2,10 pln ,ale sensowne zakupy zrobię przy 1,90 pln . czemu? bo tak to poziom P/E 8 za 2017 i P/E 7 za 2018 . Liczę na cenę 2,40 PLN na koniec 2018. W Polsce politycy nie znają się na ekonomii i wygadują bzdury inwestujemy w notorycznym braku kapitału na rynku. Przy inwestycjach trzeba zakładać znaczne dyskonto. OFE musza zacząć wypluwać papiery. Zawsze myślałem że to prywatny kapitał a politycy wytłumaczyli mi , że przez lata inwestycji OFE następowała nacjonalizacja gospodarki. Czyli wprowadzają socjalizm bez poinformowania opinii publicznej. I inwestujemy na bardzo słabej giełdzie. patrzcie na wig 20 i porównajcie z DAXem lub S&P500 . W Polsca klasa średnia nie może nic zarobić na inwestycjach kapitałowych a w Niemczech w 5 lat po 50% bez szczególnej fatygi. Gram w Niemczech to widzę jak nas w Polsce gnoją. Politycy się chwalą że nic nie mają. Żadnego majątku, że niby uczciwi są. Nie uczciwi tylko łajzy, sorry idę się napić wina bo się wkurzyłem
  • Re: plusy i minusy Autor: ~Kx [37.47.161.*]
    Do 1 marca przedluzyli negocjacje w sprawie przejecia holenderskiej spółki więc myślę że do czasu informacji nic sie nie wydarzy. Jeżeli kupią to czasowa góra, jeżeli nie to nowe minima.
  • Re: plusy i minusy Autor: ~zk [83.29.51.*]
    na chwilę obecną wiem że nic nie wiem
    obroty słabe ale zarazem widać że ktoś pilnuje by zbytnio nie spadło może i nie urosło
    widać że trzeba pare dni odczekać z boku czy przebije 2 zł
  • Re: plusy i minusy Autor: ~Inwestor [89.67.129.*]
    Spółka dużo inwestuje co powoduje istotny wzrost przychodów i zdobywanie nowych rynków, jednak przy takim rozwoju cierpi na tym wynik netto. Jak skończą dynamicznie rosnąc to się wezmą za optymalizację kosztową i wtedy będzie można zobaczyć pewnie dużo lepsze wyniki. Do tego trzeba obserwować sytuację na rynku metali, gdyż finalnie ich produktem jest różny rodzaj metali jaki odzyskują a do tego jeszcze kursy walut mają znaczenie.
    Analiza spółki robi się dość skomplikowana ale branża w której działa powinna rosnąc jeszcze przez dłuższy okres
[x]
ELEMENTAL 0,00% 2,42 2020-12-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.