Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,98 zł , zmiana od tamtej pory: 22,22%
Witam mam po 2,10 pln ,ale sensowne zakupy zrobię przy 1,90 pln . czemu? bo tak to poziom P/E 8 za 2017 i P/E 7 za 2018 . Liczę na cenę 2,40 PLN na koniec 2018. W Polsce politycy nie znają się na ekonomii i wygadują bzdury inwestujemy w notorycznym braku kapitału na rynku. Przy inwestycjach trzeba zakładać znaczne dyskonto. OFE musza zacząć wypluwać papiery. Zawsze myślałem że to prywatny kapitał a politycy wytłumaczyli mi , że przez lata inwestycji OFE następowała nacjonalizacja gospodarki. Czyli wprowadzają socjalizm bez poinformowania opinii publicznej. I inwestujemy na bardzo słabej giełdzie. patrzcie na wig 20 i porównajcie z DAXem lub S&P500 . W Polsca klasa średnia nie może nic zarobić na inwestycjach kapitałowych a w Niemczech w 5 lat po 50% bez szczególnej fatygi. Gram w Niemczech to widzę jak nas w Polsce gnoją. Politycy się chwalą że nic nie mają. Żadnego majątku, że niby uczciwi są. Nie uczciwi tylko łajzy, sorry idę się napić wina bo się wkurzyłem

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ELEMENTAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.