• Nowy raport ze spółki Autor: ~Jadzia [145.239.80.*]
    Najnowszy raport już dostępny link wartościowy?
  • Re: Nowy raport ze spółki Autor: ~montec [188.146.2.*]
    Jadzia, Ola i Grażyna po co wklejacie te raporty o nabyciu własnych akcji, szybko wam to zbrzydnie lepiej sprzedajcie jeżeli chcecie uratować parę złoty, bo jak pisałem wcześniej to podążamy w kierunku 0,10 zł.Każdy to powinien wiedzieć czytając raport ze zrozumieniem tylko dodam cena skupu w przedziale 0,10-45 zł. Nie pozwólcie na zbyt dużą utratę kasy, Przecież z ogólnie dostępnej wiedzy w zdecydowanej większości przy przeprowadzanym skupie własnych akcji kurs jest dołowany by skupić jak najtaniej .Na razie przy wysokim kursie akcji skup odbywa się małymi pakietami, ale pakiety będą większe jak cena akcji będzie coraz niższa .Taka jest moja opinia w tej kwestii , pozdrawiam i życzę dużych podatków z giełdy,
  • Re: Nowy raport ze spółki Autor: ~JacaMaKaca [212.162.41.*]
    Wyjaśnij proszę, na jakiej zasadzie odbywa się dołowanie kursu. Jak to robią mityczne grubasy. Jestem niezmiernie ciekawy.
  • Re: Nowy raport ze spółki Autor: ~Senior [93.175.164.*]
    Ma rację niestety, dzieje się to samo co na Monnari, im dłużej trwa skup tym kurs coraz niżej. Szkoda, bo wydawało się że spółka zaczyna wychodzić na prostą po rozstaniu z EM a kurs będzie coraz wyżej.
    Nadal nie rozumiem jak można sztucznie zaniżyć kurs akcji np. o 40%. Niech mi to wytłumaczy ktoś proszę.
    Skoro np. spółka zarabia po 10mln rocznie na czysto, a kosztuje 50mln - to myślicie że ktoś o zdrowych zmysłach będzie ją sprzedawał po np. 15zł?

Jeżeli teraz akcje mocno spadają, to albo komuś się śpieszy mocno z wyjściem z jakiegoś powodu, albo będzie jakiś trup w szafie w raporcie i insiderzy już o tym wiedzą.
  • Re: Nowy raport ze spółki Autor: ~Se [93.175.164.*]
    Dnia 2018-02-20 o godz. 13:13 ~JacaMaKaca napisał(a):
    > Skoro np. spółka zarabia po 10mln rocznie na czysto, a kosztuje 50mln - to myślicie że ktoś o zdrowych zmysłach będzie ją sprzedawał po np. 15zł?

To zobacz sobie ile zarabia taki Vindexus czy Delko i jak wycenia te spółki rynek. Niestety małe spółki znajdują się poza zainteresowaniem większego kapitału, poza tym Esotiq wcale nie zarabia 10 mln na czysto, za 2017 pędzie jednak mniej zysku, może ponad 8 mln.

• Re: Nowy raport ze spółki Autor: ~ZenonBarbarzynca [89.66.148.*]
    Albo po prostu ludzie realizują zyski z najróżniejszych powodów. A część dodatkowo się może załapać na stop lossy lub w panice wywalić. No i to, że ktoś to skupuje też może nie mieć żadnego znaczenia.

Ja teraz wywalać nie zamierzam. Dokupuję po trochu. RSI nie było tak niskie od maja zeszłego roku. Ale to też niczego nie wyklucza. Przez kolejne dwa/trzy miesiące może równie dobrze lecieć w dół w tym tempie. I nie żeby takie coś nie miało miejsca wcześniej (2016 marzec - sierpień).

Jeśli jest jakiś trup, to się okaże niedługo. Jak nie będzie i będzie tylko spadać, to ino czekać lub bawić się w sprzedaż i odkup.
    Chyba skończyli trzepanie leszcza z akcji.
    Za 1,5 miesiaca raport, a po raporcie to sie ze 35-40zł należy za papier.
  • Re: Nowy raport ze spółki Autor: ~cierpliwy [94.254.167.*]
    Było to do przewidzenia.
    Przecież trwa skup wieć muszą sprawdzać SL, każdy chce kupic tanio. Liczyłem na większy spadek nawet do 20.

Za szybko dziś urosło, znów wielu dojrzy firmę i będzie chciało zarobić kilka procent w kilka dni.
    A tu warto moim zdaniem poczekać min do wyników.

Wreszcie obroty się pojawiają, bo tak to niema komu sprzedać, jeśli ktoś trochę tego posiada.
  • Re: Nowy raport ze spółki Autor: ~Pege [81.190.229.*]
    Pieknie wystrzelilo, warto było poczekać a nie jest łatwe jak kilka sesji z rzedu leci po 5-7%...
    Skoro coś jest warte 2x więcej niż obecna wycena, to w ogole nie rozumiem kto i po co sprzedaje.
    Już nie zamierzałem dobierać, ale jak była taka promocja to wszystkie zaskórniaki poszły w ruch.
    Kto masz czas i cierpliwość to tu grubo zarobi.
  • Re: Nowy raport ze spółki Autor: ~ZenonBarbarzynca [89.66.148.*]
    No ja też liczyłem na niżej (22-23), więc mniej dokupiłem, ale i tak jest fajnie.

Nie spodziewałem się, że tak szybko pójdzie do góry. Ani że teraz ani, że w ciągu dnia.
[x]
ESOTIQ 1,10% 36,80 2025-11-28 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.