• notowania Autor: ~magda188 [83.9.12.*]
    Ale idzie
  • Re: notowania Autor: ~waga [37.248.153.*]
    Jest jonasz?
  • Re: notowania Autor: ~Alf [37.47.10.*]
    Co za gamoń obniża kurs 1 złotówkami. Jaki ma cel?
  • Re: notowania Autor: bankier55 [77.65.88.*]
    Jak nie wiesz, co robić, nie rób nic - ta maksyma przyświeca obecnie akcjonariuszom tak obecnym, jak i potencjalnym. Zmiana tego stanu będzie ucieczką, albo atakiem, w zależności od sygnału ( może to być nawet plotka ), jaka pojawi się w najbliższej przyszłości. Nie napiszę, co ja uważam, ..:)))
  • Re: notowania Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2018-02-24 o godz. 16:28 bankier55 napisał(a):
    > Jak nie wiesz, co robić, nie rób nic - ta maksyma przyświeca obecnie akcjonariuszom tak obecnym, jak i potencjalnym. Zmiana tego stanu będzie ucieczką, albo atakiem, w zależności od sygnału ( może to być nawet plotka ), jaka pojawi się w najbliższej przyszłości. Nie napiszę, co ja uważam, ..:)))

a szkoda że nie napiszesz , myślisz że będzie atak ponieważ uciekać niema z czego z 1 grosza
  • Re: notowania Autor: bankier55 [77.65.88.*]
    stawiam na emisję po ok 1 zł lub niżej ,zostaliśmy z pyłem finansowym a pomyśleć gdy wyniki złe to było 30, 40 i 50 gr
  • Re: notowania Autor: ~Gallileo [188.146.68.*]
    Moim zdaniem jeśli miałaby być emisja to dokładnie po 1zł, bo z tego co można zaobserwowac w transakcjach/notowaniach to ta cena jest tutaj kluczowa. Gdyby taka emisja byłaby skierowana do jakiegoś poważnego podmiotu jak np cały ten Nordic Development (bardzo prawdopodobne moim zdaniem) i dawała nadzieję na przyszłość to można by było ją jeszcze przełknąć. W przeciwnym razie nie ma bata, nastawiam się raczej na batalię, już w listopadzie konsultowałem sprawę ze Stowarzyszeniem Inwestorów Indywidualnych, jak wspominałem byli by skłonni nam pomóc, pisałem też do Pioniera i OFE które mają po około 2%. Trzeba brać pod uwagę wszystkie scenariusze, a im bardziej negatywny wraiant zakładamy już teraz tym mniejsze będzie zaskoczenie.
  • Re: notowania Autor: ~Gallileo [188.146.105.*]
    do Nordic też pisałem, nie odpowiedzieli

Piątek, 9 Lutego 2018 22:19

info@nordicdevelopment.pl

Szanowni Państwo,
    Nazywam się .... Jestem średniej wielkości inwestorem, który od wielu już lat inwestuje na Giełdzie Papierów Wartościowych, a specjalizuję się w branży deweloperskiej. Od pewnego czasu śledzę Państwa poczynania jako dość dynamicznie rozwijającego się dewelopera z wielkimi planami i perspektywami, który dobrze rokuje na przyszłość. Jakiś czas temu można było przeczytać o Państwa planach debiutu na rynku New Connect. Miało się to dokonać do końca roku 2017. Jednak ostatnio jakoś
    ten temat przycichł. Chciałem zapytać czy te plany są nadal aktualne i czy wkrótce będzie można inwestować w Państwa papiery wartościowe? Z tego, co czytałem planujecie Państwo realizować swoje projekty w takich miastach, jak w rodzimej Bydgoszczy, a także Łodzi, Bytomiu, Legnicy, Lubinie i Gdańsku. Chciałem dopytać czy planuja Państwo także inwestycje we wschodniej Polsce. Jako osoba, która pochodzi z tej części Polski dostrzegam tu duży potencjał.
    Z poważaniem
    SII będzie chciało kasy na prawników , tacy pomocni
    Forum Giełda Dodaj wątek
    Zobacz wątki dotyczące MSX RESOURCES S.A. Zobacz profil MSX RESOURCES S.A.
    Autor: ~porozumienie [185.137.18.*] 2017-10-18 00:28
    Opublikowano przy kursie:  0,05 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%
    -- Porozumienie Akcjonariuszy CD (II)
    Grupa Założycielska pragnie zawiadomić akcjonariuszy, że wstępne obliczenia wskazują, że  Porozumienie już na tym etapie dysponuje 10%  kapitału akcyjnego.  Mamy zatem pewność, że gdyby nasza inicjatywa  była rozpropagowana  na innych portalach i dotarła do szerszego grona akcjonariuszy to bez wątpienia osiągnęlibyśmy 15, a może i 20% akcji w spółce.  To znaczy tyle, że oficjalnie jesteśmy dominującym akcjonariuszem MSX, a bylibyśmy jeszcze większym. Nie wdawajmy się w rozważania, według których są hipotetyczni akcjonariusze z 30% kapitałem akcyjnym. Przyjmijmy zasadę, że czyichś snów nie komentujemy. 
    Jak na wstępie naszych działań założyliśmy, Porozumienie działa tylko na korzyść swoich członków. Przypominamy o tym, gdyż spotkaliśmy się z komentarzami, iż nasze działania muszą przynieść korzyść także wszystkim innym akcjonariuszom, zupełnie nigdzie niezrzeszonym. Jeśli nasze działania przyniosą efekty pozytywne także pozostałym akcjonariuszom spółki, to oczywiście przyjmiemy to z radością. Jednak z racjonalnego obowiązku zwracamy regularnie na to uwagę, gdyż dalsze scenariusze mogą być zupełnie niespodziewane i nieprzewidywalne. Według naszych analiz właśnie takie będą, wcześniej czy później. Doświadczenie uczy nas, że złodziej nie oddaje łupu dobrowolnie, tylko przyciśnięty do muru. Posuwajmy sprawę powoli, ale systematycznie do przodu a będą efekty.

1

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją. Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
    Kurs Euro 
    Ja nie interweniowałem w tej sprawie, aczkolwiek ale dotarłem do działań tzw. POROZUMIENIA na MSX RESOURCES S.A.

Kazdy zainteresowany mosi wyslac maila

na adres interwencje@sii.org.pl

podajac
    Imie i nazwisko
    Adres
    Nr tel
    oraz liczbe posiadanych akcji.

W dniu poniedziałek, 12 grudnia 2016 r> napisał(a):
    Witam,
    wklejam dzisiejszą odpowiedź jaką dostałem z SII.
    Wszystkich zainteresowanych zachęcam do lektury i działania.
    "
    Re: MSX RESOURCES S.A.
    Szanowny Panie,
    w związku z Pańskim mailem, ale także kilkoma podobnymi mailami otrzymanymi w ostatnim czasie od innych inwestorów albo pytających o to, czy SII już prowadzi jakieś działania prawne w sprawie MSX, albo wprost zainteresowanych ewentualnym wsparciem SII w szczególności m.in. wsparciem w zakresie możliwości przygotowania na rzecz pokrzywdzonych akcjonariuszy zawiadomienia do prokuratury, postaram się przedstawić możliwie zwięźle zakres potencjalnej pomocy jakiej moglibyśmy Panu/Państwu udzielić.
    W przypadku gdyby faktycznie było duże zainteresowanie ze strony większej grupy pokrzywdzonych akcjonariuszy mniejszościowych MSX skierowaniem przez SII zawiadomienia do prokuratury, jesteśmy w stanie udzielić Państwu odpłatnego (ustalona kwota byłaby dzielona między akcjonariuszy) wsparcia w zakresie kompleksowej analizy sprawy i przygotowania stosownego zawiadomienia. W przypadku, gdyby po stronie akcjonariuszy zapadła taka decyzja i wyrażona zostałaby chęć współpracy, wówczas przedstawilibyśmy już konkretną propozycję warunków. Wstępna dokonana przez nas analiza wskazuje, że istnieją przesłanki do skierowania sprawy do prokuratury.
    Stowarzyszenie mogłoby przygotować i skierować do prokuratury przedmiotowe zawiadomienie wskazując w nim akcjonariuszy, którzy jako osoby pokrzywdzone zgłoszą się do SII. Wstępna ocena sprawy wskazuje, że istniała by również możliwość żądania naprawienia szkody w ramach postępowania karnego. Akcjonariusze, którzy ponieśli stratę na akcjach MSX Resources w skutek błędnych decyzji inwestycyjnych podejmowanych w oparciu o nierzetelne bądź nieprawdziwe informacje finansowe mogliby w przypadku skierowania do sądu aktu oskarżenia żądać naprawienia szkody. Bardziej szczegółowe informacje zostałyby przedstawione przy rozpoczęciu prac nad zawiadomieniem. Podstawową formą dochodzenia roszczeń odszkodowawczych jest proces cywilny, jednakże to nie wyklucza korzystania z możliwości jakie daje prawo karne.  W takim przypadku, w odróżnieniu od np. postępowania cywilnego nie ma m.in. po stronie pokrzywdzonego obowiązku wnoszenia opłaty sądowej w wysokości 5% kwoty roszczenia. Z kolei w postępowaniu karnym dochodzenie naprawienia szkody jest ściśle związane z samym postępowaniem. Jeżeli akt oskarżenia nie zostanie wniesiony, albo sprawcy nie zostaną skazani, wówczas  również żądanie naprawienia szkody nie zostanie rozpatrzone. Dla tych z Państwa, którzy będą zainteresowani dochodzeniem odszkodowania na drodze cywilnej przygotujemy również odrębną propozycję współpracy. Ponieważ jednak postępowanie cywilne będzie zdecydowanie droższe od karnego na obecnym etapie chcielibyśmy wiedzieć ile osób jest zainteresowanych działaniami związanymi z MSX Resources.
    Z pewnością jednak działania prowadzone przed prokuraturą będą z Pana/Państwa punktu widzenia zdecydowanie tańsze od ewentualnego postępowania cywilnego, bo akcjonariusze nie będą obarczeni m.in. częścią istotnych kosztów występujących w procesie cywilnym. Co również ważne, w takim zawiadomieniu mogą Państwo wystąpić wspólnie, co nie multiplikuje kosztów związanych z prowadzeniem sprawy).
    Jeśli byłby Pan zainteresowany ewentualnym przygotowaniem zawiadomienia do prokuratury przez Stowarzyszenie (w którym wskazany by Pan został jako osoba pokrzywdzona)  to bardzo bym prosił o przekazanie wstępnej deklaracji  tym zakresie (na adres interwencje@sii.org.pl). Jeśli jest Pan w kontakcie z innymi pokrzywdzonymi, to takie osoby również w przypadku zainteresowania takim działaniem mogą przesyłać na adres interwencje@sii.org.pl wstępne deklaracje chęci przystąpienia do takich działań.
    Następnie w ciągu maksymalnie kilku tygodni (aby dać  zainteresowanym czas na zgłaszanie się) wrócimy do Pana/Państwa z informacją zwrotną, w tym z propozycją ewentualnej współpracy. Im więcej osób będzie zainteresowanych takimi działaniami, tym niższe będą jednostkowe koszty przypadające na każdego z pokrzywdzonych.
    Pozdrawiam
    Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych" 

Dnia 2018-02-28 o godz. 20:36 ~Gallileo napisał(a):
    > Moim zdaniem jeśli miałaby być emisja to dokładnie po 1zł, bo z tego co można zaobserwowac w transakcjach/notowaniach to ta cena jest tutaj kluczowa. Gdyby taka emisja byłaby skierowana do jakiegoś poważnego podmiotu jak np cały ten Nordic Development (bardzo prawdopodobne moim zdaniem) i dawała nadzieję na przyszłość to można by było ją jeszcze przełknąć. W przeciwnym razie nie ma bata, nastawiam się raczej na batalię, już w listopadzie konsultowałem sprawę ze Stowarzyszeniem Inwestorów Indywidualnych, jak wspominałem byli by skłonni nam pomóc, pisałem też do Pioniera i OFE które mają po około 2%. Trzeba brać pod uwagę wszystkie scenariusze, a im bardziej negatywny wraiant zakładamy już teraz tym mniejsze będzie zaskoczenie
    .
    Takich nominałów NALEŻY UŻYWAĆ

KOREKTA WARTOŚCI
    czyli emisja po 1 gr
    cena nominalna 2 gr
    ewentualny wykup 26 gr

przy kursie np:
    0,98 grosza

a nie jakichś 1 zł , może 1,05 , może 1,20 lub w przypływie szału 1,50 zł

WIKANA - notowania spółki
    Kurs odniesienia:1,00 złKurs otwarcia:0,99 złMax 1D:0,99 złMin 1D:0,99 złWolumen obrotu:90 szt.Wartość obrotu:89 złLiczba transakcji:2Stopa zwrotu 1R:-45,30%Max 1R: 1,78 zł (2017-04-05)Min 1R: 0,97 zł (2018-02-21)System notowań:ciągłe
  • Re: notowania Autor: ~Gallileo [188.146.108.*]
    to ze SII wszystkiego by za nas nie załatwiło to oczywiste, miałem na myśli wsparcie merytoryczno-organizacyjne, jak by trzeba było iśc do sądu to trzeba by się było złożyć na prawnika samemu, ale zakładam, że znalazło by się tu chociaż kilkunastu powaznych inwestorów, których stać na wyłożenie kilkuset złotych na prawnika. Wikane ma też przecież Pionier, powinno im zależeć na tym aby nie trwonić srodków ktore zostały im powierzone w zaufaniu
    OCZYWIŚCIE ŻE O SWOJE TRZEBA WALCZYĆ
    pozostaje czekac i obserwowac rozwoj sytuacji, ja ciagle wierzę, że się opamietają i nie beda probowac niczego czego byc moze wszyscy potem lacznie z B. bedziemy zalowac
    nadzieja umiera ostatna
    pozytyw jest tez taki ze gdyby ta ewentualna potencjalna emisja to bylaby emisja dla Nordic Development, a nie dla B. i ich pociotków to raczej ograniczałoby to niemalże do zera coś co byłoby dla nas najgorszym scenariuszem a mianiowicie ryzyko przymusowego skupu i wycofania z giełdy, bo akurat Nordic z tego co piszą to idzie w zupełnie przeciwnym kierunku
    Dnia 2018-02-28 o godz. 23:27 ~Gallileo napisał(a):
    > pozytyw jest tez taki ze gdyby ta ewentualna potencjalna emisja to bylaby emisja dla Nordic Development, a nie dla B. i ich pociotków to raczej ograniczałoby to niemalże do zera coś co byłoby dla nas najgorszym scenariuszem a mianiowicie ryzyko przymusowego skupu i wycofania z giełdy, bo akurat Nordic z tego co piszą to idzie w zupełnie przeciwnym kierunku

też tak myślę
  • nordic developement Autor: ~xxxa [37.47.71.*]
    tak tylko dla innych osob niz galileo, bo on gra do jednej bramki i nie da sie podyskutowac, wujek google mowi ze nordic to mala spolka zadluzona podobnie jak wikana, wiec jakakolwiek emisja dla tej spolki to raczej miraż, chyba ze po taniosci, zeby ich bylo stac, laczenie kiepskiej spolki z kiepska spolka raczej nie jest w zamysle zarzadu.

Na koniec czerwca grupa wykazała 51,9 mln zł krótkoterminowych zobowiązań, w tym 36,15 mln zł zobowiązań finansowych. Tymczasem, choć aktywa obrotowe podliczono na 70,7 mln zł (wskaźnik płynności wyniósł 1,36), to gotówki wykazano 0,8 mln zł. Większość majątku obrotowego stanowiły zapasy (48,7 mln zł) - wskaźnik szybkiej płynności wyniósł więc 0,52. Poziom przyzwoity w porównaniu do innych deweloperów notowanych na Catalyst. Można jednak założyć, że nawet po ewentualnym udanym II półroczu (Nordic obiecuje rozliczenie kolejnych projektów deweloperskich), grupę czeka refinansowanie zobowiązań finansowych.

• Re: nordic developement Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    dyskutować? przecież ja wlaśnie chcę dyskutować i to robię, a ty mnie tylko obrazasz i wlasnie odmawiasz prawa do dyskusji i własnego zdania.

• Re: nordic developement Autor: ~waga [37.248.155.*]
    Nie dyskutuj z K......m
  • Re: nordic developement Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    nie bądź dla siebie taki surowy w samoocenach, poza tym przecież z Toba i tak nikt nie dyskutuje
  • Re: nordic developement Autor: ~waga [37.248.155.*]
    Ty za to dyskutujesz sam ze sobą
[x]
WIKANA 1,26% 8,05 2025-10-16 16:11:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.