1. Podbitka z info o dofinansowaniu projektu Alfa rzeczywiście służyła temu żeby miso i chomik mogli się o połowę skrócić, ale ... 2. To nic złego w wizji rozwoju Indaty bo za m-c lub dwa m-ce dowiemy się o podwyższeniu kapitału akcyjnego w drodze emisji prywatnej, które to, ja się domyślam, obejmie misio i chomik. Sprawdziłem prawo tego nie zabrania, a że akcje jakoś się tak same przeceniły od wakacji do końca grudnia 2017 to jest okazja żeby to zrobić, a przecież NWZA na pewno uchwali to co czapelka chce. 3. Moją tezę potwierdza wczorajsze zachowanie Indaty, kiedy to papier chciał frunąć może i na 2,5 ale pojawiły się blokady od 2,17 (duże pakiety po 30tys akcji) żeby wyhamować kurs, bo nagle rynek odkrył że jest świetny papier na wycenę 6 a może i 8zł.
Życzę spokoju i umiaru, a ja każdą cenę poniżej 2zł dalej będę zamieniał w akcje Indaty, tak jak to zrobiłem przez ostanie 4 sesje, choć efekty trochę mnie zdziwił (że to tak szybko poszło) alei potwierdził moją wizję. Pozdrawiam myślących oprócz chodzika, który jest nawiedzony zbyt bardzo jak na forum (ale i jego PBG będzie kiedyś chodziło po 0,50 z tym 1,5 to przesadził, chyba że scalą go).
1 emisja jest zatwierdzona do 1mln do końca roku ale trzeba w 4 lata sfinansować 10mln co daje 2,5 mln emisji po 1 zł rocznie , bo obligacje już wypuścili . 1 zł bo chomicz i misiak muszą zarobić . teraz trwa dystrybucja ,podbijany jest kurs a potem podawanie z wyższych poziomów . widze że najchętniej wywindowaliby kurs znowu do 3 zł i wywalili na szczycie . tak czy owak emisje wiszą i ludzie to czują bo poco kupować po 2 zł jak można po złotówce . pewnie ktoś powie że z zysku sfinansują te 10 baniek ,gdyby mieli mieć takie dochody to akcjonariusze nie sprzedawaliby na wyscigi akcji . za chwile znowu dostaniemy pewnie info o sprzedaży . powodzenia
Jepetto... kiepska Twoja wizja... nie maja przecież nieskończonych ilości akcji.. ja uważam ze kurs nie rosnie bo kreci się jak g.. w przeręblu miedzy tymi samymi akcjonariuszami... kurs na 3zł tez nie wywindowala ulica tylko ktoś kto teraz pewnie ma 3,5% i przy następnym rajdzie na 3zł lub wyżej wyskoczy ze ma pow. 5%. Posiadanie akcji w granicach 2-3 procent jest wygodne bo kasa z tego jest dobra a nie trzeba się wszystkim chwalić publicznie co się robi... i wlasnie tacy goście wplywaja na falę... i jeżeli rzeczywiście tak jest ( a wierze w to gleboko ) to tylko dobry sygnał ze urośnie.. tylko nie wiadomo kiedy zamierzają to zrobić... ja mysle ze zrobia to bezpośrednio przed opublikowaniem raportu bo każdy wie ze będzie dobry... tyle ze ulica nie ma kasy a sztuczne sterowanie kursem ma na celu zniechęcenie ludzi... emisja prywatna niczego tutaj nie zmieni... akcji jest za mało i dlatego kurs nie może ruszyc bo jest we wladaniu tych ukrytych co maja po 2-3%... . Tam gdzie drobnica ma dużo akcji.. jak np. KGHM... PZU i inne z WIG20 to kurs jest bardziej dynamiczny... a jego poziomami sterują TFI i inni "duzi".... ulica to skok +/- 2% a TFI i duzi to skoki o 3% i wyżej co nie znaczy ze w jeden dzien...
Po co tu siedzisz skoro taki prorok z ciebie. Zeby moglibuplynnic i niebstracic przyvtym maja w rekawie mizliwosc skupu wlasnego dob2021. Ibtym podbic kurs. Teraz emisja. No alebmusza miec kase by jabobjac. Ale niebawembjak sprzedadza i zejda nanpoziom nizszy niz 30% nonto resztab70% moze przyjechac na wza i ich zablokowac i bedzie klops. Druga strona medalu. Moze wplynac zawiadomienie do knfu ze dzialania byly w maly akcjonariat i emisjebzablokuja jak na cfi. Minixiebi innych smieciach. Wiec ci wizjonerzy emisji dajcie luzzz nie chcecie nie kupujcie
Wieczorami do snu dobrego czytam sobie te wasze bzdury o wielkiej inflacje i śmieje się i dobry mam sen. Dobrze ze nie mam tutaj kasy utopionej. Jak dobrze.