• szokujący wzrost obrotów r-r Autor: ~zx [91.230.8.*]
    SZOK !
    Imponujący wzzrost, 70 mln było daleko poza moimi wyobrażeniami. Praktycznie zachowany zsyk przy takich wynikach to świetny prognostyk. Normalnie taki skok jest okupiony wiekimi kosztami, inwestycjami itp
    A tu dalej prawie 3 mln zyskui świetne perspektywy.
    BRAWo
    na pewno rynek to dostrzeźe,

• Re: szokujący wzrost obrotów r-r Autor: ~bronx [185.129.32.*]
    Muszę powiedzieć, że też jestem w szoku.

Widać, że tam praca wre i strategia jest.

Życzę spółce by wykonała we właściwym momencie skok jak Cloud, bo to przełoży się na zyski.

No i pomimo słabości tego rynku w chwili obecnej oni pokazują, że potrafią robić ten biznes.

Brawo Eonet. Trzymam kciuki, a przy kiszonkowym zjeździe dobiorę.

• Re: szokujący wzrost obrotów r-r Autor: ~edi [62.141.215.*]
    niestety nie przełożyło się to na zysk netto....jeszcze
    ale EON jest jedną z dosłownie kilku notowanych na GPW spółek IT która przynosi regularne zyski i to nie małe w stosunku do kapitalizacji

rynek dzisiaj olał niestety te wyniki

"Spadek rentowności brutto na sprzedaży spowodowany kumulacją prac projektowych. Zapewnienie wymaganej jakości oraz terminowości prac wymagało zwiększenia zaangażowania podwykonawców, zwiększając koszty realizacji projektów obniżając średni poziom marży brutto na sprzedaży. Zarząd Spółki jest zdania, że powyższe działania wpłyną korzystnie na długoterminowe perspektywy eo Networks poprzez utrzymywanie dobrych relacji z klientami Spółki oraz stałe dopasowanie poziomu kosztów stałych adekwatnego do przewidywanego średniego poziomu przychodów. "
    Wiesz co Edi. Nie oczekiwałem reakcji rynku, wręcz przeciwnie. Rynek NC jest w zasadzie martwy, bo akcjonariusze są zdegustowani kłamstwami, kradzieżami, oszustwami, drukami, listami intencyjnymi i toną ściemy.
    To jest jedna z nielicznych spółek, która robi swoje, nie koloruje zbytnio i pokazuje, że robi. Cenię to i mam nadzięję, że tej polityki nie zmienią. Za jakiś czas przyjdzie moment zwiększenia rentowności. Podoba mi się, że prowadzą politykę nieprzeinwestowywania.

Wierzę, że kiedy zaczną się cashować, to i skapitalizują się do porządnego wejścia na rynek główny z korzyścią dla siebie i akcjonariatu.
  • Re: szokujący wzrost obrotów r-r Autor: ~EONET [150.254.191.*]
    Jeśli ta tendencja się utrzyma to przy rentowności przychodów choćby 5% będą kosić ZN na poziomie 6,5 mln/rok. Jestem ciekawy czy do tego dojdzie, mam nadzieję, że przy kolejnych kwartałach rentowność pójdzie w górę. Proszę też spojrzeć na przepływy gotówki. Za cały rok z działalności operacyjnej 4,5 mln zł! Ktoś tam płaklał chyba przy poprzednim raporcie nad ujemnymi przepływami. Jak widać warto spojrzeć na cash z perspektywy roku. Aktualny stan gotówki niemal dorównuje kapitalizacji. Gdybyśmy byli na głównym, wycena byłaby parokrotnie wyższa.
    Jestem zdziwiony, że reakcja jest tak wolna na ten raport ale to specyfika NC. Nie wszyscy czytają raporty wnikliwie, a rzadko kto patrzy na CF. Wielu inwestorów patrzy tylko na zysk netto.
    Dokładnie, ale pamiętajmy, że dopiero teraz CF wygląda sensownie :). I niech sobie rynek nie reaguje. Można spokojnie i małymi kroczkami doważać.

Raporty mówią same za siebie.
  • Re: szokujący wzrost obrotów r-r Autor: ~zx [91.230.8.*]
    Jedyna analogia jaka przychodzi mi na myśl to diament leżący w kupie gów......
    Tylko czy wystarczająco silnie zająśnieje, żeby ktoś to znalazł. Albo znajdzie się pan z widłami i ruszy to gówno i odgarnie nieco.
    Ogólnie nikt normalny nie spodziwa się że na NC takie cudo jest. Pan Batory już dawno o tym zapomniał bo takie grosze go nie interesują , siedzi sobie w Sillicon Valey i ma to w nosie , rozwija sobie glabalną Booksy.
    Powinien to sprzedać albo przeniesc na GPW, albo wejsc na serio w blockchain ale nie do oszukańczych kryptowalut a np dla energetyki jak pisza dziś w PB.
[x]
EONET -2,68% 29,00 2025-10-30 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.