• Nowy raport dostępny Autor: ~Tata [145.239.80.*]
    Dostaliśmy nowy raport link co sądzicie?
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~Max [78.11.43.*]
    Kierunek słuszny. Myślałem że w IVQ zarobią więcej.
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~olo [77.114.105.*]
    i po co było się nakręcać na 1,3-2 mln zysku?
    jest znacznie słabiej niż wasze oczekiwania. Oczywiście jakoś szczególnie źle oczywiście też nie jest bo mamy plus, ale raczej wynik daleki mimo to jest od oczekiwań większości, w tym także mnie. Zobaczymy po reakcji kursu w jakim stopniu rynek już zdyskontował taki wynik, bo w koncu juz ok. 15% korekty w ostatnim czasie mieliśmy.

Na dziś po wyniku za 4Q mamy w każdym razie spółkę ze wskaźnikiem C/Z na poziomie okolo 10,4, zatem na dobrą sprawę i tak tańszą wskaźnikowo od większości podmiotów konkurencyjnych na GPW. Spółka ma też na dziś przyzwoitą strukturę bilansową po 4Q i ponad 1 mln zł gotówki na koniec 4Q (dawno niespotykany obrazek). Cóż, spokojnie czekam na kolejne kwartały.
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~Martines [194.33.73.*]
    Korekta juz nastąpiła wiec myśle ze nie spadnie juz duzo wiecej . Wyniki przestrzeliliśmy ale na tle innych spółek jest nieźle. Czekam na kolejne wyniki , noga na nogę.
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~HiperbessaMCI [188.146.102.*]
    Tyle zeże kurs przez kolejne miesiace nie może i nie będzie stał w miejscu
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~seba [37.8.231.*]
    3,5zł jak mówiłem
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~ggg [77.254.7.*]
    @~seba
    Reakcja na raport +0,62% do góry.

Moim zdaniem wodospadu tutaj już nie będzie, a na pewno nie przy dużych obrotach. Cena ok. 5 zł już ten wynik wcześniej dyskontowała.

Gdyby wyniki były takie, jak tutaj co niektórzy obstawiali (hurra)optymistycznie to bylibyśmy dziś spokojnie na 6-7 zł.
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~ggg [77.254.7.*]
    Przecież mają 1,5 mln zł zysku netto. Ja szacowałem na ok. 0,8 mln zł netto za 2017. Powyżej moich oczekiwań. Jestem z tym ok.
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~seba [37.8.231.*]
    ~seba 2018-02-13 22:42

tak jak pisałem 3.5 już jutro ale docelowo kolo 2
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~olo [77.114.100.*]
    nie będę gdybał do ilu spadnie, gdzie się zatrzyma, czy i kiedy odbije itd. Przy tej płynności nie ma sensu. Co będzie to będzie. Wszystko tu jest możliwe.
    Niemniej tak się zawsze kończyło tutaj dmuchanie atmosfery pod niewiadoma jaki wynik, w sytuacji gdy wynik okazywał się inny niż nadmuchane oczekiwania. Skoro niemal każdy tu liczył na zyski w 4Q rzędu 1,3-2mln zł, co można sobie przeczytać w innym wątku, to nie ma co się dziwić, że teraz rozczarowana gawiedź przystąpiła do sprzedaży. Cóż, dzięki temu mamy spółkę ponownie z kapitalizacją 12 mln zł i C/Z = 8. Pewnie trzeba będzie coś w takiej sytuacji kupić wkrótce :)
[x]
PRIMAMODA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.