To jest jednak nie do pojęcia. Spółka regularnie zarabia pieniądze, wypłaca dywidendę, c/z wynosi niewiele ponad 5. I nie ma chętnych do kupowania. Po prostu na GPW nie ma drobnych graczy. Lemingi zaczadzone nienawiścią do Kaczora czekają na zapowiedziany przez specjalistów typu Petru czy Rzońca Armageddon na naszej giełdzie. I ją omijają. Jestem na giełdzie od 14 lat i takich wycen nie widziałem. Vindexus to nie jest jakiś wyjątek. Takich spółek jest wiele.
Niektórzy mają tutaj naprawdę fantazje w prognozowaniu kursu. Kurs spadł o 1/4 bez żadnych podstaw fundamentalnych. Porownajcie sobie skalę biznesu spółki przy tych poziomach cenowych o jakich piszecie w negatywnym scenariuszu. Naprawdę nie wiem co jeszcze musialoby zostac negatywnego zdyskontowane przez rynek zeby zdołować ten kurs nizej.
Na naszej giełdzie są spółki mocno niedowartościowane jak podczas poprzednich głębokich bess wiec mnie już nic nie zdziwi. Tu trzeba kupowac w owczym pędzie i wiedziec kiedy wyjść i nie zastanawiac sie za dużo czemu rośnie. Śmieci rosną a fundamentalnie mocne spadają. Tak samo jak zastanawiacie sie dlaczego spada. Patrząc na wskaźniki powinno być wyżej a to spada, pewnie wkoncu odbije ale z jakiego poziomu? Okolice 6.5 to szczyt z 2014 i tam widze wsparcie.
O jakiej Ty bessie piszesz? W okolicach 8zl też jest silne wsparcie. O 6,50 to mógłbyś sobie myśleć jakby spółka pogorszyła swoje fi damę i trzeba by było szukać wsparcia w silnym trendzie spadkowym. A tu mamy silna korektę w trendzie wzrostowym. Wy co się tylko na technice skupiacie macie czasami takie oderwanie od realiów, że trudno w to uwierzyć . Zapominacie, że na giełdzie są tacy, którzy kupuja fundamenty. I dlatego kreski nie spadają tam gdzie Wam te wykresy pokazują.
Zgadzam się z powyższym. Jak można opierać się na technice na tak małych spółkach ? Przecież to absurd jakiś jest. Koledze z własnego doswiadczenia dobrze radzę dać sobie spokój z patrzeniem na kreski.
Yes, You did. :) dla mnie ten zjazd poniżej 7zl to był kosmos, ale się zdarzył. Pomyliłem się. Może dlatego, że nie znam się na krzesłach a skupiam się na wartości. :) pozdro
Trafiłem dołek czy to korekta? kibicuje tylko, sprzedałem po 8.5 z ładnym zyskiem ale nie odkupiłem jestem za tą kase na Playway, 20% do przodu. Jak Getback zniknie to windykacja da ładnie zarobic, mysle ze kurs osiągnie wartość księgową.
gratuluje, 20 % w tak krótkim czasie to sporo, jednak obecna cena mimo odbicia nadal jest bardzo atrakcyjna, wartość księgowa to ponad 14 zł, wiec jak by brać pod uwagę tylko ten wskaźnik potencjał jest spory, poza tym myślę ze czeka nas sporo dobrych informacji, po przeinwestowaniu getbacka - Vindexus może zarabiać jeszcze więcej:), pozdrawiam posiadaczy. myślę ze z trigonem wejdziemy w jakąś umowę, ma spore pakiety wierzytelności a wkrótce będzie szukał nowego podmiotu do obsługi - a dlaczego ma dać zarobić innych skoro ma 10 % Vindexusa??