jak myślicie akcjonariusze co będzie dalej z tym syfem? za miesiąc kończy się okres obowiązywania ceny 5,20 z wezwania i chłop sie nie kwapi do zdjęcia spółki z giełdy
Od wczoraj leży 20 000 X 4,54 zł. i nic ?. Ja już nie patrzę co będzie, po takim właścicielu wszystko co najgorsze można się spodziewać. Te akcje to przekręt od 11 lat. W ofercie publicznej powinny być sprzedane max po 2 złote polskie !!!!!!!!!
Na szczęście skupił też w pakiecie po 5.2 jesienią. A więc nie będzie mógł teraz wycisnąć po 4.6 bo przez rok od ostatniej transakcji nie moze zapłacić mniej. Ale wyższa cena niż 5.2 to marzenie
W koncu rzeczowa wypowiedz.Tyle na tym forum gadki bez sensu, ze warto to podkreslic. A tak z innej manki zastanawia mnie tylko jedna rzecz, czy ten proces scalania spolek corek,ktory obserwujemy od jakiegos czasu bedzie w ostatecznym rozrachunku suma sumarum przejeciem strat czy zyskow ? Trzebaby naprawde dogłęgnie przeanalizować sytuacje I zestawic to okresowo w excelu...
Dobry pannn chce wszystkim dać równe szanse i zapłacić max po 5,20 czyli skupić po" godziwej cenie ". To istny cyrk ,nawet już mi się nie chce o tym syfie pisać i o takim szmatławym właścicielu. KNF tu powinna się przyjrzeć tym machlojkom.
Ludzie oczywiscie ze przepis, nie mozna oglosic wezwania po cenie nizszej niz najwyzsza po jakiej kupowal w okresie ostatnich 12miescy przed ogloszeniem, a pod koniec 2017 wiekszosciowy akcjonariisziusz kupowal po 5,20
kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd. ten przepis dotyczy przekroczenie progu 33% albo 66% a nie 90%.
jedyna sytuacja w której jozek musiałby realizować ewentualny przymusowy wykup po cenie nie niższej niż 5,2 to taka w której 90% przekracza w yniku wezwania po cenie nie niższej niż 5,2 zł. a pomijając już fakt że józek aby przekroczyć 90 % wcale nie musi ogłaszać wezwania to jeśli chciałby teraz ogłosić wezwanie (wezwanie a nie przymusowy wykup póki co) to może to zrobić po cenie nie niższej niż średnia notowań z ostatnich 6 miesięcy.
Jestem inwestorem od 1993 roku i nie pamiętam 2 wezwania po cenie niższej niż pierwsze ! było albo takie same albo wyższe. To tak dla waszej spokojności z tym syfem .