Apeluję do klientów ING którzy mają konta maklerski o dochodzenie odszkodowań za brak dostępu do własnych rachunków - w dniu gdy na giełdach "płynie krew" my możemy tylko oglądać notowania na innych portalach a nie we "własnym banku". A propozycja składania zleceń przez telefon gdy na połączenie trzeba czekać parę minut to jakiś żart a mamy 21 wiek. Sytuacja ma miejsce nie pierwszy raz.
Możecie polecić jakiś inny dobrze działający DM oprócz ING i BOŚ - bo pierwszy działa a raczej nie działa a drugi skompromitował się ostatnimi rekomendacjami.
Dnia 2018-02-06 o godz. 10:11 ~marioxx napisał(a): > Możecie polecić jakiś inny dobrze działający DM oprócz ING i BOŚ - bo pierwszy działa a raczej nie działa a drugi skompromitował się ostatnimi rekomendacjami.
Mam w PKO BP od roku i nie bylo ani jednego problemu od tego czasu, dzisiaj tez nie
Dokładnie tak. Po pierwsze nie po raz pierwszy. Po drugie jak mają problemy to mogliby mieć system, który wywiesi info a nie, że ja szukam mojego konta maklerskiego a jego po prostu nie ma.
Amatorka.
Dobrze, że ja jestem lonterm i nie chciałem sprzedawać....
Jak byście zmontowali zbiorowy pozew to podpiszę również.
Fajnie za 10 minut USA dadzą sygnał czy w górę czy w dół a klienci ING mogą posłuchać komunikatu że pracują nad dostępem do systemu - to ja pytam co k...wa robili cały dzień. DZIADOSTWO NA CAŁEGO -kończę przygodę z ING MAKLER.
Kilka reklamacji w ostatnim czasie, BM nie działa często, www, aplikacje tragedia, albo wywala albo nie działa i jeszcze mówią mi, że to mój komputer jest winny ! Wszyscy mamy słabe komputery. Jestem za pozwem, ING ma rekordowy zysk kosztem takich jak my, ale w ich banku "Liczą się ludzie".
Dorzucam się do pozwu, mówię to na 100%, jakie ustalenia, kto ogarnie?
To jest po prostu nie do uwierzenia. I niestety to nie pierwszy raz. Bank, który wydaje mnóstwo kasy na reklamy nie potrafi zapewnić klientom płynnego dostępu do konta w czasie sesji :).
W piątek zadzwonili do mnie, że rezygnują z dodatkowej usługi doradztwo. Zwijają się czy co? Doradztwo było lipne, ale należało je poprawić, a nie kasować
Wynik Reklamacji za poprzednią awarię propozycja zwolnienia z opłaty za Maklera do czerwca -JAWNA KPINA .Jak dzisiaj będzie powtórka to zamykam majdan.
Po cholerę tak ujadacie i tylko zaśmiecacie to forum, nie pasuje Bank i Makler to idę do innego Banku i nie ujadam, ja mam rachunek w Pekao i nie mam żadnych problemów, ze zleceniami i dostępnością..., a tu w kółko to samo...., rzygać się chce...