• DO 20 LUTEGO CORAZ MNIEJ CZASU Autor: ~Akcja [31.1.72.*]
    Dlaczego nie ma wniosku pełnomocnika porozumienia akcjonariuszy o zwołanie NWZA?
  • Re: DO 20 LUTEGO CORAZ MNIEJ CZASU Autor: ~snajper [176.221.122.*]
    Dnia 2018-02-05 o godz. 23:28 ~Akcja napisał(a):
    > Dlaczego nie ma wniosku pełnomocnika porozumienia akcjonariuszy o zwołanie NWZA?

to wszystko jest niezrozumiałe
  • Re: DO 20 LUTEGO CORAZ MNIEJ CZASU Autor: ~FAM [83.20.157.*]
    Nie mogą żądać zwołanie NWZA uprzednio nie powiadamiając Spółkę oraz KNF o przekroczeniu progu 5%. Poza tym i tak na takie działanie jest już za późno. Zanim NWZA się odbędzie FAM już nie będzie na GPW. Poza tym co niby NWZA miałoby uchwalić? Nawet gdyby żądali głosowanie w sprawie uchylenia uchwały o zniesieniu dematerializacji akcji musieliby mieć na NWZA ponad 10% głosów, czyli ponad 8% ogólnej liczbie głosów. Musiałby zdarzyć się cud powszechnej mobilizacji akcjonariuszy mniejszościowych aby tyle głosów zbierać. W dodatku prawnicy mogą się kłócić o to, jaka ilość głosów jest potrzebna do uchylenia uchwały. Wystarczy, że prawnicy FAM uznają, że do uchylenia uchwały potrzebna jest zwykła większość głosów i sprawę będzie trzeba rozstrzygnąć przed sądem.
  • Re: DO 20 LUTEGO CORAZ MNIEJ CZASU Autor: ~Gan [5.60.59.*]
    Na żadanie zwołania WZA CZY NWZA wcale nie jest za późno. FAM SA JEST CAŁY CZAS SPÓŁKĄ AKCYJNĄ I MOŻNA UTRZEĆ NOSA CZARNOWICKIEMU!!!!!
    Dnia 2018-02-06 o godz. 17:20 ~Gan napisał(a):
    > Na żadanie zwołania WZA CZY NWZA wcale nie jest za późno. FAM SA JEST CAŁY CZAS SPÓŁKĄ AKCYJNĄ I MOŻNA UTRZEĆ NOSA CZARNOWICKIEMU!!!!!

Tylko kto to ma zrobić my tylko piszemy a z tego nic nie wynika, wniosek zjedzą nas
    Dnia 2018-02-07 o godz. 08:53 ~snajper napisał(a):
    > Dnia 2018-02-06 o godz. 17:20 ~Gan napisał(a):
    > > Na żadanie zwołania WZA CZY NWZA wcale nie jest za późno. FAM SA JEST CAŁY CZAS SPÓŁKĄ AKCYJNĄ I MOŻNA UTRZEĆ NOSA CZARNOWICKIEMU!!!!!
    >
    > Tylko kto to ma zrobić my tylko piszemy a z tego nic nie wynika, wniosek zjedzą nas

Poprawka, zjedzą WAS, bo ja zostaje w spółce i będę czekał na dywidendę a taka będzie bo grubasom też na niej zależy, trzeba cierpliwie poczekać a ja mam czas i pieniądze
  • Re: DO 20 LUTEGO CORAZ MNIEJ CZASU Autor: ~Edieedson [89.65.55.*]
    Zwołanie NWZA na dzień dzisiejszy nie ma sensu z dwóch powodów:

1. Nie zdążymy przed wyjściem fam z GPW. Można oczywiście głosować nad ponownym wejściem na giełdę ale raczej nie przegłosujemy, a sąd też się nie przychyli bo niby czemu?

2. Był pomysł żeby żądać wyceny spółki przez biegłego. Nawet jeśli uda się uchwalić taką uchwałę, to te kilkadziesiąt tysięcy będzie musiał zapłacić wnioskodawca, a nie spółka.

Kilka osób napisało do mnie zapytaniem o możliwość zawiązania porozumienia. Myślę że to dobry pomysł i chętnie roześlę tą informację na grupie niedlawezwaniafam@gmail.com tylko niech ktoś napisze to porozumienie...

Mi też się nie śpieszy i po 2 złote nie będę sprzedawał. Myślę że będą próbowali przetrzymać nas i skubać powoli od indywidualnych po trochu..

Pozdrawiam cierpliwych!
    Dnia 2018-02-07 o godz. 10:02 ~Edieedson napisał(a):
    > Zwołanie NWZA na dzień dzisiejszy nie ma sensu z dwóch powodów:
    >
    > 1. Nie zdążymy przed wyjściem fam z GPW. Można oczywiście głosować nad ponownym wejściem na giełdę ale raczej nie przegłosujemy, a sąd też się nie przychyli bo niby czemu?
    >
    > 2. Był pomysł żeby żądać wyceny spółki przez biegłego. Nawet jeśli uda się uchwalić taką uchwałę, to te kilkadziesiąt tysięcy będzie musiał zapłacić wnioskodawca, a nie spółka.
    >
    > Kilka osób napisało do mnie zapytaniem o możliwość zawiązania porozumienia. Myślę że to dobry pomysł i chętnie roześlę tą informację na grupie niedlawezwaniafam@gmail.com tylko niech ktoś napisze to porozumienie...
    >
    > Mi też się nie śpieszy i po 2 złote nie będę sprzedawał. Myślę że będą próbowali przetrzymać nas i skubać powoli od indywidualnych po trochu..
    >
    > Pozdrawiam cierpliwych!

Może SII nam pomoże? W końcu są biegli w tych sprawach, nich pan tam się zwróci
  • Re: DO 20 LUTEGO CORAZ MNIEJ CZASU Autor: ~Edieedson [89.65.55.*]
    Z SII pisałem już wielokrotnie od lipca 2017r. Ze wszystkich sił mnie odwodzili od jakiegokolwiek działania przeciwko wyjściu fam z GPW. Myślę że przy organizowaniu porozumienia będzie podobnie. Nie liczyłbym na nich, ale może pan spróbować, chętnie się przyłączę.

Pozdrawiam
  • Re: Co to SII ? Ciemnym Wielce Jestem Autor: ~Zdruzgotany [109.241.104.*]
    SII ???
[x]
FAM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.