• W czym problem? Autor: ~Meartin [94.254.141.*]
    Dobry wieczór, jestem giełdowym świeżakiem, czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego to wszystko nie trzyma się kupy. Dobry raport, dużo zleceń w skali krajowej, w mojej okolicy (Garwolin, mazowieckie) wszędzie Budimex, budowa s17, modernizacja linii kolejowej nr 7, dlaczego wszystko leci w dół? proszę o logiczne odpowiedzi, w miarę możliwości bez teorii spiskowych.
  • Re: W czym problem? Autor: ~Rovert [78.11.136.*]
    Grubi wyleszczają, jeszcze przyjdą dobre czasy
  • Re: W czym problem? Autor: ~konrado24 [91.141.1.*]
    jest reko na 246 i tego trzeba sie trzymac
  • Re: W czym problem? Autor: ~hej [212.160.172.*]
    Ja nie wiem dlaczego spada. Prezes cały czas zbija kurs mówiąc, że przy takiej presji płacowej nie da się utrzymać tych wyników które są teraz ale to się tyczy całej branży i nie tylko tej branży. Innych przyczyn spadku nie widzę.
  • Re: W czym problem? Autor: ~jean [83.11.72.*]
    Dariusz Blocher prezes Budimexu to bardzo dobry menager,jest merytorycznie przygotowany,ma doświadczenie i sprawnie kieruje tą bardzo dużą firmą.
    Jest wyważony w swoich wypowiedziach,promuje innowacyjność i osobiście wierzę w dobry wynik Budimexu za 4 kw i całoroczny wynik 2017r.
    Zresztą po to kupiłem akcje tej spółki.Teraz jest dobra koniunktura na dokupienie,ale kupiłem sporo KGHM -u i mam mało kapitału wolnego.
    Zresztą tą inwestycję traktuję długofalowo / dywidenda/ tak,że nie niepokoją mnie okresowe spadki.A co do reko to w większości przypadków rynek zachowuje się przeciwnie.Nie traćcie wiary w Budimex.
  • Re: W czym problem? Autor: ~BBB [185.119.14.*]
    Dnia 2018-02-04 o godz. 21:34 ~Rovert napisał(a):
    > Grubi wyleszczają, jeszcze przyjdą dobre czasy

Nie ma czegoś takiego, przynajmniej nie na tym papierze - być może są jakieś przecieki, że Q4 nie okaże się rewelacyjny i widać to w kursie. Który - dodajmy - w stosunku do wartości księgowej, jest napakowany jak na mało której spółce w tym cyrku zwanym giełdą.
  • Re: W czym problem? Autor: ~BBB [185.119.14.*]
    Dnia 2018-02-05 o godz. 11:20 ~BBB napisał(a):
    > Dnia 2018-02-04 o godz. 21:34 ~Rovert napisał(a):
    > > Grubi wyleszczają, jeszcze przyjdą dobre czasy
    >
    > Nie ma czegoś takiego, przynajmniej nie na tym papierze - być może są jakieś przecieki, że Q4 nie okaże się rewelacyjny i widać to w kursie. Który - dodajmy - w stosunku do wartości księgowej, jest napakowany jak na mało której spółce w tym cyrku zwanym giełdą.

I jeszcze jedno - spółka od dłuższego czasu (od maja mniej więcej) jest w trendzie spadkowym, pozostaje mieć tylko nadzieję, że i tym razem nie przebije dołem średnioterminowych minimów (czyli ok. 170 PLN)

• Re: W czym problem? Autor: ~mn [37.8.230.*]
    jest kilka ryzyk które trzeba brać pod uwagę:
    spadek marź z powodu rosnących kosztów
    pełne wykorzystanie mocy produkcyjnych
    pogorszenie sytuacji na rynku mieszkaniowym

jak będzie to czas pokaże, jednak nie jest różowo jak kilka kwartałów temu
  • Re: W czym problem? Autor: ~Kiczon [188.146.170.*]
    Skanska strasznie wmacza to BDX leci
[x]
BUDIMEX -1,78% 750,00 2026-04-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?