najważniejszą zasadą na giełdzie jest ochrona kapitału można nie zyskać ale nie wolno stracić radze się tym kierować bo ja się już przez lata nauczyłem na błędach
ten kto ma po 1zł powinien sprzedać wcześniej, powyżej pewnego poziomu straty ciężko podejmować decyzje ja dopuszczam 10-15% straty a później wywalam. Tu ze względu na kondycję spółki, AT i ostatnie infa wywaliłem przy -5% :)
Tylko że obecna konsola to 22 - 26 gr. Oczywiście każdy kupował na różnych poziomach i może mieć stratę przy kursie 22 gr.
Jednak dużo ludzi czekało na 23 gr i kupiło sobie akcje.
Na poziomie 22gr też jest popyt i widać było że ludzie po 22gr nie chcieli sprzedawać.
zgadza się, dla mnie to po prostu za duże ryzyko AT wygląda teraz bardzo źle i sugeruje wyjście z trendu wzrostowego, ruch w stronę 0.20 i niżej Może być też inaczej oczywiście..zawsze można odkupić :)
Dnia 2018-02-01 o godz. 17:54 ~mart napisał(a): > zgadza się, dla mnie to po prostu za duże ryzyko AT wygląda teraz bardzo źle i sugeruje wyjście z trendu wzrostowego, ruch w stronę 0.20 i niżej > Może być też inaczej oczywiście..zawsze można odkupić :)
po 7 swiecach wzrostowych na interwale tygodniowym jedna korekcyjna sie przyda
i tak tu sie wszystko rozegra o "fundamenty" 14 lutego i o wykup obligacji w marcu
na nowym podwojnym dnie 22gr sypia i znow na wyscigi po wynikach beda odkupowac w polowie lutego moze redzej leszcze tak juz maja hehe :D
kiedy zrozumieja ze nominal 1.20zl to jest tylko kwestia czasy, odpowiadam dopiero jak ten kurs zobaczymy tu kiedys to dopipero uwierza zawsze tak jest, bo na slowo nikt juz nie wierzy w dzisiejszych czasach chyba :P
to by bylo potrojne dno na 16gr nie umiesz czytac wykresow to dawac na 16 odkupie sobie bo sprzedalem polowe akcji po 25gr a reszte trzymam i tak do 1zl lub wyzej, pozostala czescia obracam na innych juz mam wiecej kasy i tylko czekam na odpowieni moment by odkupic taniej minoxa + dokupie wiecej akcji za zysk z innych spolek oraz moge juz na dzien dobry sobie taniej odkupic a kto wie moze i jeszcze taniej odkupie jak po te 22gr mnie sie nie spieszy w Minoxie i tak posiedze dlugoterminowo