• O ja... Autor: ~xxx [193.200.123.*]
    A tu co się stało? Ktoś coś wie i się ewakuuje?
  • Re: O ja... Autor: ~xxx [193.200.123.*]
    No to uwalili papier...
  • Re: O ja... Autor: ~Mario [78.133.253.*]
    Może dostaniemy za jakiś czas złą informację, ale szczerze w to wątpię. Wkurzają mnie takie akcje na mało płynnych spółkach, a i nie będę owijał w bawełnę i udawał, że nie wkurzają mnie próby doszukiwania się w takich transakcjach panicznego insider tradingu.

Na 90% ktoś natychmiast potrzebował gotówki i zamiast grzecznie ustawić się z prawej sypnął w lewo. I teraz znowu mozolna odbudowa kursu, a może i jeszcze spadnie trochę.
  • Re: O ja... Autor: ~Jarek [83.144.105.*]
    Szybko wróci powyżej 4
  • Re: O ja... Autor: ~skubas [212.160.172.*]
    Może i wróci, ale takie akcje (tak nerwowo reagujący papier z uwagi na jego płynność) odstraszają potencjalnych inwestorów niestety.
  • Re: O ja... Autor: ~xxx [193.200.123.*]
    Dnia 2018-01-31 o godz. 14:46 ~Mario napisał(a):
    > Może dostaniemy za jakiś czas złą informację, ale szczerze w to wątpię. Wkurzają mnie takie akcje na mało płynnych spółkach, a i nie będę owijał w bawełnę i udawał, że nie wkurzają mnie próby doszukiwania się w takich transakcjach panicznego insider tradingu.
    >
    > Na 90% ktoś natychmiast potrzebował gotówki i zamiast grzecznie ustawić się z prawej sypnął w lewo. I teraz znowu mozolna odbudowa kursu, a może i jeszcze spadnie trochę.

Mnie też wkurzają takie akcje na mało płynnych akcjach. Natomiast jeszcze bardziej wkurza mnie wkurzenie, na próby doszukiwania się w takich transakcjach inside tradingu, ponieważ doświadczenie nauczyło mnie że nic nie leci bez podstaw i powodów.
    To tyle.
    Idę sobie zakurzyć bo się maksymalnie wkurzyłem.
  • Re: O ja... Autor: ~jacekdp [94.177.134.*]
    rączki całuję każdemu, kogo ten ruch odstraszył, bo dokupiłem solidny pakiet, do zobaczenia przy raporcie
  • Re: O ja... Autor: ~skubas [212.160.172.*]
    Natomiast z drugiej strony nie doszukiwał bym się jednak w takiej akcji na tym papierze insideingu.
    Spółka raczej skryta, nie obnosi się wszem i wobec istotnymi informacjami.
    Zarząd sam w sobie raczej zabetonowany i również wierny w swoim postanowieniu trwania w niej na dobre i na złe :)))
  • Re: O ja... Autor: ~tret [81.190.235.*]
    bardziej to wygląda na próbę zejścia poniżej 3,5. Obroty spore.
  • Re: O ja... Autor: ~Mario [78.133.253.*]
    Oj, niejednokrotnie widziałem przypadki spółek, które leciały bez podstaw i powodów, albo mocno spadały z powodów niezmiernie błahych.

Przypominam też, że mówimy o kilku transakcjach, łącznie raptem za 40 tysięcy złotych (na spółce o kapitalizacji powyżej 20 milionów). Doszukiwanie się czegoś, "kto coś wie i sprzedaje", jest w takim przypadku naprawdę niepoważne.
  • Re: O ja... Autor: ~jacekdp [94.254.183.*]
    niecierpliwy wolał sprzedać niż czekać do marca lub maja, dla mnie to dobra okazja do kupna, niech sie jutro spoci gawiedź i rzuci papier w niskiej cenie, chętnie przyjmę
  • Re: O ja... Autor: ~Czepan [193.0.236.*]
    Oczywiście, że to transakcje jednego gościa, który prawdopodobnie potrzebował szybko gotówki. Może znalazł jakąś okazję na szybko i się wycofał, niewykluczone, że wróci jeszcze. Jakby chciał się normalnie wycofywać, to by po kawałku sprzedawał.
    W lutym moi zdaniem ruszymy mocno w górę, bo 1 marca raport, który prawdopodobnie pokaże zyski, a arkusz dziurawy.
  • Re: O ja... Autor: ~misiek [5.172.237.*]
    ktoś z forum deklaruje się na walne spółki? dobrze by było aby zarząd nas zobaczył.
  • Re: O ja... Autor: ~misiek [5.172.239.*]
    odnośnie nwza to ja się pojawię dowiedzieć się o bank ziemi w wawie, czy planują coś sprzedać, poziom cen wysoki a grunty w wawie szczególnie.

raport za IV kw poznamy na początku marca.

można założyć, że sprzedali w IV kw 90% powierzchni mieszkaniowej. dzisiaj zwała na rynku to i triton dostał. papier dobił do linii trendu krótkoterminowego  i aktualnie popyt zdejmuje powoli podaż i kurs lekko wraca. I tak jestem zdzwiony, że w arkuszu na podaży do 4 pln jest niemal pusto.

[x]
TRITON 15,60% 3,26 2025-09-17 15:02:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.