Może dostaniemy za jakiś czas złą informację, ale szczerze w to wątpię. Wkurzają mnie takie akcje na mało płynnych spółkach, a i nie będę owijał w bawełnę i udawał, że nie wkurzają mnie próby doszukiwania się w takich transakcjach panicznego insider tradingu.
Na 90% ktoś natychmiast potrzebował gotówki i zamiast grzecznie ustawić się z prawej sypnął w lewo. I teraz znowu mozolna odbudowa kursu, a może i jeszcze spadnie trochę.
Dnia 2018-01-31 o godz. 14:46 ~Mario napisał(a): > Może dostaniemy za jakiś czas złą informację, ale szczerze w to wątpię. Wkurzają mnie takie akcje na mało płynnych spółkach, a i nie będę owijał w bawełnę i udawał, że nie wkurzają mnie próby doszukiwania się w takich transakcjach panicznego insider tradingu. > > Na 90% ktoś natychmiast potrzebował gotówki i zamiast grzecznie ustawić się z prawej sypnął w lewo. I teraz znowu mozolna odbudowa kursu, a może i jeszcze spadnie trochę.
Mnie też wkurzają takie akcje na mało płynnych akcjach. Natomiast jeszcze bardziej wkurza mnie wkurzenie, na próby doszukiwania się w takich transakcjach inside tradingu, ponieważ doświadczenie nauczyło mnie że nic nie leci bez podstaw i powodów. To tyle. Idę sobie zakurzyć bo się maksymalnie wkurzyłem.
Natomiast z drugiej strony nie doszukiwał bym się jednak w takiej akcji na tym papierze insideingu. Spółka raczej skryta, nie obnosi się wszem i wobec istotnymi informacjami. Zarząd sam w sobie raczej zabetonowany i również wierny w swoim postanowieniu trwania w niej na dobre i na złe :)))
Oj, niejednokrotnie widziałem przypadki spółek, które leciały bez podstaw i powodów, albo mocno spadały z powodów niezmiernie błahych.
Przypominam też, że mówimy o kilku transakcjach, łącznie raptem za 40 tysięcy złotych (na spółce o kapitalizacji powyżej 20 milionów). Doszukiwanie się czegoś, "kto coś wie i sprzedaje", jest w takim przypadku naprawdę niepoważne.
niecierpliwy wolał sprzedać niż czekać do marca lub maja, dla mnie to dobra okazja do kupna, niech sie jutro spoci gawiedź i rzuci papier w niskiej cenie, chętnie przyjmę
Oczywiście, że to transakcje jednego gościa, który prawdopodobnie potrzebował szybko gotówki. Może znalazł jakąś okazję na szybko i się wycofał, niewykluczone, że wróci jeszcze. Jakby chciał się normalnie wycofywać, to by po kawałku sprzedawał. W lutym moi zdaniem ruszymy mocno w górę, bo 1 marca raport, który prawdopodobnie pokaże zyski, a arkusz dziurawy.
odnośnie nwza to ja się pojawię dowiedzieć się o bank ziemi w wawie, czy planują coś sprzedać, poziom cen wysoki a grunty w wawie szczególnie.
raport za IV kw poznamy na początku marca.
można założyć, że sprzedali w IV kw 90% powierzchni mieszkaniowej. dzisiaj zwała na rynku to i triton dostał. papier dobił do linii trendu krótkoterminowego i aktualnie popyt zdejmuje powoli podaż i kurs lekko wraca. I tak jestem zdzwiony, że w arkuszu na podaży do 4 pln jest niemal pusto.