Mam parę akcji i nie widzę specjalnie powodu do niepokoju. A jak ktoś akcji nie ma, to chyba tym bardziej nie powinien panikować z powodu jakiejś małej korekty. To gielda. Ma iść tylko do góry?
Trwa konsolidacja, od 7.12.2017 idziemy do góry. Kwestia czy dziś czy w poniedziałek złapiemy krótkookresowe maksima tj. 57 - 59 gr. Cierpliwości. Aniu ta spółka nie ma fundamentów i fundamenty tu nie mają zastosowania - tutaj możemy zarobić 20% inwestując kilkaset złotych. To nie jest spółka dla funduszy emerytalnych i ich tu nie ma.
Od razu poczułam się spokojniej. Zwyczajnie pomyślałam, że to spółka IT, że planuje rozwijać core business, że ważne są kontrakty, że ważne produkty, że ważna marka. Przepraszam pomyliłam się. Jeśli chodzi tylko aby tak "zarządzić" kursem aby z analizy technicznej wyszło, że kurs eksploduje to co innego. W takim razie fundamenty nie mają znaczenia - kupujmy i czekajmy aż kurs poszybuje.
Dziękuję za informację i serdecznie pozdrawiam, Ania.
Jak komuś zależy na huśtawce kursu to proponuję przejrzeć akta w sądzie.
Dla jednych część opisowa (bajka) będzie czymś cudownym, napawającym do optymizmu i wizją dużego zysku. Dla innych fakty (bilans na dzień 30.09.2017) pokażą faktyczny stan tego trupa.
Ja widziałem (DTP) i mam swoje zdanie na ten temat.
Tak panie sędzio:))))) I co jeszcze widziałeś, opowiedz o czymś czego nie wiemy. Np podaj wartość od kabla do całości. Lub udawaj anie z zielonego wzgórza.
O czym wy tutaj piszecie przecież ta firma nie jest nic wara. Jest teraz w stanie agonii a kolejny stan to ściągnięcie z giełdy i upadłość likwidacyjna w której zarobi komornik i nikt inny a wy już napewno tych swoich 20% nie zobaczycie na oczy.
Chyba jesteście firma wynajęta przez Girka Mirka która takie peany pisze na jego temat lub jesteście studentami którzy patrzą na AT gdy ta nie ma tutaj zastosowania bo obroty są zdecydowanie za małe.
Ani studenci, ani szaleńcy. Jest spółka, która pisze takie bzdury, albo dobitniej manipuluje faktami. opłacana za takie wpisy. zaś jeśli chodzi o CUBE-ów to: ta firma jak i wiele na GPW/NC powołane zostały do życia przez zlepek innych podmiotów, ale ważne kto był "sklejaczem", te osoby pojawiają się w wielu takich inicjatywach. Dobierały firmy, do pierwszej doklejały kolejne podmioty oferując właścicielom doklejanych podmiotów akcje nowego powiększanego podmiotu, oczywiście na akcjach była blokada (np. 2 lata). Na papierze dobrze to wyglądało, nowi akcjonariusze po połączeniu otrzymywali kupę akcji i drogich, ale:
0. nie mogli ich sprzedać "na górce" 1. celem "ojców założycieli" nie było zrobienie prężnej spółki IT 2. celem było zrobienie na chwilę dużego podmiotu, z posumowanymi ich przychodami
3. po drodze i jeszcze jakiś czas te podmioty funkcjonowały
4. celem było podbicie przychodów choćby na jeden rok i "opędzlowanie" akcji 5. i na bieżąco mają szereg takich projektów i to nie tylko w branży IT (IT to ułamek)
6. wszędzie występują te same osoby, które także opłacają podmiot piszący peany 7. i wszystko jest zgodne z prawem, tych osób nigdy nie było w zarządzie, czasem w RN 8. a długi? w akcjonariusze? a pracownicy i współpracownicy? - takie życie
Nikt nie przejmie, sama znam jeden taki podmiot, który nie ma środków na likwidację. Wszystko wisi. Podmiotu nikt nie przejmie, on nie żyje. Sztycznie podtrzymywane są niektóre funkcje życiowe - i słyszymy o zobaczcie serce bije (czasem), ciało ciepłe. Ale już po. CTG zostanie samo sobie, nie będzie pogrzebu i złożenia do grobu, samo rozłoży sie po latach : )