Czy ten papierek ma szansę na jakiś większy ruch w górę? Niestety jestem tu od dawna, czekam cierpliwie ale papier jakoś słabo się zbiera. Co myślicie?
Dnia 2018-01-30 o godz. 20:22 ~Kriss38 napisał(a): > Czy ten papierek ma szansę na jakiś większy ruch w górę? Niestety jestem tu od dawna, czekam cierpliwie ale papier jakoś słabo się zbiera. Co myślicie?
Ja myślem tak: szansę ma 50 na 50, albo bendzie w dół albo bendzie w górę, a ty jak myślisz?
Ten papier zawsze tak długo się zbiera do wzrostu. Jest spory opór przełamać te 10 zl Ale wcześniej to samo było przy 8.50. Gorzej jak przyjdzie głębszą korekta na szerokim..
Prosze cie jedynie co moga oglosic to hu....owe wyniki,dodruk akcji jak zawsze i ze nie beda wyplacac dywidendy.A xx ci powie ze jest trend wzrostowy.Szkoda ze tylko jakos kurs nie rosnie
Cos ty.Przeciez jest trend wzrostowy.Juz jestesmy na poziomie co rok temu.Fundy weszly i mowia o gtc bylo rok temu po 10.38 musi teraz byc tak samo.No xx to wrozka gada ze wzrostowy obroty mln .Zyc nie umierac
Też Hans miło cię słyszeć,nareszcie z sensem gadasz.Wreszcie jest z kim pogadać ! Co do twojego ostatniego zdania,to żyć będziesz długo napewno,bo przeważnie napierw tych dobrych zabierają...(żart),...a gdzie i kiedy ten bal nieboszczyków organizują?,bo od tej kawy,co tak mi polecasz to można się już wykończyć...
Przyznany dla Gtc (przez agencję ratingową Scope) rating inwestycyjny z perspektywą stabilną,który zapewnić ma gtc dostęp do międzynarodowych rynków kapitałowych.Gtc jest jedną z największych publicznych spółek w nieruchomościach(głównie nowe budynki poniżej 10lat). INFO ze stycznia 2021r-gtc podpisał umowę z IKEA i Bershka na wynajem powierzchni handlowej w Mall of Sofia. Przedłużyli kontrakt z Bankiem Swiatowym w biurowcu Advance Business Center II,biurowcu klasy A w dzielnicy biznesowej Sofii.Działania te świadczą o dobrej rentowności spółki oraz stałym zainteresowaniu najemców wynajmem powierzchni biurowej i handlowej nawet w czasie pandemii. A TU GTC NIE DOSZEDŁ NAWET DO SWOJEJ CENY SPRZED COVIDOWEGO ZJAZDU 10,38ZŁ !!!!!!!!!! M A S A K R A jakaś,a nie pandemia,skoro już prawie wszystko czynne i prawie wszystkie akcje są już grubo powyżej cen sprzed pandemii. OSTATNI ZAPOMNIANY MOHIKANIN.
A pewnie,a co tam! .Po co to innych naśladować?, gdy już będzie większość spadać to wtedy się ruszy ,tak na przekór? Bardzo ciekawa strategia,choć nie każdy ją rozumie,np.ja.
ŁAŁ!!! GALERIE JUŻ OTWORZYLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (chociaż dotychczas to głównie w Polsce były przeważnie ustawowo zamknięte).O!!!!! i ccc już to znacznie wcześniej zauważył od gtc???, to brawa i gratulacje za wczesną,przewidującą spostrzegawczość. A na gtc co? Wzrostowa pozytywna ważka doji z 22.01 i co dalej?
Ogarnij sie.Nic ci nie da otwarcie galeri czy ze inne spolki juz odbily.Nikt nie kupi gtc zrozum to. To smiec.Widac ze tego nie rozumiesz i wisisz na haku i twoje opinie ze cos otwarli itd nic tu nie zmieni.Patrz prosta rzecz kupilem innogene jak bylo po 25zl spolka jak to mowia balon.A h...uj mnie to obchodzi ze balon sprzedalem po 70 zl policz sobie ile zysku.a ty tu bedziesz mi pisac o bialych swiecach trendzie wzrostowym itd.I co masz po tych twoich analizch jak jestes na haku i kurs jest w czarnej dupie.Ja wole balony i gotowke na koncie niz te twoje trendy wzrostowe w ktore sam nie wierzysz
Na razie gtc wzrósł od ponad 5zł ( 5,26 był 29 pażdziernika 2020r. ) do 7,40 ( 8 stycznia 2021r. ),więc powinien dążyć teraz do ponad 10zł (czyli na razie przynajmniej do 10,38 sprzed covidowego zjazdu 6 stycznia 2020r,a gdy je pokona ,to wyżej).
NA RAZIE NIECH GTC WZROŚNIE PRZYNAJMNIEJ NA RAZIE DO SWOJEJ CENY SPRZED COVIDOWEGO ZJAZDU W STYCZNIU 2020R,CZYLI DO 10,38pln ,niech bierze przykład z ccc,które non stop szło do góry z okazji otwarcia galeii.
Idz .Galerie dzialaja na ccc a nie na gtc.No dzis znowu gtc na +.za miesiac bedzie po 5.5 to xx napisze ze jest trend wzrostowy bo uroslo z 5.38 na 5.5.Ale co tu sie dziwic jak sie jest żółtodziobem i sie nie ma pojecia o gieldzie .No jak.ty inwestujesz w takie spolki jak gtc to tylkp bic brawa
Wiecznie na haku
Gorzej chyba już nie będzie. Kredyty spłacone, ceny nieruchomości w górę może być tylko lepiej. Gotówka w kasie pytanie czy będzie ta dywidenda czy nie?
W odpowiedzi-nie////,ponieważ zatrzymanie środków w spółce pozwoli utrzymać silną pozycję kapitałową i gotówkową oraz pozwoli spółce na dalszy wzrost poprzez zakupy i rozwój nowych projektów inwestycyjnych.Rekomendacje wydano pomimo DOBRYCH,MOCNYCH WYNIKÓW OPERACYJNYCH(mierzonych przy pomocy zysku FFO)osiągniętych 31.12.2020r oraz dobrej sytuacji finansowej i płynnościowej.--to info ze strony gtc
Na portfel gtc składały się w 2020r budynki biurowe o pow.536tys.mkw wynajęte w 90%,o wartości 1,15mld euro.Niedawno spółka powiększyła portfel o 16tys mkw.dzięki zakupowi budynku Greens na Węgrzech.Do tego 216tys mkw wynajęte w 95% o wart.0,75mld euro.Wskażnik wynajęcia w całym portfelu jest na stabilnym poziomie 91% mimo niesprzyjających warunkow.Gtc wykazuje rekordowo niski koszt zadłużenia 2,3% i wysoki wskażnik pokrycia odsetek na poziomie 3,7x Skonsolidowane przychody z najmu sięgnęły 120,65mln euro w 2020r.
Do Hansa-obrażam się!!!,dopóki nie przeprosisz skutecznie !!! za wszystkie swoje epitety do mnie,musisz się bardzo starać,bo na Antarktydzie jest bardzo słaby zasięg...i mogę cię wogle nie usłyszeć lub usłyszeć np. dopiero po Wielkanocy ,(( czyli wtedy,jak już wszystko znów u nas pootwierają!!!)) .Przeproś też( jak ty to piszesz-koleżankę) Ipopemę,która dała rekomendację na ok cały 2021r dla gtc z ceną 8,48zł.///Cena GTC sprzed covidowego zjazdu w 2020r to przypominam-10,38zł
O obudzil sie z gawry.A za co mam przepraszac? Sama prawda ? I po co te twoje analizy
Pisalem ci juz pol roku temu ze dywidendy nie bedzie i nie bedzie.A ty znowu chwalisz super spolka co ona to nie ma a co ma same + i co z tego jak zaraz sie pokaze 5zl .Chyba snisz ze w tym roku bedzie 8.48 chyba za dwie akcje.Ale naganiac mozesz czemmu nie na wzrosty
Ale tu kazdy widzi ze to trup
Nie ma jak nie wyplacac akcjonariuszom dywidendy.To kazdy tak moze motywowac .Ciekawe czy dom wyplaci czy nie? Jak myslisz ? Jedni moga a gtc oczywiscie nie-wcale mnie to nie dziwi.I co my zwykli akcjonariusze mamy po tym ze spolka ma wszystko naj zadluzenie kase na koncie itd? Na konto nam nic nie wpadnie .A chyba chodzi by zarabiac a nie wisiec na haku?Ty sie cieszysz z tego ze kurs jest po 6.3 i jestes w plecy jak wiekszosc znas ze dywidendy po raz drugi nie placa.Nie no super wazne ze spolka jest stabilna.Patrz spotykasz sie z kolega i on cie pyta jak tam na gieldzie a suoer mam gtc w ciagu roku mam -35% i dwa razy nie wyplacili dywidendy(kolega cie dopytuje czuki jestes caly czas na minusie i nic nie wpadnie na konto) a ty tak ale to jest Najlepsza spolka jaka mialem jest stabilna .A ty pytasz kolega a jak u ciebie a nic ja mam dom developer i od roku ppszlo z 75 na 135 zl i wyplacili dywidende i teraz znowu wyplaca.I w tym calym pisaniu kto gdzie jest my jako akcjonariusze gtc a kolega na domdev?Poprostu dobrze wiesz ze wtopiles na gtc i nie umiesz sie przyznac do tego a dalej bedziesz innym zachwalac.
Do kogo bylo pytanie? Ty jestes obrazony przeciez.No napisalem ci jak to wyglada a ty ciagle zaklinasz rzeczywistosc .Jak gtc jest takie super czemu kurs akcji jest tak zenujaco nisko? A nie po 50 80 zl?
Do gtc-powiedz kolego szczerze czy jestes zadowolony z gtc? Np z kursu ? Z tego ze nic nie wpadnie po raz drugi na konto? Bo ja jestem zawiedziony a ty? Czyli tak dywidendy nie placa a maja w ci..ul kasy a jakby mieli kiepsko z kasa to tez nie wyplaca.Super super