• czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedasypac! Autor: ~jw [37.47.175.*]
    klara
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedas Autor: ~borys [37.47.175.*]
    czy ktoś cos wie proszę o pomoc
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedas Autor: ~ksi [83.8.139.*]
    ja się natknąłem na artykuł gdzie w komentarzach wypowiadał się prezes Michał Sadowski z Brand24 i informował, że ustalona cena IPO w prywatnej rundzie została na bardzo niskim poziomie. Co by się potwierdzało z faktem, że kurs otworzył się znacznie wyżej.
    Z drugiej jesdnak strony informował również, że ci inwestorzy nie weszli aby zarobić na debiucie 50 czy nawet 100% tylko długoterminowo znacznie więcej. Co już się z kolei w ogóle nie potwierdza, bo obrót jest gigantyczny jak na spółke NC a ulica W OGÓLE TYCH AKCJI NIE MIAŁA!

Tak więc nie twierdzę, że chłopak miał złe intencje, ale może go wykorzystali ci inwestorzy bo widać że papier im się w rękach pali i walą w rynek hurtowo.

To dzisiejsze otwarcie powinno mieć znacznie mniejsze obroty a kurs powinien iść w górę, jeżeli to taka pewna spółka.
    Natomiast mamy odwrotny scenariusz. Bardzo wysokie otwarcie na 57zł i sypanie od tego momentu. Co prawda jak kurs się osunął do 45 i częśc ulicy kupiła, to mógł ktoś z zyskiem wyżej już sprzedwać, więc na pewno część z obrotów faktycznie już ulica generuje. Natomiast znaczną większość na pewno walą w tłum zarobieni akcjonariusze.

Szkoda, bo fajna spółka, fajny debiut a za chwile będą na nich psy wieszali jak kurs spadnie do IPO albo niżej. Ktoś dał dupy wybierając tych "pewnych" akcjonariuszy.
    To już inne spółki, gdzie było publiczne IPO miały lepsze starty. Tutaj wygląda jakby ewidentnie było grane pod zarobek wcześniejszych inwestorów.
    Cała akcja z nakręcaniem hypu... usypanie i za chwilę biedne obroty po 50-100k dziennie na niskich poziomach.
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedas Autor: ~irek [37.47.175.*]
    teoretycznie maszracje ale tylko teoretycznie -tak naprawdę to i 200 zł lutum może być
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedas Autor: ~ksi [83.8.146.*]
    jasne że może...
    ale patrząc i technicznie i na fundamenty to nie widzę ku temu przesłanek.
    Bardzo dużo ludzi osoba Michała zachęciła do zainwestowania i to właśnie te osoby ustawiły się w pierwszej kolejce PKC i ubrała się po 57zł.
    Teoretycznie w sytuacji gdzie wszyscy siedzą na długi termin i zainwestowali w spółkę, bo w nią wierzą, nie ma opcji aby od otwarcia tak spadało!!!
    Tu widać jak na dłoni, że ktoś wywala te akcje.

200zł jest możliwe z czasem, jeżeli to jeden akcjonariusz i kilku pracowników zadowoli się szybkim zarobkiem 50%.
    Jeżeli natomiast walą wszyscy z prywatnej emisji, to zasypią rynek a potem każdy będzie akceptował małą stratę i wywalał akcje i cena może zejśc poniżej IPO.

No niestety ale coś tu śmierdzi. W ogóle ten przebieg debiutu nie pokrywa się z informacjami o długoterminowej inwestycji prywatnych IPO... raczej wygląda jakby weszła spekuła albo zarobkiewicze, które w ogóle w spółkę nie wierzą, tylko wiedzą, że Michał Sadowski ma rzeszę fanów i wiele osób nakręci się na zakup.

No nic. Trzeba obserwować rozwój wydarzeń. Ale niestety wygląda mi to na typową dystrybucję. Co w przypadku braku publicznego IPO świadczy niestety o planowanym wysypie pod super debiut.
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedasyp Autor: ~adam [37.47.175.*]
    dlaczego kurs spada -to proste po prostu wiele osob boi się ze jutro takich ilości nie sprzeda wiec nie patrza na cene i wywalają
    bo jutro obrot może być trochę mniejszy 1 milion -osobiście uważam ze po 40-60 zzł większej ilości akcji jutro się już nie kupi
    wiec uważam ze dzisiejszy kurs 50 zł to znakomita okazja dla kupujacych
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedasyp Autor: ~ksi [83.8.146.*]
    aktualnie 45 i spada:) więc mega okazja...

Tutaj poziom 57zł chyba dugo nie wróci. A przez chwilę jak odbiło do 57 to zaraz baton 10k akcji i drugie tyle pewnie w ukryciu.

Oj poleje się krew.
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedasyp Autor: ~wacek [37.47.175.*]
    kupuj gdy leje się krew!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedasyp Autor: ~ksi [83.8.146.*]
    >dlaczego kurs spada -to proste po prostu wiele osob boi się ze jutro takich ilości nie sprzeda wiec nie patrza na >cene i wywalają 
    >bo jutro obrot może być trochę mniejszy 1 milion -osobiście uważam ze po 40-60 zzł większej ilości akcji jutro się >już nie kupi 
    >wiec uważam ze dzisiejszy kurs 50 zł to znakomita okazja dla kupujacych

Adam, ale kto się boi, że nie sprzeda?
    Ci inwestorzy długoterminowi co mieli nie sypać?
    właściciele spółki?
    Czy Ci co kupili na otwarciu i wiekszość obrotów powyżej 50zł?

Sypie ten co miał akcje za free pewnie i pytanie tylko ile tego ma... bo widać, że od momentu otwarcia jest jedna wielka dystrybucja. A spodziewałem się, że ta spółka uczciwie wejdzie na parkiet. No nie powiecie mi chyba, że ludzie kupili i od razu na wyścigi sprzedają niżej... ktoś tu ewidentnie zarabia po tym kursie.
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedasyp Autor: ~damian [37.47.175.*]
    jutro ostro do góry nawet +40% ostra jazda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    jak się zamknie na 48 to całkiem możliwe. Ci co brali po 57 będa mieli szanse z super inwestycji wyjść na zero:)

A tak na poważnie sprawdź sobie akcjonariat spod linku który dał Michał: http://relacje.brand24.pl

Tam jest ludzi co mają poniżej 5% masa i jest tych akcji prawie 400k. Nie twierdzę, że wszyscy będą chcieli to wywalić ale każda normalna spółka pod debiut organizuje sobie "wypłatę" "spieniężenie wysiłków" itp. Tak więc częśc tych akcji na pewno jest na szybką sprzedaż. Pracownicy, właściciele, starzy inwestorzy... Po prostu nie ma takiego popytu, który to udźwignie. Będą skutecznie blokowali wszelkie wzrosty bo dziś w obrót wpadł mały % tego, co może być na sprzedaż.

Ja osobiście uważam, że spółka jest bardzo ciekawa i na pewno w nią wejdę za jakiś czas ale liczę, że na znacznie niższych poziomach. Po dzisiejszej dystrybucji się upewniłem w tym. A rozważałem wejście dziś, gdyby kurs niżej się otworzył i rósł powoli ale stabilnie. To jest sygnał, że nikt nie ucieka z inwestorów z papiera.

Jutro może być UP nawet do tych 57 chwilami. Ale zaraz pojawi się podaż i zasypią. Kilka takich akcji i kurs zjedzie. Tam sobie poczekam. Bo uważam, że w granicach ceny z tego IPO prywatnego warto wejść. Spółka cały czas się jednak rozwija. Więc jak kurs sie uklepie po 30 pare zł, to w perspektywie roku-dwóch może być tutaj i 80zł.
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedasyp Autor: ~kk [37.47.175.*]
    do ksi
    masz wiele  racji ale zobacz co stało się z hubstyle wzrost o kilkadziesiąt procent
    to i nasza perła ma przed sobą przynajmniej rajd na 100-200 zł
    pozdrawiam kk
    ja bardzo kibicuje. Ale liczę, że wejdę niżej:)
    Bardzo dużo po drodze było inwestorów w tę spółkę z tego co przejrzałem. Jak sama nazwa mówi... inwestor chce zwrotu. Im dawniej wchodzili tym taniej więc ktoś, kto kiedyś zainwestował (kilka lat temu) większa kasę, to ma zapewne te akcje po średniej max 10zł. Więc przy obecnym kursie ma zwrot prawie 500%.

Po prostu racjonalnie uważam, że takich inwestorów tam jest sporo i po kolei będą akceptować 400 i 300% i to oni zepchną kurs.

Nie spodziewam się, że wywalać będą osoby które wchodziły po ostatnim IPO, chociaż część pewnie zarobkiem 50% też się zadowoli.

Reasumując. Na pewno ta spółka będzie miała dobre wzrosty. Ale aby się wybić, trzeba ugiąć kolana do wyskoku, do czego widać że walor się przygotowuje patrząc na otwarcie 57 i systematyczny wysyp jednak.
    hubstyle startował od chyba 12zł a jest poniżej 1zł ...
  • Re: czy ktos wie ile akcji jest dopudzczone do obrotu i jak długobedasyp Autor: ~kk [37.47.128.*]
    bugaj i apanel bardzo pozytywnie w zumie na giełde jacka brzeskiego o brand24 a ja im wierze słucham ich od lat i jeszcze nie straciłem
[x]
BRAND24 0,00% 52,00 2025-10-09 16:48:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.