Poczekaj, bo czytając twoje dzisiejsze wpisy mogę jednoznacznie stwierdzić, że narobileś w majty..... A po śmiechu w ostatnim tekście, że nie masz pojęcia o grze na giełdzie i albo jesteś naganiaczem albo 2 luty to twoje pobożne życzenie tak?
możliwe tylko kto powiedział, że ty sprzedaż te akcje w poniedziałek i na dodatek w cenie do 38 gr. To jest arkusz zleceń kupna z dzisiejszego dnia ........ jeśli masz 5 tyś sztuk i uda ci się sprzedać o ile zlecenia nie znikną to może nie wyjdziesz na 0 hehe
Karaszewscy jak chcą inwestować w kryptowaluty, to niech inwestują swoje pieniądze a nie majątek wszystkich akcjonariuszy i takie coś też powinno być przedmiotem obrad WZA. Ta zabawa z kryptowalutami ma szansę zakończyć się stratami jak na IDM SA. Chciwość jest bardzo złym doradcą. Co do zmiany nazwy, to nowa firma będzie następcą prawnym United i wszystkie zobowiązania przechodzą na nią łącznie z przyrzeczeniem skupu akcji. WZA podjęło uchwałę o skupie i tylko WZA może formalnie odwołać skup. Cena skupu może być zdecydowanie wyższa od ceny rynkowej i wszystko będzie zgodnie z prawem o ile każdy będzie mieć szanse w tym uczestniczyć. Przykładem może tu być skup akcji iAlbatros. Jeżeli chętnych do sprzedaży akcji w tym trybie będzie więcej niż pula skupu, nastąpi redukcja ilości wykupu akcji na pojedynczego chętnego.
Jedz na walne i sie dopytaj. Ja to widze tak ze skupu do 2 zl prawie w ogole nie bedzie przy nominale 2.00 natomiast moga cos symbolicznie skupic przy nominale 0.44 nawet 50-100k dobrze by wygladalo. Pewnie zdaja sobie sprawe ze tutaj 1-2 zl nigdy nie bedzie dlatego urealniaja kurs, zdaje sie ze po wejsciu w Albatrosa kurs byl 0.80. No i akcji mniej to zawsze chetnie.
Zobaczymy po nazwiskach w Radzie czy tu przypadkiem nie powitamy nowego w akcjonariacie. Jesli bylaby emisja musialby brac po nominale 2.00 przy kursie 0.40 no to nikt na to nie pojdzie.
moderator usunął mój post i magika a szkoda, bo były trochę bardziej merytoryczne od reszty. Jak napisałem wcześniej żadnego skupu po 0,44 zł nie będzie bowiem swego czasu na WZA ogłoszono widełki skupu w przedziale od 1 do 6 zł. Ograniczona jest też pula akcji do skupu oraz ilość funduszy na to przeznaczona. Zmiana w pasywach, czyli przeniesienie kapitału zakładowego na kapitał zapasowy daje większe pole manewru do dysponowania nim. Można z tego pokryć stratę z lat ubiegłych jak również sfinansować skup akcji własnych. Wystarczy info, że startujemy ze skupem po 2 zł i kolejka chętnych na zakup akcji ruszy z kopyta. Kurs dobije do np. 1 zł. Ci co kupili po 50 gr. mają szanse sprzedać wszystko po np 1 zł i się obłowią. Ci co zaczekają do skupu będą mogli sprzedać firmie tylko część akcji po cenie skupu, a później kurs znów zacznie opadać na wartości, chyba że pojawi się jakieś nowe ciekawe info które odwróci tendencje. Płynność rynku na poziomie kilkudziesięciu akcji dziennie świadczy o tym, że dotychczasowi akcjonariusze mogliby sprzedać akcje ale po wyższej cenie od tej która kształtuje się obecnie.