• Fundamenty Autor: ~asdf [94.254.148.*]
    Zwrocil ktos uwage ze spolki typu indata cube etc. rosna bez podanka rzadnej informacji? Ciekawe jak szybko zejdzie powietrze z tak pieknie napompowanego balonika
  • Re: Fundamenty Autor: ~Mozg_inwestor [37.47.227.*]
    żadnej a nie rzadnej, poza tym to byla tylko korekta po mega spadkachi
  • Re: Fundamenty Autor: ~Ania [79.184.199.*]
    Rośnie, gdyż czasem osoby zainteresowane mogą pomiędzy sobą sprzedać kupić trochę akcji i kurs rośnie : ))
    Rynek omija podmioty, które nic nie mają oprócz długów : ))))

wezmy 100.000 akcji:

A kupił po 52gr i sprzedał B po 53 gr (zarobił 1000)
    B kupił po 53gr i sprzedał C po 54 gr (zarobił 1000)
    C kupił po 54gr i sprzedał D po 55 gr (zarobił 1000)
    D kupił po 55gr i sprzedał A po 56 gr (zarobił 1000)
    A kupił po 56gr i sprzedał B po 54 gr (stracił 2000)
    --------------------------------------------------------------------
    obrót 500.000
    kurs z 52gr do 54gr - około 4%
    pomijając prowizje - zysku łącznie 2.000
    czy stać kogoś aby wydać 2000 dla pozorów i pisania o klinach wzrostowych?
    oczywiście to było trywialne, ale są osoby, które używają aplikacji dedykowanych do symulowania rynku i inni z analizy technicznej wyczytują KUPUJ i kupują. tutaj oczywiście tego nie ma. gdyż kapitalizacja spółki 7mln. zaś strat pewnie nieznana ilość.

Dlaczego rośnie? Są najczęściej 2 powody:

1. Mamy do czynienia z perełką, pogodą gospodarczą, z perspektywą, dobrym podmiotem, świetnym zespołem, przyszłym zyskiem i zwiększeniem wartości lub
    2. Ktoś chce aby rosło więc podlewa i nawozi, doświeca, ale tam nie ma natury i fundamentów, tam jest "chemia" lub nawet sterydy i to wszystko dziej się w "piwnicy" :)))

tyle - taki autorski komentarz, pozdrawiam ANIA

PS. Napisałam to gdyż zastanawiam się kto zajmuje się takimi podmiotami, kto pisuje to wiem - są dedykowane agencje (spółki)

• Re: Fundamenty Autor: ~kalamazoo [62.148.95.*]
    "kapitalizacja spółki 7mln. zaś strat pewnie nieznana ilość" - już podpowiadam strat na 180 mln
  • Re: Fundamenty Autor: ~RT [79.184.227.*]
    Wkrótce zawieszą notowania i nagle okaże się, że nie ma nawet środków (majątku) na upadłość, ale ciekawe może być przed nami - tj. zobaczymy czy "wyjęto" majątek który miał jakaś wartość, ale to okaże się później (np. za rok).

Straciłem parę złotych, pamiętam przejęcie DTP, ale zaraz pojawiły się głosy wątpliwości, że to jakieś nieporozumienie - przejęcie tego podmiotu. Sam jestem sobie winien. Nigdy więcej podmiotów bez pomysłu, wizji, produktu, "dobrej" historii itd.

Szkoda, prokurator tez nic nie pomoże,

: (

Pozdrawiam. RT

• Re: Fundamenty Autor: ~asdf [94.254.149.*]
    Bylo ~20 startupow wie ktos ile zostalo?

Ciekawe czy ktos sie temu przygladnie...
[x]
CUBEITG -1,52% 0,20 2019-05-06 11:20:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.