Narzekamy, że nie ma konkretów z naszej Genesis Energy, czyli Medical Cannabis. Popatrzmy na inną spółkę z "grupy Karaszewskiego" - dzisiejszy Devoran a niebawem FutureBlockchain... Jak widać, spółki mogą mocno rosnąć bez - jak my tu mówimy - konkretnych inf potwierdzających, że wchodzą w jakąś branżę....Wystarczy zmiana nazwy i branży. Devoran - jak widać - potrafi rosnąć nawet przed zmianą nazwy... Najwyraźniej czasem do wzrostów wystarczy, że jest nazwa, branża atrakcyjna, a akcji w rzeczywistym obrocie - mało. Pewnie wielu patrząc na Devoran puka się w głowę: gdzie fundamenty do wzrostów? gdzie konkrety? No i te- teoretyczne -miliony akcji... Nie zdziwię się, że patrząc na Medical Cannabis za czas jakiś też wielu będzie się pukać w głowę. I to bez żadnego infa. Wystarczy, że - jak na Devoranie - ktoś pozbiera trochę akcji. Jak grupa Karaszewskiego będzie potrzebować, kurs Medical Cannabis może znaleźć się na niewyobrażalnych poziomach. Tylko o powody fundamentalne mnie nie pytajcie, plisssssssss :-) Patrzmy, co się będzie działo na Devoranie, bo u nas - na razie- nudno.
Jest jeszcze coś, co chyba warto wziąć pod uwagę. Pisaliśmy tu wielokrotnie o niemieckim odpowiedniku naszej Medical Cannabis czyli o Deutsche Cannabis. Sam jestem przekonany, że stworzenie Medical Cannabis było inspirowane po trosze właśnie wyskokiem Deutsche Cannabis na giełdzie we Frankfurcie. Deutsche Cannabis może miesiąc temu poinformowało, że chce stworzyć kryptowalutę. Na rynkach "wkładanie marihuany" do różnych instrumentów finansowych nie jest rzadkością. Czy możliwe, że Karaszewski chce jakoś doprowadzić do współpracy swoich spółek : Genesis Energy i Devoranu, czyli Medical Cannabis i FutureBlockchain? A może stąd dotychczasowy brak informacji z Medical Cannabis? Ja nie mam pojęcia, ale myślę, że jednak warto sobie takie pytania zadać.
Skoro cały świat patrzy na branżę cannabis przez pryzmat Kanady.... skądś trzeba czerpać wzorce.... A zatem: będzie współpraca w rodzinie pomiędzy spółkami Karaszewskiego? Wiem, wiem.... od pisania bajek nie będzie rosło. :-)
Może coś takiego Karaszewskiemu się marzy? Mając w garści Genesis Energy (Medical Cannabis) i Devoran (FutureBlockchain)? Plany zawsze można mieć, zwłaszcza że: