• Wielu forumowiczów sugeruje, Autor: ~mk [94.254.133.*]
    że Zarajczyki to oszuści, że co na kształt Amber Gold. Może to i prawda. Ale to wyjątkowi oszuści. Potrafią "z niczego" robić traktory i sprzedawać je w dużych ilościach w Polsce, Afryce i Europie. Potrafią "z niczego" robić trolejbusy i sprzedawać ja w Lublinie. Potrafią "z niczego" robić elektryczne autobusy i sprzedawać je w Warszawie, Zielonej Górze, Toruniu i innych miastach. Potrafią zrobić prototyp elektrycznego dostawczaka (wydrukować go na drukarce 3D, jak i złożyć jeżdżący model). Faktycznie można mieć wrażenie, że to oszustwo, bo zatrudnienie w firmie to kilkadziesiąt osób, nie mają fabryki z prawdziwego zdarzenia, a prezentują plany na podbój świata. Ale może chłopcy mają fantazję, marzenia o wielkiej firmie i zamierzają je realizować? A może im się to uda?
  • Re: Wielu forumowiczów sugeruje, Autor: ~mk [94.254.133.*]
    OK. Zatrudnienie w całej firmie to ponad 700 osób. Miałem na myśli produkcję samych autobusów.
  • Re: Wielu forumowiczów sugeruje, Autor: ~Gdynianin [46.186.70.*]
    Kto nie wie dokad zmierza firma to zapraszam do Gdyni.Popatrzcie jak trolejbusy jezdza po calym miescie ze zdjetymi szelkami zasilania.
    Przerobili je na autobusy elektryczne?
  • Re: Wielu forumowiczów sugeruje, Autor: ~Yoda [37.47.36.*]
    poczyta sobie j. na krótkich dystansach do 15 km jadą na bateriach. funkcjonalnie to rzeczywiście transformacja w EBus.
    gdynia jest cacy, tak na marginesie...
  • Re: Wielu forumowiczów sugeruje, Autor: ~Nabici_w_URS [37.47.24.*]
    traktory z niczego? - przejeli stare koncesje to zaczeli z nich korzystać. nic nowego nie wymyslili. czesci z turcji (a propo bioenergii) i wystarczylo w Turcji składać. Dali komu trzeba w Afryce (poza tym Bagsik z Art-B załątwiał kontrakty nie tylko w Afryce ale i Meksyku Argentynie dla URsusa) to już mieli wiedzieli co gdzie, wszystko w papierach zostało. wystraczyło odswierzyc kontatky powołać się na stare lata itp.

trolejbusy z niczego? - przeciez to na Ukrainie składali, ukraińska firma a oni tylko znaczek dali bo sami to nic nie potrafią.

elektryki z niczego? - całe know how to AMZ Kutno. gdyby nie oni to by nie mieli elektryków proste jak drut

prototyp dostawczaka ? - nie żartuj sobie, to jest lublin tylko makieta inna. poza tym pierwsze wyglądały jak melexy ale ze znaczkiem URsusa.

ONI NIC NIE wymyślili swojego! uzmysłów to sobie w końcu!
  • Re: Wielu forumowiczów sugeruje, Autor: ~idzi [46.215.126.*]
    To tak samo jakbyś zarzucił właścicielowi FB ,że go nie wymyślił tylko pod... lił pomysł. Oczywiście widzę różnicę skali
    No przecież napisałem, że zrobili coś z niczego! To też trzeba umieć. Założę się, że Ty nie umiałbyś czegoś zrobić nawet z "czegoś".
  • Re: Wielu forumowiczów sugeruje, Autor: ~Gdynianin [46.186.70.*]
    Armani ,Gucci ,Versace made in China.Ursus made in Turkey.
  • Re: Wielu forumowiczów sugeruje, Autor: ~klima [91.222.124.*]
    Dnia 2018-01-18 o godz. 11:46 ~Gdynianin napisał(a):
    > Armani ,Gucci ,Versace made in China.Ursus made in Turkey.

A to zajefajny argument. Trafiłeś w sedno. Powiem dla czego tak sądzę. Kilka lat temu spotkała mnie taka sytuacja. Z ciekawości wszedłem do butiku Versace w wawie. Nic nie kupiłem, ale jakoś zapamiętałem panią za ladą, wyraz mordy typowej zołzy, ani dzień dobry ani pocałuj w... nos. Kilka tygodni potem, byłem w centrum handlowym MAXIMUS pod wawą. I kogo spotkałem na zakupach? Tak, ta sama zołza miała cały wózek ubrań. To jest dopiero golenie owiec :D
  • Re: Wielu forumowiczów sugeruje, Autor: ~Dr_House [81.26.0.*]
    Mają odwagę i pomysł, a przedewszytkim mozliwości, żeby to wszystko się kręciło. W przeciwieństwie do Ciebie, do Nas. My jesteśmy tutaj na doczepkę i jeżeli wierzymy w ich sukces, to my go też osiągniemy. A kto nie ma wiary nie rozumiem po jakiego wypisuje tutaj negatywy jacy Oni źli. Nie zgadzasz się z nimi nie kupuj akcji i poszoł won.
  • Re: Wielu forumowiczów sugeruje, Autor: ~Nabici_w_URS [37.47.24.*]
    Nie jesteśmy tutaj na doczepkę. Jesteśmy bardzo waznym składnikiem ich planu. Dzięki nam oni zarabiają. Obdarowując nas swoimi akcjami za pół darmo.

Znafcy proszę abyście przygotowali analizę po raportach finansowych ile firma URsus SA zarobiła netto i po komunikatach ile razy został podnoszony kapitał i emisj aakcji i ich późniejsza sprzedaż przez Pół Młota. Jestem przekonany że Pół Młot więcej zarobił niż Ursus SA netto. Do dzieła i wykążcie sie i mnie przekonajcie że jest inaczej! A na razie tylko marzycie!
    Nic mnie nie obchodzi ile zarobił PółMłot. Dotychczasowe emisje akcji były zgodne z planem dochodzenia do kapitału docelowego. Nie mogli zrobić jednej, dużej emisji, to zrobili kilka mniejszych. Wrednego numeru ze sprzedażą akcji nie rozumiem. Ale może istnieje jakieś inne, logiczne wytłumaczenie, poza wysokimi kosztami utrzymania kochanek. Ale nic mnie to nie obchodzi. Ja obstawiam wzrost.
    Oszukiwać też trzeba umieć. A dobrze skłamać, to lepiej niż prawdę powiedzieć!
[x]
URSUS -4,91% 0,01 2022-10-14 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.