• Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~Najman [46.215.128.*]
    Harmonogram odsprzedaży akcji i3D przez zarządu w celu realizacji umowy o pozyskaniu finansowania:

kto ile cena kiedy wartość

Jacek Jędrzejowski 200.000 szt. (2,15%) cena 0,87 zł    19.07.2017    174.000
    Jacek Jędrzejowski 200.000 szt. (2,15%) cena 0,44 zł    14.11.2017     88.000
    Jacek Jędrzejowski 300.000 szt. (3,23%) cena 0,17 zł    29.11.2017     51.000
    Jacek Jędrzejowski 300.000 szt. (3,23%) cena 0,12 zł    13.12.2017     36.000
                      ---------     -------                           ===========
     suma            1.000.000     10,76%                               349.000   PLN

miał akcji 1.001.000
    1000  pozostało akcji Jackowi Jędrzejowskiemu

śr. cena / akcję = 0.349

Arkadiusz Patryas  500.305 szt. (5,39%) cena 0,80 zł    26.10.2017    400.000
    Arkadiusz Patryas  375.000 szt. (4,05%) cena 0,10 zł    29.12.2017     37.500
                   -----------    -----------                                         ===========
      suma       875.305      (9,44%)                                437.500 PLN

śr. cena / akcję = 0.4998

miał akcji 1.650.000 czyli (17,76%)
    pozostało akcji  774.695  czyli (8,32%)

Komunikat z 15.01.2018

Zbycie akcji A.Patryas w wyniku poręczenia dla Fortress S.A. 655.000 akcji

774.695 - 655.000 =

119.695 pozostało Akcji Arkadiuszowi Patryas

• Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~olo [83.7.229.*]
    To jak się uda to ich średnie kurs pokona.
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~bene [77.115.58.*]
    A na razie w najlepsze trwa wymiana akcji pomiedzy leszczami mniej cierpliwymi a leszczami ktorzy dysponują wiekszą iloscia czasu. Taka sytuacja moze potrwac kilka ( nascie ) tygodni. W miedzyczasie moze sie zdarzyc ze jakis wiekszy leszcz bedzie chcial wyjsc w pospiechu i zrzuci swoj ładunek czym spowoduje spadek kursu do 5 a nawe 4 groszy. Tego wykluczyc nie mozna.
    Z drugiej strony o ile wyplynie chcocby namiastka dobrej dla spolki wiadomosc to kurs momentalnie moze wskoczyc w przedzial
    15 - 20 gr lub wyzej. I na to liczą wszyscy aktualnie kupujacy. 100% to przeciez niezly zarobek, na papierze spolki o ktorej sie mowi sie praktycznie w czasie przeszlym. Wg mnie I3d jeszcze wroci do gry z przytupem. A byc moze z nowym szefostwem moze pod inna nazwą. Ja kreski na spoce nie postawilem ale pozyjemy zobaczymy.

• Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~fido [46.45.78.*]
    Zgadzam się, wytrzepią resztę i 20 groszy powinno być szybko w krótkim terminie
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~i4d [89.70.253.*]
    wszystko fajnie tylko:
    1. co oznacza tajemnicze pozyskanie finansowania, czy była jakaś wcześniej zapowiedź albo umowa na to?
    2. tu mi coś się nie zgadza, firma Fortress dostała 600k akcji, nie są one powyżej uwzględnione
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2018-01/KNF_Zawiadomienie_i3D_powyzej_5%25_art._69_201801151365474164.pdf
    no i dlaczego od razu przystąpiła do sypania?
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~nk [37.47.133.*]
    A tak dobrze się zapowiadało:
    http://monteiro.pl/?search=i3d
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~i4d [89.70.253.*]
    nie wróć
    są uwzględnione tylko że firma podała info o 600k a Patryjas zawiadamia o 655k
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~Zdziwiony [77.111.244.*]
    Mam tego za jakieś 200 zł kupione czysto spekulacyjnie więc tragedii nie ma ale dziwi mnie że ciągle te akcje odsprzedawali żeby pozyskać finansowanie a jednak złożyli wnioski o upadłość swoją i zależnych spółek. Dziwi tym bardziej że są w posiadaniu technologii i patentów. Dziwi że nikt chętny się nie znalazł na doinwestowanie.

link 

link 

Powiem tak mocno to dziwi.
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~inwestor [94.254.163.*]
    i tym sie zajmie Prokuratura w konicu mamy PIS u wladzy
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~Obserwator [174.101.138.*]
    Oddawali akcje nie dlatego, ze pozyskiwali inwestora tylko dlatego, ze nie wywiazywali sie z umow kredytowych. Dla mnie tak to wyglada. A podmiot, ktory to dostawal walil w rynek i stad w ostatnich miesiacach takie spadki. tak to wyglada. A zarzadzajacy bajki pisali, okazalo sie, ze krol jest nagi.
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~antyp [46.187.178.*]
    Ty mi tu z PISem nie wyjezdzaj
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~fido [46.45.78.*]
    Jeśli ktoś chciał w tę spółkę inwestować i miał pomysł to zrobi to właśnie teraz. Mógł zebrać za grosze, pozbędzie się nieudolnych prezesów, dofinansuje spółkę i może coś z tego będzie?
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~kapelusznik [91.193.211.*]
    Zapewne, w końcu to drugie Google :D
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~akcjonariusz [94.254.170.*]
    może my, tj drobni akcjonariusze się skrzykniemy i zaczniemy działać? tutaj przekroczenie 5 procent przy takich cenach to żaden problem
    Jeśli ktoś ma wizję i możliwości to ja dysonuję 1 procentem.
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~Coco [62.29.136.*]
    Czyli panowie preziowie mają obecnie akcji o wartości kilku - kilkunastu tysięcy zeta, więc nawet najgorsze szczury opuściły okręt.
    Ale ja bym chciał, żeby ktoś mi logicznie wyjaśnił, w jaki sposób sprzedawanie akcji własnych prezesów (nie emisja) może być związane z umową re-finansowania spółki. Dla mnie się wyzbywali zwyczajnie po świńsku i mydlili oczy akcjonariuszom (mówię o infach), że w jakiś tajemniczy sposób pozyskują w ten sposób finansowanie dla spółki - sprzedając poza rynkiem własne akcje ??!!!
    Nie ma żadnych dopłat do kapitału, nie zrobili dla siebie emisji, a zapewne nie sprzedali po to, żeby w taki sposób uzyskane dla siebie samych, czyli prywatne środki przeznaczyć na regulowanie zobowiązań spółki, nieprawdaż?
    Nie orientuję się może jakoś fantastycznie w KNF-ach, zasadach GPW, ale zapewne składanie w imieniu spółki fałszywych oświadczeń celem uzyskania osobistych korzyści majątkowych jest karalne?

Zaznaczam, że poniższe i powyższe to tylko moje przypuszczenia i gdybanie, ale znając życie walili w rynek ile się dało, ale żeby puścić jeszcze więcej i nie musieć informować trzeba było pokombinować.
    Dla mnie zrobili rzecz następującą:
    1. Sprzedali słupowi / znajomemu / rodzinie na cywilnoprawną itp. - YY sztuk po XX - np. 80 groszy, itp. (najlepiej takiemu co miał już zyski na innych walorach kapitałowych i potrzebował straty, żeby zapłacić mniejszy podatek).
    2. Informują via ESPI, że zbycie akcji jest związane z umową finansowania spółki, blah-blah-blah...pierdoły...
    3. Taki przeciętny akcjonariusz sobie myśli: łooo kurka, ktoś mądrzejszy (grubas, inwestor) kupił za 80 groszy, a teraz na rynku jest za 50 groni - złoty interes, zaraz zbierze z rynku resztę po taniości i kurs poszybuje, więc biera ile wlizie, byda bogaty....:D
    4. W tym czasie - znajomek/słup wali w rynek, ile wlezie, a omamieni fałszywym infem / bredniami w raportach (czytać pierwszy akapit) leszcze biorą, aż miło...
    5. Proceder trwa ile się da, spółka nie informuje w międzyczasie o ważnych wydarzeniach typu: wywalenie ich z siedziby za niepłacenie czynszu (choćby zmiana adresu), brak pracowników, sprzętu, itp. i o tym, że są kolokwialnie rzecz ujmując bankrutami.
    6. Jak się dłużej już nie da - składają wniosek o upadłość, a ożenieni w ten sprytny sposób (punkty 1-3) akcjonariusze tracą cały swój wkład, a jedyni, którzy uratowali część gotówki to Prezesi, bo zostało im jak ktoś ładnie obliczył na dobre whisky w akcjach...
    7. Dzielimy się kasą ze słupem/szwagrem, czy kimś tam innym.
    8. Profit - nie umiemy prowadzić firmy, jesteśmy niezbyt rozgarnięci, ale jak przyszło do ratowania naszych szekli, to udało nam się okraść drobnych.

Mam nadzieję, że historia się podobała, jestem jednym z tych którzy dali się nabrać, więc piszę to absolutnie bez złośliwości, ale w przeciwieństwie do większości chciało mi się przejechać fizycznie do firmy, o czym informowałem na forum, ale mało kto mi uwierzył. Osobiście straciłem po wszystkich uśrednianiach ok. 45% kapitału (jeżeli dobrze pamiętam). Do KNF itp. nie idę, bo mam to gdzieś - znałem ryzyko - ale może komuś to podda pomysł jak ich ugryźć, bo wszystko da się sprawdzić, a na pewno kilka rzeczy zrobili nielegalnie. Firma nie istnieje i nic z niej nie zostało. Przygotowania do upadłości trwały od kilku miesięcy.
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~nk [37.47.146.*]
    No właśnie to jest jedna z głównych wątpliwości. Ja wiem, że KNF wielu rzeczy nie chce widzieć, ale ryzykować tak ordynarnymi kłamstwami? No i niech ktoś podliczy, ile sprzedali prezesi i ile od tego czasu przyjął rynek.
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~Jarekklin [83.145.187.*]
    uprzedzałem że to trup i wyszło...po co w TO inwestować?? i rteanimować jak wystarczy np. przejąć pracowników.....
  • Re: Analiza odsprzedaży akcji zarządu w celu realizacji umowy Autor: ~Coco [62.29.136.*]
    Też nie rozumiem po co to kupować. 1 gr jest nieodwołalny.
    Kto dużo stracił powinien uderzyć do KNF lub zgłosić przestępstwo.
[x]
I3D 0,00% 0,02 2018-06-04 11:28:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.