• 16 stycznia - czyli co? Autor: ~czyli [195.66.116.*]
    Pytam , bo zwyczajnie nie wiem.
    Od dziś akcje zostają zablokowane, ale co dalej?
    Zostanę z nimi? I co dalej?
    Czy dziś zostaną jakby przymusowo sprzedane za 4,93zł i 19 stycznia dostanę pieniądze?
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~pretmack [94.240.33.*]
    Tak,
    i to już jest koniec.

• Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~Skowronek [83.22.210.*]
    Tak, pieniądze na konto i KONIEC. Jeśli się nie mylę to przy przymusowym wykupie akcjonariusze są zwolnieni z podatku.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~sns [81.15.219.*]
    Kolego z podatku to jedynie żona może Cię zwolnić, nie nasze Państwo. 19% z zysku do odprowadzenia ;-)
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~hdhd [91.208.72.*]
    nie z podatku tylko z prowizji od transakcji.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~hmm [109.207.102.*]
    nie koniec

dopiero w lutym jest walne.

czytajcie raporty i wtedy jest zdecyduja czy będzie wykup wszystkie czy będą akcje imienne

• Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~masaj [91.208.72.*]
    wygraliśmy z biurem maklerskim bo prowizję ponad 1% zapłaci wzywający.
    Gratuluję wytrwałym, tak czy siak SNS to była perełka na giełdzie. Jestem tu od 2010r zaczynając od kursu 1,42.
    Teraz dopiero sns zacznie kosić prawdziwy chajs ale to już nie dla nas niestety.
    Pozdrawiam
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~Anastazja [89.79.151.*]
    Perełka która wykupuje za połowę swojej wartości.Jak patrzę na swoje zyski na innych giełdach uzmysławiam sobie ,że daleko nam do cywilizacji na wyższym poziomie,choć pozornie niby jesteśmy w zachodniej rynkowej Europie.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~BICO [185.69.0.*]
    Dlatego po takich trikach jak Sołowowa na Synthosie zadaje sobie pytanie co ja z częscią moich pieniędzy jeszcze robię na GPW. To chyba jakiś irracjonalny sentyment ;)
    Mocne ostrzeżenie,żeby nie pakować się w OncoArendi,a korci.
    Podobno szykuje się z tym na główny parkiet. Będziemy mieli przy okazji odpowiedź na pytanie przy trochę zmienionym przysłowiu "Czy akcjonariusz jest głupi przed i po szkodzie" ;). Mnie taki profil spółek jakoś nigdy nie ciągnął choć zdarza się że często dają szybki i dobry zarobek. No i dla zasady w to nie wchodzę ze względu na obecność MS niejako solidaryzując się z akcjonariuszami mniejszościowymi Synthosu którzy tu ponieśli stratę (pewnie nie jest to znów taka mała grupa) pomimo że nie najgorzej wybrali
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~Jawspolwlawscicielka [83.26.235.*]
    BICO "Podobno szykuje się z tym na główny parkiet. Będziemy mieli przy okazji odpowiedź na pytanie przy trochę zmienionym przysłowiu "Czy akcjonariusz jest głupi przed i po szkodzie" ;). Mnie taki profil spółek jakoś nigdy nie ciągnął choć zdarza się że często dają szybki i dobry zarobek. No i dla zasady w to nie wchodzę ze względu na obecność MS niejako solidaryzując się z akcjonariuszami mniejszościowymi Synthosu którzy tu ponieśli stratę (pewnie nie jest to znów taka mała grupa) pomimo że nie najgorzej wybrali" mnie wyłącz z tego żalu. Ja zarobiłam i jeszcze zarobię na Synthosie :)...czas pokaże :)

• Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~xx [188.146.130.*]
    Ja bedac na gieldzie kilka lat ponioslam tylko same straty, synthos kupilam po 6 zl kilka lat temu, sprzedalam teraz po 4,93 zl i do tego oplacilam koszty zakupu, sprzedazy, koszt rachunku inwestycyjnego, gra nie warta swieczki, osoba fizyczna nie ma zadnych szans, jest zawsze zatopiona przez liczne fundusze zatrudniajace wyksztalconych fachowcow do gry w pokera. Zamknelam rachunek i koniec z gielda raz na zawsze.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~SNS [37.248.162.*]
    Straty nie do końca poniesione, były dywidendy tak że pewnie jest na zero. Co do giełdy zarabiają od kilku lat niestety Ci co mają dostęp do informacji, tak miał też M. S. i to od początku swojej przygody z giełda. Dobrze zresztą nagradzal swoich infor.... Teraz zrobił to w białych rękawiczkach. Bo i po co dzielić się zyskiem skoro można mieć go dla siebie. Teraz za ubiegłoroczny zysk lub jego część wykupił wszystko z giełdy. Szacunek Panie M. S.
    Spróbuj na giełdach zachodnich (SP,DAX,FTSE,Eurostox). Generalnie jest tam łatwiej gdyż kurs bardziej zależy od fundamentów a nie "pokera" jak to okresliłaś na GPW. Oczywiście poczekaj do nastepnej hossy bo teraz tam jest troche drogo choć zarobić jeszcze można. GPW no coż "niewidzialna ręka rynku" za mocno tu miesza. Może kiedys tu sie zmieni a może po prostu pozostanie gdzies na marginesie pogrążona w maraźmie
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~Greg [94.254.135.*]
    Ja wychodzę z GPW to już jest ruletka. Cześć w obligacje skarbowe oparte reszta nieruchomości.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: s1lusar3k [37.47.143.*]
    Mi też udało się coś tam zarobić na nich. No i dywidendy z Synthosu złe nie były. Jakby je skumulować i razem z zarobkiem podliczyć to źle nie wyszedłem. Najlepiej mają Ci co zakupili akcje przed 2010 jak kurs był atrakcyjny :) Ja kupowałem na początku lipca 2016 :) więc coś tam ugrałem.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~akcjonariusz [217.97.224.*]
    Ale że jak wzywający? w jakim biurze?
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~czyli [195.66.116.*]
    dzięki za odpowiedź,
    szkoda bo miałem sns w portfelu kilka lat i nie sprzedałem na górkach bo to była inwestycja długoterminowa, ale ktoś pokrzyzował te plany
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~Skowronek [83.22.210.*]
    http://forsal.pl/artykuly/1098129,ftf-galleon-oglosil-przymusowy-wykup-pozostalych-akcji-synthosu-po-4-93-zl-szt.html

6 lutego zapadnie decyzja o wycofaniu akcji z giełdy.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~kibi [31.179.29.*]
    czyli coś trzeba zrobić ?? czy biuro automatycznie to samo zrobi ??
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~elk [84.248.71.*]
    biuro automatycznie wypłaci
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~Bobby_Axelrode [83.15.158.*]
    Co terminów nie jestem pewien, ale z grubsza mechanizm się zgadza.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~set [31.0.67.*]
    Co do oncoarendi, może pójdzie śladami mabionu. Tyle, że wprowadzenie nowego leku biotechnologicznego trwa lata, bardzo ambitny biznes, trudny. Skoro MS widzi w nim potencjał, można pomyśleć.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh [79.184.40.*]
    Dnia 2018-01-18 o godz. 17:11 ~set napisał(a):
    > Co do oncoarendi, może pójdzie śladami mabionu. Tyle, że wprowadzenie nowego leku biotechnologicznego trwa lata, bardzo ambitny biznes, trudny. Skoro MS widzi w nim potencjał, można pomyśleć.

Oskubał mnie ten...... na 10 000 zł. Ma tyle kasy odebranej inwestorom ,że może sobie inwestować poza giełdą w spółki słupy.
    Nic więcej nie kupię co ma związek z ........... tami , którzy wycofuja dobrze prosperujące spółki z giełdy
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~Ted [185.69.0.*]
    Macie już na koncie pieniądze przesłane przez naszego "dobrodzieja" i "ratownika naszych pieniędzy" ?
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~elk [84.248.71.*]
    na koniec dnia sesji
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~maniek_007 [83.28.59.*]
    Ot cały dekadentyzm zachodniej zepsutej cywilizacji :) ludzie dostaną pieniądze na konto i a tu atmosfera pogrzebowa... Jak ktoś bardzo nie chce kasy od MS to może przekazać na szczytny cel, potrzebujących nie brakuje.
    To nie jest kasa od MS tylko posiadane udziały spółki SNS należące do akcjonariuszy,wycenione przez MS.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~Simon [91.233.18.*]
    Na przykładzie Synthosa i ręcznego sterowania, a nie gry kapitałowej,  chyba Giełda Warszawska się zwija, ale czy tak powinno być.
  • Re: 16 stycznia - czyli co? Autor: ~rekin-48 [178.37.129.*]
    Dzisiaj w południe miałem już pieniądze na koncie.DomMaklerski PKO BP.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia.
[x]
SYNTHOS 0,00% 4,89 2018-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.