Pod co ma rosnąć..? Pod wewnętrzną wartość spółki, pod rosnący export i sprzedaż pod znakomite wyniki spółki, pod najdogodniejszą sytuację jeśli chodzi o otoczenie w spółce (np. spadające koszty), pod to iż inwestorzy zaczynają zauważać branże (patrzy na wzrost bardziej płynnej Kani), można wymieniać więcej.
Może. Ale wcześniej spółka była taka sama a kosztowała 9-10 zł. Teraz - jak się skończy wezwanie - też będzie tak samo. Koń z kulawą nogą nie zainteresuje się spółką i trzeba będzie czekać kilka lat aż ktoś się zlituje i będzie można sprzedać te papiery. Pamiętacie ATM? Było wezwanie po przyzwoitej cenie i ktoś przegrzał negocjacje i się wycofali. Kurs się zwalił. Dopiero po kilku latach inny fundusz się zlitował i podniósł wycenę nowym wezwaniem - ale do starych wezwań nie wrócił. Ja na szczęście nie mam tego papieru, ale wydaje się mi, że tutaj może być jak na ATM.
Kolego mylisz się, spólka od ostatniego kwartału to calkiem inna jakość z tendencją do poprawy..(restrukturyzacja kosztowa), ATM wyceniana jest na 400mln..jak Tarczyński na tyle wycenią można sie zastanowić nad oddaniem, przy obecnej sytuacji wezwanie po tej smiesznej cenie nie ma najmniejszego znaczenia dla kursu, patrz Kania..tam nie ma wezwania a kurs swietnie rosnie, tu mamy sądze dopiero początek, OFE na walnym zgłosily sprzeciw znaczy łatwo skóry nie sprzedadzą
Cieszę się, że pozostali akcjonariusze mają chłodną głowę i nie oddają akcji. Bo cenę zaproponowana przez zarząd nazwać inaczej się nie da. Dobre 3 lata czekam na takie czasy jak teraz. Widzę w tej firmie bardzo dobrą szansę rozwoju i byłem z tymi wszystkimi spadkami. To długoterminowa inwestycja, a Szanowny Zarząd taki numer wykręca? Nie przystoi. Skoro my poświęciliśmy swoje środki i czas na tę spółkę, to wypada podejść do sprawy co najmniej dżentelmeńsko. Z pozdrowieniami.