Miałem Wam właśnie przygotować ale jak zacząłem je na nowo przeglądać, czytać, kopiować ważne dane i sobie pomyślałem że i tak nie zrozumiecie to zrezygnowałem. Dajecie się robić w bambuko. Co rok Zarząd rozlicza transakcje na przełomie roku. i zalicza je do starego z powinien do nowego aby poprawić wynik, oczywiście potem jest krekta raportu ale pierwszy tydzień jest ok i optymizm a potem już nikt nie pamięta tego numeru. Miałem skupić się na rozliczeniach z Tanzanią gdyż one w kolejnych raportach kwartalnych były z premedytacją mylone raz kwoty podane w samych złotówkach a raz w dolarach aby celowo mieszać. To stara zagrywka. większość tutaj osób liczy że wyjdzie na zero z tymi akcjami. jak dobrze pokombinujecie to może się Wam to udać. Ale jedno jest pewne ta firma kręci akcjonariuszy jak chce. A zgody na to nie może być! Jak coś to my ich a nie oni nas! Ta są te same numery z podbitkami stosowane tutaj od lat. I mimo że mam akcje Ursusa które pewnie sprzedam przed raportem to mam nadzieje że nie dostaną żadnej kasy z budżetu państwa, nbo to moje podatki a nie zgadzam się na to aby cwaniacy! (przejecie przez hindusów i obniżka progu na WZA z 50 do 40%) żyli z moich podatków! Co więcej UrsusBus idzie do Chorwacji! poczytajcie to się dowiecie w jakim bagnie tutaj siedzimy!
Masz racje niewiele z tego co napisałeś zrozumiałem. Ursus idzie do Chorwacji -no proszę to jakbyś GM zarzucił ,że ma fabryki w Polsce. Najlepiej jakby Ursus produkował w Koziej Dupie i sprzedawał swoje produkty w Koziej Dupie. Naprawę Ursus nie dał zarobić w ubiegłym roku? bo mi tabelka pokazuje +72% . Na JSW wychodzi mi +41%
Antoni napisz coś z sensem o kondycji Ursusa ale nie używaj wykrzykników, słów owce ,strzyżenie, pasterze i tp. Potrafisz? potraktuj to jako wprawka do wypracowania z języka polskiego , które niebawem pewnie Cię czeka
Dla przykładu i to nie jest nagonka tylko przykład CD Projekt z którego szydziliscie -jedno słowo wpisane na Twitterze kurs idzie ponad 10% do góry w Ursusie same dobre informacje od praktycznie roku a kurs stoi lub spada to Porównajcie sami Jakie jest zaufanie do tych spółek
A może spółka ,która od 10 lat próbuje w różnych realiach gospodarczych i politycznych budować markę ? Jesli chodzi o wahania kursu to wolę to co się dzieje na Ursusie od tego co było np na Polimex. Masz zapewne racje ,że kurs Ursusa nie wystrzeli szybko ale ja tego nie oczekuję. dla mnie wystarczy stabilny wzrost a taki tu będzie. Wciąż rozważane są sposoby finansowania przyszłych inwestycji i to jest powód dla którego wzrosty są zasypywane. Myślę ,że to doskonale rozumiesz. tak na marginesie przyszłością w miastach nie są elektroautobusy napędzane prądem z baterii, ładowanych na zajezdniach lecz autobusy zasilane ogniwami wodorowymi. Bo to tak naprawdę umożliwia wykorzystanie autobusu na dalszych trasach.
Wszystko technicznie się zgadza tylko jest jedna rzecz poczytaj nie mamy technologii magazynowania wodoru ponieważ jest tak rzadki że przecieka nawet przez ołów i złoto dopóki tego nie rozwiążemy będą to mrzonki. No i zarząd który potrafi przeżyć wszystkie zyski. Ja jestem zawiedziony tą spółką a bardzo W nią wierzyłem zostałem ostrzyżony dlatego przestrzegam innych
Problemem nie jest przeciekanie wodoru, bo tak nie jest . Problemem jest forma magazynowania czyli stosunek niejako wagi pojemnika do wagi przechowywanego gazu. Im więcej da się go zmagazynować tym dalej zajedziemy niestety rośnie znaczaco waga pojemnika co skraca zasięg. Znaleziono już dawno wiążąc wodór z metalami ziem rzadkich. W tej sytuacji udaje sie zmagazynować dużo więcej wodoru. I jeszcze jedno wodór w niemieckich sterowcach magazynowany był w balonach zrobionych ze zwierzęcych jelit.
jako wybitny fizyk jądrowy pouczam nieuków i nieczytatych, że magazynowanie wodoru nie jest aż takim problemem (kompozyty). bariera na dzisiaj to koszty transportu i jego absolutna czystość, zatem im bliżej ma końcowy odbiorca do producenta, tym :) :). wodór to przyszłość. wszystko się od niego zaczęło.... zapiszcie ten post, będziecie go za parę lat kochać!