Nic z tego dla Ekokogeneracji moim zdaniem nie wynika. Jej upadłość jest nieunikniona tak jak jej wartość w tym stanie agonii jest żadna. Statek tonie i jeśli ktoś tego nie rozumie to ma problem.
i bardzo dobrze tylko dziekować takim graczom i komentarzom jak tutaj dodajecie... gdybyście mieli jasność umysłu i spostrzeżenie to nie na darmo ktoś pisze tutaj tak sceptycznie,a inny grubas podkupuje wszystko co jest na rynku po groszach...
Dnia 2018-01-11 o godz. 18:18 ~andriu8585 napisał(a): > i bardzo dobrze tylko dziekować takim graczom i komentarzom jak tutaj dodajecie... > gdybyście mieli jasność umysłu i spostrzeżenie to nie na darmo ktoś pisze tutaj tak sceptycznie,a inny grubas podkupuje wszystko co jest na rynku po groszach...
Przepraszam czy mówisz o tym grubasie, który dzisiaj kupił akcji za 200 zł a średnio przez pół roku wyrobił obrót o wartości 0.01zł? Skąd masz takie wnioski, że jest gruby? Znasz gościa czy co? A nawet jeśli jest gruby i je dużo pączków to co z tego?
nie ważne skoro tego nie rozumiesz nie ma sensu tłumaczyć... jesli nie rozumiesz co znaczy powoli wykupowanie akcji po groszach by nie zwrócić na siebie uwagi przed kolejnym raportem.. chyba mało analizujesz plan Morawieckiego i cel by inwestować i wspomagać mniejsze i wieksze przedsiebiorstwa, oraz to czym się zajmuje ta właśnie spółka... jedni szybciej się uczą, a innym to bardzo dlugi czas zajmuje... pozdrawiam serdecznie.
Stary Ty to za to jesteś przenikliwy analityk i normalnie planista. Jak to co tu się dzieje nazywasz skupem to sobie obejrzyj resztę notowań NC. Normalnie takich skupów na pęczki. Plan Morawieckiego i ekokogen? Niby co to ma wspólnego? W Polsce jest ze parę milionów małych i średnich przedsiębiorstw i co najmniej 90% radzi sobie lepiej niż ta wydmuszka, którą już rozgnieciono. Niby po co kto miałby skopywać to po cichu kiedy prezes upycha gdzie tylko może po jakichś szemranych fundacjach i zaprzyjaźnionych spółeczkach tony makulatury po cenie 0,001. Wyciągnij sam ze 2000zł a się napasiesz! A jak Cię nie stać to się zrzucie z resztą zaklinaczy po stówce to pół FF możecie skupić. Ja bym brał skoro ma to chodzić po 5zł to w czym problem?
nie bede tego komentować i chwała takim jak ty.... jesli masz akcje wyprzedawaj wszystkie akcje jakie masztej spółki zarobisz,a ktoś w miarę możliwości szybko wykupi puki komunikat nie wyszedł, azeby nie doszło spowrotem do ceny 80gr-1,5zl zastanawiam się czy to kolejna spółka którą trafiłem,ale wtedy stwierdzę że Dobry Bóg jest niesamowity który daje mi tak jasny umysł w kwestii analizowania tak przejrzystych spółek tym bardziej że ich branża jest dążąca w uni jak i świecie :) pozdrawaiam wszystkich :)
Nie rozumiem tych złudzeń. Spółka idzie zaraz w upadłość. Czy uważasz że w upadłości syndyk wskrzesi jej działalność. Mało prawdopodobne po nieudanym układzie.
Jedyne co ich może wskrzesić to dofinansowanie i jakiś kontrakt ale przy świadomości naszego społeczeństwa i wspomnianych wcześniej rządowych planach to szanse raczej małe.
ile takich spółek było nie daleko patrzeć co stało się z Hotblok... tyle że miało znacznie wieksze problemy finansowe i znacznie wiecej akcji,a akcje znacznie szybciej lecą w górę gdy jest ich wyemitowane w porównaniu do innych spółek mało, ale nie za mało jak podobnie z almą miby w upadłości i zadłużenia na 220 milionów ponad... i jakoś jest w upadłości,a nie w restrekst... tym bardziej że po tym duży majątek sprzedali kiedy upadłość ogłosili.. jednak patrząc w przyszłość to nie jest jakiś tam markiet tylko spółka która idzie w kierunku do czego cała unia każdy kraj wymaga w przemyśle... a Polacy nie są głupi w takim temacie... wyjeżdzają za granice często nie znając jezyka i fachu.. a tam w bardzo szybkim czasie osiągają stabilizacje i spokój finansowy... zresztą sama Alma nie jest jedyną spółką która za rządów PO i PSL podupadła, a wcześniej za rządów PIS miała bardzo dobrze wyniki na giełdzie i finansach... wystarczy tylko Historie prześledzić to nic wielkiego...
ktoś to widzi i robi dobrą robotę :) a korzystają Ci kto mają info którzy tego nie wiedzą... tym bardziej że nikt już nie chce sprzedać za 2,3,4,5 groszy jak byście chcieli kupic aktualnie okolo 300000 akcji to musielibyście postawić za ponad 20gr także jeśli ktoś wyprzedaje niżej to się tylko cieszyć... Ci co nie rozumieją tego rządu i potencjału do jakiego dąrzenia rządzących i wymaga od naszego kraju unia... niech wyprzedają i być może niech zarobią pare groszy... ;) pozdrawiam wszystkich :)
Życzę Ci powodzenia ale jeśli jasnym umysłem do analizy nazywasz takie stwierdzenia o powolnym skupie po 5zł to ja to nazywam rojeniami leszcze po miesiącu na giełdzie. Tylko inny leszcz możne prowadzić taki skup do puki nie doczyta jakie ma koszty transakcji. Na razie to nic nie wskazuje na to żeby miało się coś dziać i tyle. Nie bardzo też rozumiem to zdanie "jeśli masz akcje to sprzedaj a sobie zarobisz" Niby na czym? Ja już sobie zarobiłem jak leciało do góry. Teraz zostało mi 5k tego papieru i gdybym chciał to sprzedać natychmiast zbiłbym Ci cenę z powrotem na 0,01. Każdy kto chciałby to sprzedać zbije tą cenę chyba że rozpocznie "powolne sprzedawanie" po 3 akcje. Stary komu Ty kity chcesz wciskać? Serio liczysz że ktoś poważny się na to nabierze? W obecnej sytuacji to na zarobek może tu liczyć tylko ktoś to ma góra 1000 akcji ale sprzedając je po 4 sztuki albo czekając na wzrosty 1000% to ile może zarobić? Jeszcze raz powtarzam jeśli jesteś poważnym człowiekiem to napisz do prezesa, chętnie Ci upchnie ze 100k poza otwartym zamiast wypisywać głupoty o polowym skupie. To są zwykłe zabawy podobnej Tobie leszczyny ale co tam odżałuj tysiączek i będziesz miał swoje wzrosty, niestety tylko wirtualne bo nikomu nie sprzedasz tego nawet po 10gr ale skoro taki jesteś pewny wzrostów to lepiej żeby zaczęło z poziomu 50gr niż 5 gr prawda? To ile jesteś skłonny zaryzykować na swoje teorie i analizy?