• Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: ~Inwestor [195.182.52.*]
    Obserwować

Niska wycena znacząca poprawa wyników 200 tyś zysku netto w 3 kwartale !!
    Spółka zwiększa przychody przez ostatnie 2 lata wzrost przychodów o 130% !!

Dzisiaj wycena 0,67 gr Emisja 1,2 zł

przy dobrym wyniku w 4 kwartale wskaźniki poprawią się diametralnie

Spółka z ratingiem AAA
    wskaźnik Altmana powyżej 11 !!! kilka spółkę na NC może się pochwalić takim wskaźnikiem

Spółka ma 1,3 mln zł gotówki

Nie ma zadłużenia należności minus Zobowiązania daje 150 tyś na plus !!

do wyników obstawiam 0,8-0,9 zł po dobrych wynikach atak na 1,5-2 zł

pod koniec listopada otworzyli kolejny lokal !!

i szansa na kolejne w tym roku

Jeśli 10 lokali było wstanie wypracować w 3 kwartale zysk netto 200 tyś zł licząc razy 4 kwartały mamy 0,8 mln zysku netto

taki wynik przy C/Z = 12 daje 10 mln zł wyceny czyli 2 zł za akcje

nowe lokale będą otwierane i łatwo policzyć 20 lokali mamy szanse na 4 zł

więc potencjał w dłuższym terminie to nie 10% czy 100% tylko 600-800%

Przeanalizuj i zobacz co może się tutaj dziać ostatni wzrost kursu pokazuje że ktoś zbiera a akcji jest niewiele w wolnym obrocie !!

ostatni raport :

link

• Re: Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: eszton [77.114.164.*]
    Powtarzasz się. Robisz za rzecznika prasowego firmy. Tak z ciekawości zapytam: ile płacą? A tak na poważnie, napisałeś: "nowe lokale będą otwierane" (swoją drogą, skąd ta pewność?), tu można zadać pytanie: w jakim tempie? Z historii spółki wynika, że tempo otwierania lokali to zaledwie 1 (jeden) na rok. Interpolując (trudne słowo) liniowo, na otwarcie 10 lokali potrzeba będzie 10 lat, wniosek: jest to inwestycja bardzo długoterminowa. Całkiem możliwe, że warto kupić z myślą o wnukach.
  • Re: Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: ~Inwestor [195.182.52.*]
    Niestety zero profitów z tego :-) ale lubię to :-)

Pewności nigdy nie ma ale jak przeczytasz ostatni raport to zobaczysz że spółka chce przeznaczyć do 300 tyś zł na pożyczki dla potencjalnych Franczyzobiorców

W mojej ocenie rozmowy trwają i kto wie czy nie jest to zrobione z myślą o tych co już prowadzą jedną Franczyzę i firma wesprze ich by otworzyli kolejny lokal

Zobaczymy

Cały czas powtarzam, że to nie jest spółka dla skoczków tylko osób które chcą zainwestować w biznes który zaczyna się rozwijać i widać już pierwsze efekty

Ci co skupowali kupują czekają na niższych poziomach albo na kogoś kto się wysypie

każdy decyzję podejmuje sam fakt jest taki że kurs podszedł akcje zostały zebrane nie ma już zleceń ukrytych wiec wygląda że do zebrania do 80gr zostało 50 tyś zł może ktoś wymięknie i odda po 60gr :-) będzie łatwiej

w mojej ocenie na ten moment gdyby były obroty kurs chodziłby 1-1,2 zł jeśli wynik za 4 kwartał będzie dobry lecimy wyżej na 1,5-2 zł

• Re: Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: ~Analityk [188.146.227.*]
    Ja myślę że trzeba dac spokój spółce

Kto ma więcej informacji wie że warto akcje mieć kto ukienliczyc też

Kto bazuje na starej szkole ze jak nie ma płynności to nie kupować niech siedzi sobie tam gdzie jest sztuczna płynność by zachęcić do kupowania trupów

Fundamenty tutaj są bardzo mocne świadczy też o tym kurs bo 0.7 zł to górne ograniczenie

Widać że rynek czeka na info i pewnie pojawia się obroty i jak wybije powyżej 0.74-0.8 to pójdzie dużo wyżej :-)

Dokupowac jak jest okazja i czekać :-)
  • Re: Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: ~Analityk [188.146.227.*]
    W ciszy spółka się oczyści ze słabych rąk a dobre infa przyjdą :-)
  • Re: Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: ~Inwestor [195.182.52.*]
    Ja dużo pisze i szukam informacji udało mi się sporo dodatkowych informacji poszukać stąd jestem tak pozytywnie nastawiony co do tej spółki w dłuższym terminie
    Jeszcze jedno od 6 miesięcy pisali że będzie spadać więc można przypuszczać ze większość oddała akcje kto kupił :-) :-) i zebrał akcje że dzisiaj jednak kurs nie jest 0,4 zł tylko 0,6 zł :-)

Spółka zanim zacznie mocniej rosnąć zawsze jest trzymana dołowana i wyzbierana z akcji z rynku i tutaj w mojej ocenie wygląda że taki scenariusz jest realizowany
  • Re: Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: ~Adam [195.35.80.*]
    Jak spółka zacznie porządnie zarabiać, to rodzina zrobi skup akcji i wycofa spółkę z parkietu. Teraz macie przykład Tarczyńskiego.
    I nikt nie będzie dywagował czy będzie dywidenda, czy nie, ile będzie wynosił C/Z czy C/WK przy 10 czy 15 lokalach i co będzie za 5-10 lat.
    To nie jest spółka do inwestowania, bo żaden z inwestorów nie ma realnego wpływu na to co się tam dzieje i co się dziać będzie. A OFE czy TFI w akcjonaracie nie ma. INC SA to oczywiście pariodia. ;)
  • Re: Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: ~re [94.254.144.*]
    Patrzcie na Aiton!!!
    Adam w mojej ocenie źle myślisz

Spółka jest na giełdzie ma z tego powodu koszty ale przecież wrzuca je sobie i płaci mniejsze podatki

Zarządowi który ma większość też zależy na wzroście wartości firmy i swoich pakietów jeśli ktoś kiedyś z nich będzie chciał sprzedać pakiet to łatwiej znajdzie chętnego będąc na giełdzie niż poza nią

Aby wyjść z giełdy spółka musiałby skupić 2,5 mln akcji po co ma wydawać na to kasę np 1 zł czytaj 2,5 mln zł gdzie za te pieniądze może uruchomić 15 nowych lokali i rozbudowywać sieć i zarabiać coraz więcej

A czy będzie Dywidenda czy nie to czas pokażę

To co wiadomo to to, że z kwoty Dywidendy 50% i tak wraca do zarządu

A INC bym tak nie nazywał bo maja środki i kto wie może to oni skupowali akcje w ostatnich czasach
    problem jest taki w mojej ocenie, że zarząd nie komunikuje się z rynkiem i to właśnie INC może im pomóc zmienić i pokazać jak to wygląda w przypadku innych spółek

koszty bycia na rynku około 60 tyś jednak obniżają podstawę do opodatkowania a wydawanie na skup akcji własnych 2,5 mln zł np w mojej ocenie mija się z celem

Lepiej dla spółki byłoby w tych cenach skupić jeszcze akcje póki rynek nie chce doceniać tej firmy i wykorzystać obecna niska wycenę
    A później udowodnić, że biznes jest dobrze zarządzany i ma dobre perspektywy można byłoby sprzedać pakiet 200-300% drożej inwestorowi

Skupując teraz 200-300 k do 1 zł ( jeśli tyle jeszcze jest w słabych rękach) wydadzą 80-130 tyś zł ( może więcej udałoby im się skupić ) wyniki sie poprawiają i już przy tych jest potencjał z 0,6 zł na 2 zł czyli zainwestowane 100-200 tys mogłoby być warte 300-600 tyś zł

tylko trzeba działać nim rynek powoli tego nie wyzbiera

Zastanawia mnie czy franczyzobiorcy maja akcję ?? Zarząd mogłby im pokazać strategię i pokazać, że wierzy w rozwój i daje do przemyślenia możliwość zainwestowania kapitału w maxipizze z której usług korzystają

• Re: Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: ~ja [217.153.139.*]
    Dla mnie problemem tutaj jest jedno - to, że właściciele mają większość akcji.
    Mogą dowolnie rozwodnić akcjonariat, ewentualnie wypłacić sobie sowite premie po 500 000 PLN, a ja jako akcjonariusz (mam nadzieję, że już niedługo ale przy takiej płynności to trochę trwa) .nic nie będę mógł zrobić. W tym przypadku gotówka jaką posiada firma może okazać się dla mnie jako akcjonariusza wirtualna.
    Pozdrawiam, i oczywiście życzę jednak wzrostów
  • Re: Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: ~nowy [188.146.43.*]
    Ile chcesz sprzedać bo czekam na gotówkę by kupić większy pakiet 10-20 k jak nie urośnie powyzej 0.8 gr
  • Re: Perła z małego parkietu - problem to obroty Autor: ~ja [95.160.154.*]
    Zostało mi  już na szczęscie tylko 9 tyś akcji. A raczej akcjonariat tutaj nie jest zasobny w gotówkę skoro "inwestor", który widzi w spółce duży potencjał i uważa że cena jest nie za wysoko w innym wątku pyta czy są chętni na 5,5 tyś akcji po 60 g.
[x]
MAXIPIZZA 15,38% 0,45 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.