• O co chodzi Autor: ~Ja [83.22.154.*]
    Mabion + 2,73 % Selvita +5,19% .... a nasza Celinka ..... chciało by się cho troszkę do góry ... ech
  • Re: O co chodzi Autor: tobik69 [178.36.192.*]
    Tak to prawda, miło by było żeby ruszyła.
    No nic, ja się obawiam, że zostaniemy niestety wystawieni na dłuższą próbę z tym kursem.
    Tak po prawdzie to w maju kupiłem i wszedłem w Celon i od tego czasu leci boczniak.
    To prawda, że cały czas kupuję więc cały czas jest dobra cena.

ale tak poleci parę miesięcy i wyjdzie, że rok będzie....

Ja tam mocno wierzę, ale już z tego bezruchu pomyślałem parę razy, żeby pakować na szybko w Getback albo Ursus - a jak zarobię więcej i szybciej to sprzedać i dopiero wtedy dokupić CLN.

No nic, obyśmy nie czekali roku na wzrosty nawet lekkie.
    Czy nowe rynki albo rozwój badań nad Ketaminą podniosą w końcu kurs w tym roku?
    Oto jest pytanie.

• Re: O co chodzi Autor: ~Ja [83.10.133.*]
    Mam na Celince 40 no teraz 38 procent zarobku, a marzy mi sie taki zarobe .jak meb i selv ..... czy to realne .....i w jakiem koledzy czasie
  • Re: O co chodzi Autor: ~melon [46.238.241.*]
    bo to mul jest, bedziesz sluchal jaka to cudowan spolka na lkonga ze jest dobrze, ze wszystko idzie, tylko nie kurs:)
    Muł nie muł, może po prostu wywaliło od IPO mega i w tej wycenie są zdyskontowane przyszłe nowe rynki i bogaty pipeline.

C/Z dość wysoki 70.

Może trzeba będzie poczekać dłużej niż myślimy na ruch jakiś ważniejszy na kursie.

Zresztą ja inwestuję w spółkę długoterminowo, więc jak będzie stało w miejscu - trudno - kiedyś ruszy.

Tomasz Jaroszek gdzieś w tych swoich filmikach z portfela10k powiedział, że trzymał i trzymał spółkę długo i kiedyś się zniecierpliwił (mówił o swoim prywatnym portfelu) - pech chciał, że dzień później poszło info i już się nie załapał na odjeżdżający pociąg.
    Tu będzie tak samo, tylko nikt nie wie kiedy ruszy.
  • Re: O co chodzi Autor: ~herh [85.202.153.*]
    Dnia 2018-01-08 o godz. 20:01 tobik69 napisał(a):
    > Muł nie muł, może po prostu wywaliło od IPO mega i w tej wycenie są zdyskontowane przyszłe nowe rynki i bogaty pipeline.
    >
    > C/Z dość wysoki 70.
    >
    > Może trzeba będzie poczekać dłużej niż myślimy na ruch jakiś ważniejszy na kursie.
    >
    > Zresztą ja inwestuję w spółkę długoterminowo, więc jak będzie stało w miejscu - trudno - kiedyś ruszy.
    >
    > Tomasz Jaroszek gdzieś w tych swoich filmikach z portfela10k powiedział, że trzymał i trzymał spółkę długo i kiedyś się zniecierpliwił (mówił o swoim prywatnym portfelu) - pech chciał, że dzień później poszło info i już się nie załapał na odjeżdżający pociąg.
    > Tu będzie tak samo, tylko nikt nie wie kiedy ruszy.

ad c/z - nie patrz na spółki medyczne. Zawsze ten wskaźnik odjechany.
    Mabion jaki ma c/z ??;)

ad. Jaroszek - fajny chłopak, ale bierz poprawke na co co On tam wygaduje ;)

ad. jedna spółka - weź zdywersyfikuj portfel ( nie raz Ci to już tutaj ludzie pisali ).. Jest 400spółek na gpw + NC
    Celon nie jest jedyną perłą :)
  • Re: O co chodzi Autor: ~melon [46.238.241.*]
    przy 30 wpadne:)
  • Re: O co chodzi Autor: ~Celonik [31.0.87.*]
    Tez tak myślę, że będzie czyszczonko stopów. Będą jutro wyskakiwac z okien
  • Re: O co chodzi Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Widzę że zniecierpliwienie , zniechęcenie i biadolenie narasta.
    Faktem jest że Celinka zachowuje się słabo , oferty kupna słabo obstawione
    i nawet niewielka sprzedaż powoduje dołowanie.
    Np taki Mabion jest dużo silniejszy i stabilniejszy mimo że
    nawet grama zysku nie wypracował a nowa emisja w drodze.
    Lekarstwem jest dywersyfikacja portfela.

A co może ruszyć kursem ?
    Np :
    Wyższy zysk netto za IV kw od oczekiwań anali.
    Wejście na jeden z dużych rynków z Salmexem.
    Wejście do badań klinicznych z kolejnym lekiem
    Zakończenie kolejnego etapu na Sketaminie
    ......
    ...... itd itp

• Re: O co chodzi Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Herh!

Dzięki za posta.
    Z tą dywersyfikacją to mam problem.
    Żeby to miało sens to powinna być spóła z innej branży, więc nie SLV, MAB.

GBK- podoba mi się niska wycena , ale branżą taka lekko niemiła i mają zmienić prawo dotyczące komorników i windykacji.
    URS - duży potencjał bardzo ale jakaś taka dziwna spółka i lekko szemrana, albo to są tylko moje obawy....
    PLW - polecane, ale ja nie czuję spółek gamingowych i tym bardziej takich co produkują dziesiątki gier
    może DINO? idą jak burza....

• Re: O co chodzi Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Niekoniecznie musi być inna branża.
    Ja z medycznych spółek mam
    CLN , Mabion, MDG, BML, i PBKM.
    Każda z nich zachowuje się inaczej.
    Np Mabion jest na szczycie a MDG po dużym 50 % spadku,
    dokupiłem go dziś trochę .
    Oczywiście mam też inne branże np wspomniane przez Ciebie Dino
    kupione w ofercie, zresztą Celon też w ofercie kupione.
    Dino idzie jak burza , ale jest po bardzo dużym wzroście i drogie już jest,
    ale wyniki ma rewelacyjne.

No nic to, chyba Pan Maciej Wieczorek powinien mi sam pogratulować:)))

Przez 2 tygodnie czytam o GetBack i już miałem prawie decyzję, że wchodzę a potem dopadły mnie wątpliwości.
    Że branża beznadziejna, że przegrali tak łatwo dwie sprawy o stare długi z moją dziewczyną (młodą adwokat) i odpuścili tematy + zwrot kosztów.

Od paru dni wałkowałem Ursusa.
    Niby infa super, ten "nasz" cudny rząd ma ciśnienie na elektryki. Kontrakty w Afryce, wygrywane przetargi na 100 mln na elektryczne autobusy w PL. Ale jest w tym jakiś smrodek rodem z Bumechu. No nie czuję tematu i do tego Buffett: kupuj spółkę, którą chciałbyś mieć całe życie. Niby głupi trywializm, ale Celon czuję i chcę mieć na lata a taki URS już niekoniecznie.

Mam to gdzieś, jak wjedzie premia jutro robię zlecenie na Celinę.

Nici z dywersyfikacji:)

• Re: O co chodzi Autor: ~Ja [83.22.113.*]
    wszystko oki .... można trzymać ... tylko jak Celinka się zachowa przy tej płynności, przy korekcie ....
  • Re: O co chodzi Autor: ~herh [85.202.153.*]
    Dnia 2018-01-09 o godz. 20:18 ~Ja napisał(a):
    > wszystko oki .... można trzymać ... tylko jak Celinka się zachowa przy tej płynności, przy korekcie ....

jak to jak? zwali się tak samo jak reszta

Tobik jak taki jesteś Bufeotwy itd itp to zasada dywersyfikacji powinna być Ci znana.

Druga sprawa jest taka, ze spółki się kupuje wtedy, gdy są dobre i tanie. Getback, trakcja - to najlepsze przykłady.
    Getback - niby afera z bazą pesel.... na biznes nie ma znaczenia tak samo jak i zmiany w prawie. Podatek bankowy miał być katastrofą dla banków i gdzie teraz jest PKO BP czy Millennium, BZWBK ??
    Tak samo bedzie z Getbackiem

Trakcja mega portfel zamówień ale marże niższe... tez poprawią temat i da sie zarobić.

Ogarnij sie i wiez pod uwagę, ze na CLN tez są konkretne ryzyka:)

Pozdro
  • Re: O co chodzi Autor: ~Ja [83.22.113.*]
    Jakie ryzyka Przyjacielu Mebion plus setki procent selvita plus setki procent dlaczego tak uważasz
[x]
CLNPHARMA 0,24% 21,30 2026-05-05 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.