Doszedłem do wniosku, że tylko chłodna i rzeczowa analiza może zapewnić wzrosty naszej ukochanej i jedynej spółki, w którą wierzymy już piąty rok. Zacząłem od NAVu. NAV, jak to NAV, raz lepiej, raz gorzej, tylko Bóg tu pomoże. Index w Turcji rośnie, to pozytywny symptom, dość zresztą symptomatyczny. Natomiast w NRD zaobserwowałem wzrost Windelna w stosunku do pracy nakładczej u Bauera. To akurat nie wiem, jak interpretować, bo reperkusje tej interpretacji sięgnęły by dalej niż do Waszyngtonu z którego zresztą płyną wzrosty. Czechowicz skupił sporo akcji ale zakończył skup i od razu kurs sie osunął. Oby nie wpadł na pomysł dodruku, bo ekwilibrystyka tego posunięcia nie byłaby permanentnie uczciwa wobec inwestorów.
Zapraszam do merkantylnej dyskusji, pozdrawiając wszystkich inteligentów.
Daj pan spokój;-) Hossa wam mija na tych dyskusjach i bajaniach, rynek małych i średnich rusza i już widać jakie spólki będą ciągły indexy do góry, waszego ,,skarbu" w nich nie ma ;-)
Dziękuję za lichy odzew wszystkim moim interlokatorom. Nasze pilne działania zapewnią rychły wzrost naszego MCI być może nawet do 9,55 zł. Mam parę pomysłów (wpis na FB Tomkowi, przyłączenie się do rezydentów, ogłoszenie wezwania po 32 zł i wiele innych).
Dywidenda nie musi być wysoka, ale polityka dywidendowa powinna być podtrzymana, bo spółki regularnie dzielące się zyskiem są notowane ze znaczną premią wobec niepłacących dywidendy.
Te slowa analitykaDM BZWBK dotycza innej spolki ale jakze pasuja do MCI.Zamienic dyskonto w premie naprawde nie jest trudne,trzeba tylko CHCIEC!!!