A piszę tak dlatego że goście bez żadnych perspektyw czy projekt wypali potrafili zorganizować gotówkę na nowy biznes pospłacali długi wpadli na pomysł ze spółką RX-recepta Medical Cannabis-medyczna Marysia. Jak zaczynali to nawet nie było mowy że marihuana może zaistnieć w Polsce. Dobry pomysł może pomogą wielu ludziom, z tego co piszą fachowcy na zachodzie to konopie pomagają w wielu schorzeniach. Ja trzymam kciuki, jestem tu już rok i tak jak dr wezol wierze że będzie dobrze
Dnia 2018-01-07 o godz. 12:24 ~Le napisał(a): > A piszę tak dlatego że goście bez żadnych perspektyw czy projekt wypali potrafili zorganizować gotówkę na nowy biznes pospłacali długi wpadli na pomysł ze spółką RX-recepta Medical Cannabis-medyczna Marysia. Jak zaczynali to nawet nie było mowy że marihuana może zaistnieć w Polsce. Dobry pomysł może pomogą wielu ludziom, z tego co piszą fachowcy na zachodzie to konopie pomagają w wielu schorzeniach. Ja trzymam kciuki, jestem tu już rok i tak jak dr wezol wierze że będzie dobrze
No, na mnie Le to się lepiej nie powołuj, bo dla niektórych jestem chyba "naganiaczem leszcza" :-)
Ty dr_wezol akurat piszesz już od roku od 3 gr w między czasie było różnie Nawet zawieszenie,ale jednak spółka poszła w górę. Zawsze masz jakieś ciekawe informacje ze świata. Innym się nie chce palcem kiwnąć, tylko nażekają.Jedna mała korekta i zlecieli się fachowcy od marudzenia. Biznes jest na początku drogi. Patrzyłem na marijuanaindex.com w czwartek wszystko na czerwono ale piątek to już znowu wysoko. Będzie i ten biznes bił kolejne rekordy kwestia czasu
Odpowiedz na jedno pytanie: Czy potwierdzasz ze monopol na cokolwiek z maryską ma tylko i wyłącznie Rzeczpospolita Polska? Bo jesli nie potwierdzasz to powolaj sie na ustawe ze takie cos (GNR) moze zarobic chocby zlotowke z tytulu medycznej maryski.
Dnia 2018-01-07 o godz. 14:57 ~Maniek napisał(a): > Odpowiedz na jedno pytanie: Czy potwierdzasz ze monopol na cokolwiek z maryską ma tylko i wyłącznie Rzeczpospolita Polska? Bo jesli nie potwierdzasz to powolaj sie na ustawe ze takie cos (GNR) moze zarobic chocby zlotowke z tytulu medycznej maryski. >
Kolega naprawdę serio, czy jaja sobie robi? http://medycznamarihuana.expert/tresc-ustawy-o-dostepie-pacjentow-medycznej-marihuany/
Nie ma żadnego "monopolu RP na maryśkę" . Słowo "monopol" w kontekście marihuany medycznej pojawiło się na poczatku prac nad ustawa, gdy była mowa o uprawach narodowych prowadzonych przez Instytut Włókien. Jak wiemy - zrezygnowano z upraw narodowych... I wprowadzono rozwiązanie z importem... W necie każdy może znaleźć sporo nieprzychylnych komentarzy po tej decyzji. Te najłagodniejsze mówią, że zrezygnowano z upraw krajowych i wprowadzono import, żeby niektórzy mogli zarobić fortunę... Ja - po raz któryś - nie będę rozwijał wątków polityczno- gospodarczych. Ja jednak myślę , że kolega Maniek mnie wkręca - pół świata zastanawia się, czy marihuana medyczna będzie sprowadzana do Polski z Kanady, Holandii czy.... Izraela (te trzy kroki nieprzypadkowo - własnie w kontekście owych nieprzychylnych komentarzy, sugerujących, kto ma na tym imporcie marihuany medycznej do polski zarobić) i kto będzie to importował i zarabiał, a kolega zastanawia się niby czy ten import będzie legalny??
Oczywiście najważniejsze oprócz ustawy jest rozporządzenie ministra zdrowia (powyżej link) Określa zasady ubiegania się o zezwolenia na import marihuany medycznej i wprowadzanie jej do obrotu. W rozporządzeniu czytamy m.in.: "Projekt nie nakłada żadnych obowiązków o charakterze majątkowym na mikroprzedsiębiorców, małych i średnich przedsiębiorców"
dr_wezol naganiaczu - ja rownież jestem z Tobą i z Le. Może i nie jestem tutaj długo, ale swoje też staram się wyszukać w świecie i wierzę, że tej spółce się to uda. Tak, więc Ty, ja i Le będziemy pewnie bogaci, co z resztą ? Nie wiem :)
ostatnio Cię tu nie było 2-3 dni ... smutno się zrobiło, bez Twoich postów. Pamiętaj, że są tu osoby, które czekają na Twoje wypociny każdego dnia:)
Dnia 2018-01-08 o godz. 22:47 ~JaWamMówie napisał(a): > Taka spółka... http://hempoland.eu/pl/ > > Piekna strona, sprwny biznes, jej produkty w kazdej aptece... > > Nieroby z GENESISU...
Obiecałem sobie, że ani słowa więcej, ale złamię daną sobie obietnicę. RAZ. Hempoland działa od dawna - bo może, sprzedając produkty z konopi włóknistych o niemal zerowej zawartości THC. Cała ustawa marihuanowa, która weszła w życie w listopadzie i rozporządzenie dotyczy własnie KONOPI INNYCH NIŻ WŁOKNISTE o wysokiej zawartości THC. Czymś takim dotąd nikt nie mógł legalnie handlować. To jakby porównywac producenta małych fiatów i dzisiejszego Lexusa.... Nie rozumiecie, że cała gra teraz idzie o to, komu uda się zdobyć pozwolenia na import? Ktoś na innym wątku pisał, że nie wierzy w jakies przejęcie Medical Cannabis przez gigantów ze świata, bo spółka nic nie robi. I cała spółka to tylko prezes i biurko, więc co przejmować? Otóż ja powiem tak: na razie spółka nie musi nic robić. I nawet prezes nie jest potrzebny. Wystarczy własnie jedno biurko. Byle w tym biurku były ważne zezwolenia na import i wprowadzenie do obrotu marihuany medycznej. Aurora Cannabis - drugi co do wielkosci gigant światowy w branzy marihuany poinformowała trzy dni temu o joint venture z duńską firmą, która dotąd hodowała pomidory. Wiecie dlaczego? Bo dosłownie dwa dni wczesniej ta spółka dostała w Danii licencję na hodowlę marihuany. Kwity się, mości Panowie, teraz liczą, nic więcej. Można z pomidorów przerzucić się na marihuanę. Można dziś nic nie robić, a jutro być powaznym importerem marihuany medycznej do Polski... Wiecie jaka była pierwsza dostawa wielkiej Aurory Cannabis do Niemiec? 50 kg suszu marihuany. To dużo. Ale, od biedy- zmieściłoby się w biurku.... My nie możemy w Polsce hodować marihuany. Nie będę się wdawał w rozważania, dlaczego podjęto taką decyzję. Import daje fantastyczne możliwości zarobku tym, którzy będą importować. Tylko trzeba mieć zezwolenia. Procedury ruszyły, zobaczymy, kto za jakiś czas będzie miał potrzebne kwity w garści. Niech każdy się w duchu zastanowi, odpowie sobie po cichu i nie porusza tego tematu na wątku, bo nie ma takiej potrzeby: czy Karaszewski z ciocia Blanką Rosenstiel - która jest konsulem honorowym w Miami na Florydzie gdzie biznes marihuany medycznej kwitnie, która organizuje bale polonijne na których bywają politycy - mają szanse na zdobycie stosownych zezwoleń, czy nie? Czy Blanka Rosenstiel - której mąż ufundował ważną nagrodę medyczną w USA i która te nagrody wręcza rok w rok - ma znajomości w świecie medycyny i marihuany medycznej w USA , Kanadzie i Izraelu? W ogóle myślę, że ten cały pomysł z marihuaną medyczną nie jest Karaszewskiego, ale właśnie pani Blanki - jej mąż dorobił się fortuny na sprzedaży whisky, gdy zniesiono w USA prohibicję.... Teraz właśnie zniesiono "prohibicję na marihuanę " w Polsce. - i myślę, że pani Blanka powiedziała bratankowi: "Jasiu, ty weź przykad z mojego świętej pamięci męża i zainwestuj w to, co dopiero zacznie być legalne". A teraz milczę jak grób i na nic mnie nie namawiajcie . Każdy ma swój rozum. I każdy zrobi co chce. >
Dnia 2018-01-09 o godz. 18:29 lulu0071 napisał(a): > dr_wezol jeżeli nie chcesz się tutaj udzielać to chętnie wymienię z Tobą poglądy mailowo ?? >
Przyjacielu, nie rób ze mnie obrażonej gwiazdy, która nagle nie chce brać udziału w dyskusji. Ja się nie obrazam - po prostu popatrzyłem z boku i faktycznie - ja tu juz napisałem książkę! A nie aspiruję ani do miana jakiegoś wybitnego znawcy tematu, ani tym bardziej posiadacza jakiejś wiedzy tajemnej niedostępnej innym. Ja tylko sporo czytam i staram się kojarzyć fakty. Jeśli chcę siedzieć cicho, to tylko dlatego, że nie chcę z kolei uchodzić za naganiacza, który same jasne strony spółki widzi, a naprawdę chce jakieś setki tysięcy akcji reszcie- czyli Wam - opchnąć. Ani nie mam tych akcji tak wiele, ani nie zamierzam ich teraz sprzedawać - więc zamiast pisać kolejne rozdziały tej książki, wolałbym posiedzieć z boku i poczytac, co inni mają do powiedzenia. Zgoda, obiecuję, że jak znajdę coś superważnego to linka wrzucę. Ale, do licha, proszę jeszcze raz - nie róbcie ze mnie obrażonej panienki :-) Każdy może wrzucić choć jedno zdanie o mariuhuanowym indeksie (tam wczoraj kolejny rekord wszechczasów!) wraz ze swoją opinią. I pewnie wszyscy chętnie poczytamy. Ja tu jestem i będę. I chciałbym coś czytac, więc się nie przejmujcie moim milczeniem i coś piszcie. Jedna tylko rada - w zależności polityczno- giełdowe to ja bym raczej nie wchodził... Dobrze pewne rzeczy wiedzieć, ale gadać o nich za dużo raczej nie warto. Trzymajcie się ciepło. Owocnej dyskusji życzę. I niech ktoś liczy te akcje w obrocie, po których mamy miec poziom 20 gr. Wciąż myślę, że te szacunki 400 tys- 1 mln są realne. Co więcej, myślę, że jak dojdziemy do 20 gr, to 50 gr będzie prawie bez obrotu. Dużo szczęścia w inwestowaniu. I własnych poglądów.
Światowa karuzela marihuanowa przyśpiesza. Jeszcze rok temu wszyscy martwili się, że skoro marihuanę medyczną eksportuje w zasadzie tylko Holandia ( i to mało, bo Holendrzy potrzebują dla siebie), to z tego importu do Polski nic nie będzie. Dziś mamy prawie w pełni gotowe do sprzedaży firmy z Kanady, Izraela i teraz - za parę miesięcy z Australii. Powoli rodzi się raj dla polskich importerów.... Tylko najpierw trzeba tym importerem byc. Trzeba mieć zezwolenie.... Ja myślę, że Genesis Energy, czyli Medical Cannabis będzie mieć. Jako jedyna spółka giełdowa. Przynajmniej na razie.
Jeśli ktoś boi się inwestycji w naszą Medical Cannabis, to można próbować zarobić na rozwijającej się w Polsce marihuanowej branży w inny sposób. To - jak pisaliśmy - "tylko" oleje CBD, a my liczymy, że nasz Medical Cannabis zdobędzie zezwolenie na import suszu z dużą zawartością THC do produkcji leków sprzedawanych w aptekach. Ale jak ktoś miał wątpliwości, czy na marihuanowej branży w Polsce można zarobić...