Chyba nie walnęli byka. Przejrzałem raporty z 2017 r. i poza NWZA z 30.03.2017 dot. obniżenia wartości nominalnej i emisji nie było ZWZA zatwierdzającego wyniki za 2016 r. Chyba, że coś przeoczyłem?
Jaka jest wasza teoria wobec tego że prezesowa może walic akcjami, dziś 55k akcji na s po 1,2, jutro walne które może ale nie musi mieć niespodzianek. Sama wycena spółki od AF nie jest rzeczywista a od AT cały czas jesteśmy bardzo blisko mocnego wsparcia na 1,1 które jest testowane?
Żeby nie było jestem akcjonariuszem spólki i wyrażam swoje obawy a nie hejty na spólke i naganianie na spadki
Miala by wywalac po co...nie ma nic w programie jutrzejszego zebrania o emisji a gdyby bylo wczesniej takie info to miala by wywalac twraz po 1,2 zeby objac znowu po 1,2 ?
Faktycznie nie było podziału zysku za 2016 być może miało to związek z planami zakupu działki. Sprawy się przyciągnęły min przez emisje i teraz wyjaśniają. Nieźle sam też byłem przekonany, że to już było i musiałem sprawdzić. W związku z lock upem powiem tylko tyle, że ta umowa mogła być w każdej chwili rozwiązana i mogliśmy mieć te akcje w rynku. Nawet jeśli nie od pani prezes to od drugiej spółki alei sp zoo. Oczywiście do dziś nie ma żadnego raportu że sprzedaży.
No teraz to poplynąłeś kto by się na kary narażał żeby takie wały robić, poza tym nie było żadnego rajdu na akcjach spółki, ile z tego nędznego obecnego poziomu bylaby w stanie wywalić w rynek? no chyba nie za wiele
Hmm. Ja mam pomysl zeby na pryszlosc przeznaczac 20-30 % zysku na dywidende. Troszke by to nam ustabilizowalo akcjonariat. I premia coroczna po pare gr by wpadla a w spolce i tak zostala by wiekszosc kasy na rozwoj. Pozdrawiam
Gość źle mnie zrozumiałeś. Wszyscy boją się że po wygaśnięciu lockupa prezesowa posypie akcjami. Gdyby chciała wcale nie musiałaby czekać do wygaśnięcia. Rozwiązanie umowy lock up to nie problem. Równie dobrze mógł sprzedawać drugi akcjonariusz aleja sp zoo. Jednak tego nie robili do tej pory i po wygaśnięciu też nie będą robić. Te obawy są nie na miejscu. Lock up to był ukłon w stronę akcjonariuszy ale nic nie znaczący i niewiążący. Żeby wszystko było jasne. Nie sprzedawali więc i nie będzie w planach sprzedaży akcji. Do tego dochodzi Twój argument sprzedawanie byłoby nielogiczne