Z segmentu aluminium planuje przychody na poziomie 2.6 mld Być może sprzeda część handlową i wypłaci z tego dużą dywidendę.Dlatego teraz tak mocno zbiera akcje.
Dnia 2018-01-04 o godz. 16:46 ~tal napisał(a): > Z segmentu aluminium planuje przychody na poziomie 2.6 mld Być może sprzeda część handlową i wypłaci z tego dużą dywidendę.Dlatego teraz tak mocno zbiera akcje.
Gdzie w tym raporcie wyczytałeś o dywidendzie ? Jeżeli już to przekaz jest wręcz odwrotny. Będziemy inwestować w rozwój więc dywidendy nie będzie.
Zwracam uwagę, że strategia dotyczy tylko IMPEXMETALU S.A. a nie całej grupy. Dla grupy IPX nadal obowiązuje strategia zakładająca przejęcie Alchemii, czyli przelewania kasy do kieszeni Romana.
Przypomnę jeszcze, że dla odróżnienia BRS zakłada wypłacanie dywidendy a ponieważ IPX jest jedyną spółką z gotówką w grupie BRS to wiadomo kto tą dywidendę będzie finansować.
A gdzie ja napisałem że o dywidendzie jest w strategii-dywidenda wynika z planowanej sprzedaży segmentu handlowego i planowanych przychodów w 2026 r-2.6 mln zł-które już teraz są osiągane w tej wysokości-to logiczne że w tej strategii jest uwzględniona sprzedaż segmentu handlowego i wypłata sowitej dywidendy,c.bd.u.
mi nie wygląda ani na połaczenie z borkiem ani na wezwanie , impex w dzisiejszych czasach to wehikuł kasy .... najszybciej sprzedaż segmentu handlowego za 300 mln chińczykom i będzie kasa na organiczny rozwój wraz z kontrolowanym rozwojem kursu
Dnia 2018-01-04 o godz. 17:49 ~tal napisał(a): > A gdzie ja napisałem że o dywidendzie jest w strategii-dywidenda wynika z planowanej sprzedaży segmentu handlowego i planowanych przychodów w 2026 r-2.6 mln zł-które już teraz są osiągane w tej wysokości-to logiczne że w tej strategii jest uwzględniona sprzedaż segmentu handlowego i wypłata sowitej dywidendy,c.bd.u.
??? "Dywidendy nie ma w strategii ale wynika z planowanej sprzedaży segmentu handlowego" Mikołaj był dwa tygodnie temu więc spóźniłeś się z życzeniami.
O twojej logice nie będę się wypowiadał ponieważ żeby wyciągać jakiekolwiek wnioski najpierw trzeba rozumieć co się czyta.