W tym roku kalendarz bardzo służy handlowi. Sobota i niedziela w galeriach były komplety, teraz wszystko pęka w szwach, ludzie mają kilka dni wolnego to handel na tym korzysta, wyprzedaże pewni ruszyły. Czekamy na raport o sprzedaży za grudzień.
no i umocnienie złotego da ekstra przychody finansowe, mniejsze czynsze- eur i mniejszy koszt zakupów- usd.
pogoda też dobra, czas aby redan odbił się na sprzedaży i pokazał wzrosty z m2.
Jak czas pokazuje, Wiadomo KTO skupuje akcje swojej spółki powolutku... Czy robiłby to, żeby spektakularnie upaść?:) Akcje realnie powinny być co najmniej powyżej 5zł. To II spółka odzieżowa w Polsce! Od lat obserwuję tę rozgrywkę z akcjonariuszami:) POPCORN MI OSTYGŁ:)
Warto się przyglądać, wzrosty sprzedaży imponujące u konkurencji w grudniu. Tutaj pewnie nie będą aż tak spektakularne, ale są szanse, że i tak będą dobre. A papier na dnie więc odbicie może być dynamiczne.
Tak jak wspomniałem, dolar na dnie, czyli zakupy coraz tańsze i czynsze coraz tańsze. Miejsca w dół według mnie nie ma więc czas się ruszyć w górę. Arkusz po lewej się wypełnia i czasami ktoś skubnie z prawej. Radzę oglądać bo można te naście oczek zarobić.
Brawo brawo brawo. Metraż sporo w dół a przychody prawie bez zmian co oznacza jak forumowicze wyżej realny ok. 10 wzrost like-for-like :)
I to wiemy że miało pozostawić bardziej rentowne sklepy czyli i marzą większą. A teraz Dolar się osuwa do coraz niższy poziomów.
Kiedyś w analogicznych sytuacjach wynikowych na tej spółce (a nawet gorszej) kurs był 3,5. Teraz ktoś zanizyl do 1,2 . Bananowa.
"Powierzchnia punktów handlowych działających w sieci sprzedaży marek Top Secret, Troll i DryWash na koniec grudnia wyniosła 37,2 tys. m2, tj. była na poziomie o 11% niższym niż w tym samym momencie 2016 r."
Zgadza się z powierzchnią, która była 11% niższa w grudniu r/r, a sprzedaż w segmencie modowym wzrost o 1% w grudniu r/r
CCC i LPP zwiększał powierzchnię sprzedaży, a tutaj spadek powierzchni sprzedaży w modzie, ale za to wzrost przychodów. Tendencja pozytywna przy mniejszej powierzchni. W końcu.
Euforia na forum.Hm A dziś może to korekta po wzrostach????Niepokoi mnie zmniejszanie powierzchni sklepów...To raczej regres niż rozwój...Tak źle wykorzystany grudzien, to powód do niepokoju..Co będzie w styczniu?????
O zmniejszonej powierzchni w sprzedaży modowej rok do roku już wiadomo od dawna, więc co cię tu dziwi? Najważniejsze, że pojawia się pozytywna dynamika/optymalizacja, mianowicie, pomimo że zmniejszyli niepotrzebną powierzchnię o 11%, to i tak zwiększyli przychody w segmencie modowym w grudniu r/r
I nie będe twierdził że to Ja lub Ty masz racje..Powiem inaczej.Weź żone, kochanke lub partnerke do sklepu Monnari I Redana, zobaczysz czym sie zachwyci.