• Rysiek i jego marzenia niestety się nie ziściły........... Autor: ~Dziki [94.240.43.*]
    a tak się tu chłopak produkował, niestety widział tylko jedną stronę medalu ............ a moje rozważania co do przyszłości kursu odrzucał jako niedorzeczne głupoty. Oczywiście jego przyznania się do błędu nie oczekuję........... co mi to da......sam mam akcje tego gniota i wolałbym aby to on miał rację......... niektórzy zapewne podpierali swoje decyzje inwestycyjne postami z forum, również tymi od Ryśka, który twierdził, że na święta, czy do końca roku będzie tu 7,5 - 8 pln.. bo taka dobra spółka..........i ona jest dobra, niestety nie koniecznie dla akcjonariuszy, dla właściciela na pewno............
    teraz czeka nas testowanie doła na 3,7 i 3,74 w cenach zamknięcia............jeśli to padnie to strach pomyśleć co będzie dalej, a jeśli wsparcie wytrzyma można liczyć na coś więcej.......tu teraz kupujemy za 93 grosze 1 zł zysku z ubiegłego roku +zysk za I półrocze tego roku (cena do zysku 0,93).............. a c/wk 0,3............ nisko, ale.......

@Yogi jak myślisz jak będzie?? oby nie złamało jak na ksg....... takiej marności to się tu chyba nikt nie spodziewał...... od ogłoszenia b. dobrych wyników w kwietniu kurs spadł o połowę, index ukraińskie giełdy ux na 3-letnich szczytach i szczerze mówiąc nie za bardzo wiem dlaczego to się tak rozjechało.............zero logiki.

Pozdrawiam,
  • Re: Rysiek i jego marzenia niestety się nie ziściły........... Autor: ~absurd [188.154.12.*]
    wydaje mi się, że olo mógł mieć rację - ludzie liczyli, że dojdzie do 12, a tutaj klops... czekają czekają, nie doczekali się, to wyskakują jeszcze przed końcem roku, zaksięgować stratę dla celów podatkowych, po nowym roku może odbije...
    Serio to ja naprawdę też zaczynam wątpić. Spółka wyceniana poniżej zysku z jednego roku. To jest jakiś absurd.
  • Re: Rysiek i jego marzenia niestety się nie ziściły........... Autor: ~Dziki [94.240.43.*]
    niestety nie jestem tak optymistycznie nastawiony do Twojej teorii o realizacji straty na agrotonie. Tu od kilku tygodni kurs był ubijany celowo bardzo małymi transakcjami, dopiero w piątek się zrobił ruch, no i dzis deczko obrotu.........a we czwartek test dołka............a zleceń kupna jak na lekarstwo........ jest do kitu, cały rok na straty, przy extra wynikach, hossie w usa i maxach na ukraińskiej giełdzie......
  • Re: Rysiek i jego marzenia niestety się nie ziściły........... Autor: ryssiekk [94.254.241.*]
    @Dziki. Niespecjalnie musisz się martwić moimi inwestycjami. Jeśli poczytasz ostatniw wpisy napisalem ze wcalemnie nie zmartwi gdy spadnie ponizej 4 bo uspokajałem euforów gdy rosło zeby uspokoili sie bo nie wykluczam jeszcze ruchów w dół. Dostrzegasz to co dostrzegasz a ja tylko powtórzę jeszcze raz ze spolki z Ukrainy - Agr i Ksg-to dla mnie dlugofalowe inwestycje. Bedzie ok
  • Re: Rysiek i jego marzenia niestety się nie ziściły........... Autor: ~Dziki [94.240.43.*]
    Ryssiek, ja się tutaj nie martwiłem o Twoje inwestycje, bo Ty świadomie zakupiłeś akcje i jak twierdzisz wiesz co robisz, bardziej myślę o sobie i o tych którzy czytają to forum.........tak naprawdę to.......fajnie że jesteś, bo myślałem że może (odpukać) zawału dostałeś........
    ........na akcjach spółki jest do kitu, zmarnowany cały rok amerykańskiej hossy i wzrostów na UX....a było już tak pięknie, niestety cofnięcie o 50% to okropnie dużo......teraz testujemy ostatnie dołki, zobaczymy co z tego wyniknie........wszystkie ukraińskie na naszym grajdole są w odwecie, inwestorzy są zmęczeni i zniechęceni, brak zainteresowania, brak popytu na ukraińskie, a wyniki rekordowe.........giełda uczy pokory, mnie już od 20 lat........

Mam nadzieję, że spadki na agrotonie nie zakłócą Świąt Bożego Narodzenia inwestorom.
    Wszystkiego Najlepszego na Święta.

Pozdrawiam
  • Re: Rysiek i jego marzenia niestety się nie ziściły........... Autor: ekhmm [46.215.122.*]
    Dnia 2017-12-21 o godz. 18:18 ~Dziki napisał(a):
    > Ryssiek, ja się tutaj nie martwiłem o Twoje inwestycje, bo Ty świadomie zakupiłeś akcje i jak twierdzisz wiesz co robisz, bardziej myślę o sobie i o tych którzy czytają to forum.........tak naprawdę to.......fajnie że jesteś, bo myślałem że może (odpukać) zawału dostałeś........
    > ........na akcjach spółki jest do kitu, zmarnowany cały rok amerykańskiej hossy i wzrostów na UX....a było już tak pięknie, niestety cofnięcie o 50% to okropnie dużo......teraz testujemy ostatnie dołki, zobaczymy co z tego wyniknie........wszystkie ukraińskie na naszym grajdole są w odwecie, inwestorzy są zmęczeni i zniechęceni, brak zainteresowania, brak popytu na ukraińskie, a wyniki rekordowe.........giełda uczy pokory, mnie już od 20 lat........
    >
    > Mam nadzieję, że spadki na agrotonie nie zakłócą Świąt Bożego Narodzenia inwestorom.
    > Wszystkiego Najlepszego na Święta.
    >
    > Pozdrawiam

Narzekasz na ukrainskie, a zobacz na Helio, Wielton... I zapewne jeszcze wiele innych.
    tak wiem, wszystko spada, cała nasza giełda nie załapała się na amerykańską hossę, a niektóre spółki są na historycznych minimach, a co do wspomnianych przez Ciebie Helio i Wielton to one mają dużo gorsze wskaźniki i dużo mniej zarobiły od agt.........
  • Re: Rysiek i jego marzenia niestety się nie ziściły........... Autor: ekhmm [46.215.122.*]
    Dnia 2017-12-21 o godz. 23:05 ~Dziki napisał(a):
    > tak wiem, wszystko spada, cała nasza giełda nie załapała się na amerykańską hossę, a niektóre spółki są na historycznych minimach, a co do wspomnianych przez Ciebie Helio i Wielton to one mają dużo gorsze wskaźniki i dużo mniej zarobiły od agt.........

Ale sa polskie, a nie dzialaja na Ukrainie gdzie wojna i w ogole.
    wojna powiadasz..........ano tak, na pewno destabilizacja i pełzający konflikt..........a dlaczego wobec tego UX jest na 3 letnim maksie i zbliża się do 5 letniego maksika...........?
  • Re: Rysiek i jego marzenia niestety się nie ziściły........... Autor: ekhmm [79.187.146.*]
    Dnia 2017-12-22 o godz. 00:05 ~Dziki napisał(a):
    > wojna powiadasz..........ano tak, na pewno destabilizacja i pełzający konflikt..........a dlaczego wobec tego UX jest na 3 letnim maksie i zbliża się do 5 letniego maksika...........?

Bo to indeks ukrainski, a Ukraincy nie boja sie tego co na Ukrainie tak jak Polacy. Wiedza co u nich jest, sa z tym oswojeni i przyzwyczajeni. My bedziemy panikowac na kazdego bąka Putina, a Ukraina nie. Nie mowie przeciez ze ja sie tej ich destabilizacji boje, ale ona jest i na pewno ma wplyw na kurs. Tak jak to, ze od pol roku kurs spada.
    Tak, teraz się z Twoją teorią zgadzam..... niestety nasza giełda to jakaś paranoja, zupełny brak korelacji z indeksami w usa.....obawiam się, że jak giełdy światowe zaczną spadać, a są mocno przegrzane i tego wzrostu nie da się utrzymywać miesiącami, to u nas może być masakra........... ale to tylko moje obawy, a giełda może pójść swoją drogą......
[x]
AGROTON 0,00% 5,18 2025-10-10 14:51:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.