• prawda Autor: ~kad [213.17.183.*]
    Czyli mialem racje. Byl trup w szafie. Ciekawe czy afera w E*** ma tez zwiazek z reprywatyzacja w Polsce?
  • Re: prawda Autor: ~leszcz [87.199.12.*]
    no właśnie...
    Ja osobiście czekam na oficjalne stanowisko Echo Investments i Griffin

Bo teraz to dopiero może być jazda, albo w jedną albo w drugą stronę
  • Re: prawda Autor: ~Abc [83.16.96.*]
    takie p-doły tu pociskacie, że aż głowa boli, niby przewidzieliście tę sytuację, no proszę was bez jajek mi tu, gdyby gościu wiedział, że siedzą mu na ogonie to ja na jego miejscu zrezygnowałbym z prezesury i wyjechał daleko oj daleko, o ile dobrze pamiętam to w zeszłym roku do syntka chyba też weszli i szukali czegoś na byłego pracownika, choć to oczywiście nie to samo,  pierwsze oficjalne info już macie, że Echo w pełni współpracuje z organami ścigania, a czego jeszcze oczekujecie?
  • Re: prawda Autor: ~leszcz [87.199.12.*]
    koleżko... przeczytaj jeszcze raz co napisałem i skonsultuj się ze swoim drugim ja bo chyba Ty sobie za dużo dopowiadasz...
  • Re: prawda Autor: ~marioxx [91.189.219.*]
    Chyba na 4,70 poszły ludziom stop lossy , zamknęli gościa to będzie odpowiadał za dawanie łapówek - na razie nic pewnego nie wiadomo , czy sprawa dotyczy Echo.
  • Re: prawda Autor: ~Cwaniak [176.98.119.*]
    Kiedys Ciech tez było dochodzenie a pożniej kurs wystrzelił , długoterminowo niewiele sie zmienia - mieszkania dalej sie buduja i sprzedaja !
    Na Griffin jest komunikat :
    Zarząd Griffin Premium RE.. N.V. (the “Company”) niniejszym informuje, że w dniu 18 grudnia 2017 roku Spółka zawarła jako pożyczkobiorca umowę pożyczki z podmiotem powiązanym głównego akcjonariusza Spółki - Globalworth Asset Managers S.R.L., tj. Globalworth Finance Guernsey Limited (“Pożyczkodawca”) (“Umowa Pożyczki”) na której podstawie Pożyczkodawca udostępni Spółce pożyczkę w kwocie 165 mln euro w celu sfinansowania nabycia przez Spółkę projektów A4 Business Park w Katowicach, Tryton Business House w Gdańsku oraz West Gate Lotnicza 12 we Wrocławiu w ramach transakcji, o której Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 21/2017 z dnia 4 października 2017 (“Pożyczka na Transakcję EPP”). Zgodnie z Umową Pożyczki Pożyczka na Transakcję EPP podlegać będzie spłacie w terminie 6 miesięcy od dnia jej uruchomienia, przy czym Spółka może złożyć do Pożyczkodawcy wniosek o wydłużenie terminu spłaty o okres nie dłuższy niż kolejne 6 miesięcy, przy czym wydłużenie terminu spłaty jest zależne od decyzji Pożyczkodawcy. Pożyczka na Transakcję EPP będzie oprocentowana stopą stałą w ustalonej w umowie rynkowej wysokości. Umowa Pożyczki zawiera katalog zobowiązań, oświadczeń i przypadków naruszenia standardowy dla transakcji tego rodzaju. 
    CZY TO NIE KASA DLA ECHA za dokończenie transakcji?
  • Re: prawda Autor: ~Wietrru [176.98.119.*]
    Moze byc ! Wiadomosc dobra - jutro rano siłą spadku moze jeszcze poleciec w dòł ale pozniej juz tylko gôra , okazja do zakupòw !!!
  • Re: prawda Autor: ~Żenua [37.47.87.*]
    to kupuj ...nie pajacuj
  • Re: prawda Autor: ~Wietru [176.98.119.*]
    Własnie posałem ze okazja do zakupow ! Czytaj ze zrozumieniem !
    Przynajmniej dziś wiadomo o co chodzi i to tylko jeden wątek sprawy rodziny K. :

To właśnie w tym ostatnim wątku zarzuty mają też usłyszeć Mikołaj M. i Przemysław K. Dawny hotel Cracovia giełdowe EI nabyło od Orbisu już w 2011 r., płacąc 32 mln zł. Wedle pierwotnych planów giełdowej spółki budynek położony w bardzo atrakcyjnym miejscu Krakowa miał być rozebrany i zastąpiony galerią handlową. Zamysł ten zniweczył jednak plan zagospodarowania uchwalony przez radnych Krakowa. EI zmieniło więc swoje plany i chciało na tym miejscu postawić biurowce. I to się jednak nie udało, bo na początku listopada 2016 r. wojewódzki konserwator wpisał budynek na listę zabytków. Z nieoficjalnych informacji, pochodzących od śledczych wynika, że spółka z jednej strony złożyła odwołanie, a z drugiej rozpoczęły się działania nieformalne w tej sprawie z udziałem senatora PiS. Ostatecznie 29 grudnia 2016 r. EI zdecydowało się sprzedać problematyczną nieruchomość. Za 29 mln zł kupiło ją Muzeum Narodowe w Krakowie.

Poza "smrodkiem" dla akcjonariusz wiadomość neutralna w końcu sprzedali SP i to poniżej ceny zakupu.

• Re: prawda Autor: ~Wiatrru [176.98.119.*]
    Jak zwykle wiecej paniki ! Budynek nie jest juz w posiadaniu spôłki ! Niech senator PiS sie martwi !
  • Re: prawda Autor: ~mk [79.190.73.*]
    PiS swojemu senatorowi krzywdy nie da zrobić, w najgorszym razie pójdzie na grzędę, a półka pójdzie w górę.
  • Re: prawda Autor: ~xx [79.190.73.*]
    W uspokojeniu nastrojów mogłabypomóc jakaś informacja o terminie naliczenia dywidendy za 2017r.
    Wystarczy komunikat że sprzedają resztę akcji EPP co daje około 60MLN euro , może wtedy jakaś dywidenda.
[x]
ECHO 6,67% 6,40 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.